FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

“Hugo, nu renunţ!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iunie 2008 00:00

Fundaşul Andre de Sousa ( 27 de ani) îi urează bun venit lui Alcantara la CFR, dar îi transmite că nu-i va ceda fără luptă locul de titular în apărare.

Din Brazilia, unde aşteaptă naş­terea fiicei sale, Bi anca, pe 9 iunie, fundaşul Andre de Sou­sa se arată încrezător în şansele CFR-ului de a face o figură fru­moa­să în Liga Campionilor. Andre îi pro­mi­te com­patrio­tu­lui său, Hu­go Al­can­­ta­ra, o competiţie acer­bă pen­tru un loc în centrul defensivei.

- Andre, cum e în Brazilia?
- Frumos. Distracţie cît încape. Profit de zilele acestea de vacanţă, îmi petrec timpul cu familia şi aş­tept nerăbdător naşterea fiicei mele, Bianca. Pe 9 iunie Audrey, soţia mea, ar trebui să nască. Abia aştept.

- Şi cum te distrezi? Ce ai făcut azi, de exemplu?
- Am jucat fotbal cu familia, cu tata şi nişte verişori. Aa, şi am mîncat churrasco. Adică friptură la grătar, pe româneşte. Le-am arătat tuturor poze de la “fiesta” de după cucerirea titlului. Toţi au fost aşa de emoţionaţi de parcă ei înşişi ar fi cîştigat campionatul, nu eu.

- Ştii că CFR l-a transferat pe Hugo Alcantara, un fundaş cen­tral de la Belenenses?
- Da, ştiu, am citit pe gsp.ro. De aici, doar pe internet aflu ce se întîmplă la Cluj, intru zilnic pe site să citesc ultimele noutăţi.

- Îl cunoşteai dinainte?
- Nu, deşi e brazilian, am auzit de el doar cînd a semnat cu CFR. Am văzut că el a declarat că mă cu­noaş­te, că sînt un jucător bun... Oricum, după ce a fost pre­zen­tat, l-am întrebat pe Didy despre el. Mi-a zis că e un fotbalist mare, un fundaş valoros.

- Să înţeleg că nu crezi că vei mai fi titular după venirea lui?
- Sincer, nu prea... Dar eu îmi cunosc condiţia. Oricine ar veni, eu ştiu că tre­buie să mă pregătesc, să fiu serios la antrenamente şi să mă lupt pen­tru un loc de titular. Cît timp voi fi la echipa aceasta, nu mă voi mulţumi cu statutul de rezervă şi mă voi ba­te pentru un loc în prima echipă. Sînt motivat pentru tot. Oricum, can­­to­namentele din această vară sînt hotărîtoare. Vom vedea. Eu m-am bucurat, sincer, cînd a venit, pen­tru că aveam o mulţime de ar­gen­tinieni şi portu­ghezi, dar eram doar doi brazilieni. Acum vom fi şi noi mai mulţi cu unul.

- Crezi că sosirile lui Prette şi Alcantara sînt suficiente pentru a face faţă în Liga Campionilor sau mai trebuie jucători?
- Eu cred că aveam echipă bună, valoroasă. Evident, orice întăriri sînt bine venite, la noi la echipă sîn­tem o mare familie şi oricine vine, îl vom primi bine. Nu cred că ne vom face de rîs în Europa şi în noul sezon al Ligii 1.

28 prezenţe în teren a avut De Sousa în sezonul recent încheiat, marcînd un gol

3 goluri a înscris fundaşul brazilian în două sezoane la CFR

Cumpăna lui Salmeron
Luis Salmeron “Pupi”, atacantul lui Ferro Carril Oeste (Argentina), dorit de CFR Cluj, a suferit în 2002 o gravă accidentare, fisură de tibie, pentru care a avut nevoie de 6 luni de recu­perare şi de alte 6 în care a jucat cu dureri. “Au fost cele mai groaznice mo­mente din cariera mea. Am pier­dut un întreg sezon. E bine că a tre­cut”,­ declara Sal­me­ron într-un in­ter­viu pentru siteul oficial al clu­bu­lui Ferro.

Anca la a treia promovare
Fundaşul Gabi Mureşan şi atacantul Adrian Anca au dat ieri o mînă de ajutor echipei “satelit” a CFR-ului, care a promovat în Liga a III-a, după victoria, 2-0, în barajul cu Progresul Năsăud. “Această promovare este singura care îmi lipsea din palma­res. CFR Cluj este viaţa mea şi nu se ştie dacă aces­ta a fost ultimul meu meci ofi­cial”, a mărturisit Anca la finalul par­tidei disputate la Baia Mare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
 •  02 Iunie 2008, 15:20

N-ui va fi usor lui Andre, da si vara trecuta, in mare voga era Sandberg. Asa ca nu-i nimic nou ptr el. Un tip de caracter.

 •  01 Iunie 2008, 11:42

doamne...tu de unde ai aparut, ma...?

 •  01 Iunie 2008, 11:12

bravo adrian! nimeni nu are dreptul sa te uite

Vezi toate comentariile (4)
Comentează