FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVALUIRI

I se spune El Matador

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2008 00:00

Pe teren, la antrenamente, e nedezlipit de minge, în afara gazonului e nedezlipit de Zapata, care pare ca un tată pentru el. Dayro Moreno (22 de ani) e noua vedetă a Stelei, în schimbul său Gigi Becali plătind două milioane de dolari celor de la Once Caldas. Ieri după prînz, puştiul-minune al Columbiei a ieşit printre palmierii din grădina hotelului Palm Beach, din Larnaca, s-a bucurat de cele 20 de grade Celsius şi a acordat primul său interviu de la venirea în Ghencea.

- Dayro, cum te simţi în tricoul Stelei?
- E bine, îmi place aici, am găsit o atmosferă frumoasă.

- E greu să te integrezi printre străini?
- E dificil pentru orice jucător să se adapteze la o mare echipă. Eu încerc, cred că mă descurc bine. Sper să trec cît mai rapid peste această fază şi să mă integrez cît mai rapid.

- Cum ţi se pare Steaua?
- O echipă foarte mare. De fapt, eu văzusem meciurile ei din Champions League şi ştiam că e o trupă puternică. Nu e la îndemîna oricui să joace un asemenea nivel doi ani la rînd. Sînt onorat că o asemenea formaţie m-a curtat şi m-a transferat.

"Avem timp să prindem CFR-ul"
- Cum vezi lupta pentru titlu?
- Avem de recuperat 8 puncte faţă de liderul CFR. Sînt multe la prima vedere, dar eu cred că dacă ne raportăm la numărul de etape, sînt puţine şi avem timp la dispoziţie pentru a-i ajunge din urmă pe cei de la CFR.

- Va fi şi o rivalitate între columbienii de la Steaua şi argentinienii de la CFR?
- Nu e vorba despre asta, se luptă Steaua cu CFR. Între noi e doar o rivalitate sportivă, din care sper şi cred că noi vom ieşi învingători.

- Pepe spunea că o să dansaţi mai bine decît străinii lui CFR, aşa va fi?
(intervine Zapata, care-l sfătuieşte: "Să răspunzi de fotbal, nu de altele")
- Eu sper să am ocazia să mă bucur de cît mai multe ori în tricoul Stelei după marcarea unui gol. De altfel, atunci cînd am semnat contractul ştiam deja că sînt obligat să dau goluri pentru noua mea echipă. Acesta e rolul meu.

"Sper să nu-l dezamăgesc pe patron"

- Ţi se spune "bijuteria Columbiei". De ce?
- În Columbia mi se zice El Matador. Marchez foarte multe goluri şi atunci toţi cei din ţara mea mi-au dat acest supranume. Îmi place, e OK.

- Patronul Stelei a spus că de la tine are cele mai mari aşteptări. E o motivaţie în plus sau o presiune?
- Am ştiut de la început că lumea vrea să vadă multe lucruri bune în jocul meu. Am ştiut de la început că trebuie să ajut Steaua să-şi îndeplinească obiectivele. De aici înainte depinde doar de mine în ce măsură voi reuşi, însă fanii trebuie să ştie că eu sînt primul care îmi doresc cel mai mult să iasă bine. Sper să nu-l dezamăgesc pe patron.

"Zapata ne ajută mult"

- Faptul că Zapata e deja la Steaua de 6 luni face mai uşoară acomodarea ta?
- Da, clar. E chiar foarte bine că nu sîntem singuri la echipă şi că Zapata e mereu cu noi. De fapt, el a avut un rol determinant în venirea mea la Steaua. Mi-a vorbit frumos despre echipă. În plus, el deja ştie limba română şi ne va ajuta şi pe noi să o învăţăm. Dacă a reuşit să vorbească româneşte, sper ca şi eu să fac acelaşi lucru pînă la vară.

- Eşti mulţumit de prestaţiile tale din primele două meciuri amicale?
- În general, da. V-am spus, sînt mulţumit, mai ales că sînt la început. Eu spun că am jucat bine în cele două meciuri amicale. Mi-a lipsit un singur lucru: golul.

"Îmi doresc enorm să nu înşel încrederea oamenilor de aici, care văd în mine un marcator frecvent. Sper să înscriu multe goluri pentru Steaua"
Dayro Moreno

16 goluri în 16 meciuri a marcat Dayro Moreno pentru Once Caldas în toamna lui 2007

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
 •  03 Februarie 2008, 16:18

Buna,probabil va intrebati ce este cu titlu de mai sus 150RON gratis ei bine nu va mai tin in suspans si am sa va zic,siteul www.e-pariuri.info iti ofera 150RON gratis pt mai multe detalii intra pe www.e-pariuri.info si incaseaza bonusul.O zi buna

 •  03 Februarie 2008, 16:18

Buna,probabil va intrebati ce este cu titlu de mai sus 150RON gratis ei bine nu va mai tin in suspans si am sa va zic,siteul www.e-pariuri.info iti ofera 150RON gratis pt mai multe detalii intra pe www.e-pariuri.info si incaseaza bonusul.O zi buna

 •  03 Februarie 2008, 14:14

de mult ne lipsea un jucator care sa faca spectacol(si elton avea ceva dar era =0 in aparare)sper ca creativitatea lui dica si tehnica lui dayro vor face o combinatie buna...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează