FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA CAMPIONILOR - STEAUA - FC SEVILLA 0-2

I-au infulecat

Articol de GSP - Publicat joi, 08 noiembrie 2007 00:00

De la Lyon incoace, nici o echipa nu a mai transmis o asemenea superioritate pe Ghencea. O superioritate dezarmanta pentru oricine, cu atit mai mult pentru Steaua, ale carei limite in acest sezon au fost invers proportionale cu visele din loja.

La pauza, lumea in Ghencea era resemnata. Unii mai putin rezistenti chiar au plecat, caci la Bucuresti s-a gasit tocmai ieri sa cada prima ninsoare. N-a durat mult, suficient insa ca atmosfera, si asa inghetata, sa devina glaciara. La fel de putin au durat si dubiile cu privire la echipa invingatoare. Dupa prima repriza putea fi in jur de 5-0 pentru Sevilla, pe linga golul oaspetilor, faza clasica de strategie a unui corner, cu Poulsen venind in tromba la prima bara pentru a relua. S-a opus Zapata, dar Renato a fost atent, iar 0-1 a parut firesc dupa desfasurarea jocului.

La vestiare se poate sa se fi intimplat ceva. Caci Steaua a iesit un pic mai montata, mai decisa, mai dornica sa arate ca are loc in aceasta Liga unde a fi bogat e echivalent cu a fi valoros. Poate ca Lacatus a ridicat vocea, poate ca jucatorii s-au mobilizat, cert e ca vreun sfert de ceas Steaua a fost pe teren. Jucind, nu privindu-si adversara cum o face.
Nici asta n-a durat. Caci a venit actiunea din minutul 65, pe care cu greu o reusesti si in fata calculatorului, la Playstation, daramite pe teren. Sevilla a reusit si atunci s-au auzit iar aplauze in Ghencea, pentru ca publicul stelist o avea defectele lui, si-o huidui jucatorii chiar si cind nu-i cazul (nu e vorba oricum de Surdu, care se poate incadra la tepele anului) dar stie sa aprecieze un fotbal de calitate. Macar pentru ca l-a avut sub nas, acum vreo 20 de ani.

La 0-2, Steaua se apara cu 11 oameni in careu. Iar noul antrenor al Sevillei, Manolo Jimenez, se agita ca un leu in cusca. Nu era multumit. Lacatus statea pe banca, poate constient ca s-ar agita degeaba. Nu era nici el multumit, dar de jucat, din pacate, nu mai are cum.

Daca vreti sa stiti cum a fost meciul, imaginati-va un tigru adus de soarta fata in fata cu un catelus. Tigrul nu l-ar fi mincat, dar trebuia, pentru ca n-avea ce altceva sa faca. stia ca il va minca oricum, pentru ca ii vedea limitele, dar n-ar fi vrut sa-si risipeasca energia, caci avea alte batalii de dat, in jungla adevarata. Catelusul, ce sa faca? Latra, latra, se agita, ca un ghemotoc. De apropiat insa nici vorba. Nici macar o zgirietura. Tigrul a deschis gura o data si era sa termine treaba. A lasat-o pe mai tirziu. Catelusul nici gind sa cedeze. Iar latrat, iar agitatie, ba chiar si o incercare de persiflare (tentativa lui Lovin de a pasa pe la spate. Esuata, logic, caci Lovin poate face d-astea doar in mintea patronului). Tigrul a cascat ce-a cascat, si-a privit ingaduitor adversarul si s-a ridicat in capul oaselor. Apoi a mai deschis gura o data.
si gata. Sa-i fie de bine.

Giovanni a adus impresari
Dupa ce s-a impacat patronul Stelei, Giovanni Becali a venit aseara la meci. Agentul si-a inceput deja activitatea de impresar al lui Nicolae Dica si al lui Dorin Goian, pe care vrea sa-i transfere in aceasta iarna. Giovanni a venit insotit de mai multi scouteri din Spania, pentru a-i monitoriza pe cei doi stelisti, evaluati de Gigi Becali la 15 milioane de euro, 10 pentru Goian si 5 pentru Dica. Unul dintre invitatii lui Giovanni a fost Tente Sanchez, care are multe intrari pe piata din Spania. ( Razvan Rotaru)

Neaga pe linie moarta

Dupa evolutiile slabe, care au atras si criticile patronului, Rica Neaga nu a fost pastrat aseara de Lacatus nici macar pe foaia de rezerve. Acesta este al doilea meci din Champions League la care atacantul ramine in afara lotului, el fiind lasat de Hagi in tribuna si la partida de debut in Liga, 1-2 la Praga, cu Slavia. Neaga a fost titular si a jucat 77 de minute la 0-1 cu Arsenal, iar la confruntarea tur cu Sevilla a intrat la pauza, media notelor sale in cele doua partide fiind 5,50, doar Surdu si Petre Marin avind medii mai mici. (Razvan Rotaru)

Oli a venit cu Gigi
Aflat pentru citeva zile in Romania, fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, a venit cu masina la stadion alaturi de patronul Gigi Becali. Cei doi au urmarit partida impreuna, din loja finantatorului din Ghencea. Dupa plecarea lui Oli la Al Hilal, Becali a incercat de mai multe ori sa-l convinga pe tehnician sa revina in Ghencea, insa de fiecare data acesta l-a refuzat. In ultima etapa de campionat, echipa lui Olaroiu a trecut cu 3-1 de Al Nassr, formatia la care joaca si Elton. Brazilianul a pasat decisiv la golul trupei sale. (Razvan Rotaru)

"Nu eu l-am pus pe Lacatus"
Prezent aseara la meci, pe care l-a urmarit din loja lui Gigi Becali, Viorel Hrebenciuc a comentat informatiile potrivit carora el a fost omul care i-a cerut lui Gigi Becali sa-l numeasca "principal" pe Marius Lacatus. "N-am avut nici un merit pentru venirea lui Marius. Eu mi l-am dorit ca simplu suporter, dar Gigi a fost cel care a decis sa-l aduca antrenor", a explicat Hrebenciuc, unul dintre sfatuitorii lui patronului din Ghencea. (Razvan Rotaru)


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează