FOTBAL  »  Superliga  »  UN FOST MARE FOTBALIST S-A STINS

I-a învăţat fotbal pe Lazăr şi Bucur » Cel care a construit "gaşca nebună" din Regie, Dumitru Manea, a murit la 63 de ani

Dumitru Manea
Dumitru Manea

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 31 mai 2011 12:52

S-a nascut în anul 1948 în Cernica şi a făcut parte din echipa naţională a României, unde a fost coleg cu Boloni, Dudu Georgescu, Lucescu şi Iordănescu. Dumitru Manea, un nume important în pagina de istorie a fotbalului românesc, a decedat aseară, la vîrsta de 63 de ani, din pricina unui infarct.

Tatăl handbalistei Oana Manea (Oltchim), acesta era antrenor la Luceafărul în perioada în care Hagi începuse primii paşi în fotbalul mare, iar regretatul tehnician este cel care a descoperit o mare parte din componenţii "găştii nebune" a Sportului Studenţesc: Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Edi Stăncioiu, George Galamaz, Cristi Irimia sau Gigel Bucur.

În ultima perioada a vieţii sale, Manea s-a dedicat activităţii de scouter al Sportului, fiindu-i imposibil să mai antrenze din cauza unor probleme medicale la picior, ce l-au făcut dependent de cîrje. Dumitru Manea a strâns 196 de prezenţe în primul eşalon fotbalistic şi a marcat cinci goluri.

Familia fostului fotbalist nu avea cunoştinţă de eventuale probleme medicale ale lui Manea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
thudor
thudor  •  31 Mai 2011, 13:22

dumnezeu sa-l ierte.. asa e mariuse.. ne-a fost antrenor 6-7 ani de zile.. pacat..

maryuzz09
maryuzz09  •  31 Mai 2011, 12:36

Dumnezeu sa-l ierte!! mi-a fost antrenor 7 ani :((:-

ronaldo666
ronaldo666  •  31 Mai 2011, 12:06

Dumnezeu sal ierte :(

Vezi toate comentariile (4)
Comentează