FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CHIAJNA, AZI, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Iarna va aduce o nouă reformare a lotului Stelei » Becali schimbă iar atacul!

Articol de - Publicat duminica, 06 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2011 21:53

Rusescu şi Nikolici sînt primele nume pe care patronul vrea să le taie de pe listă. În locul lor caută fotbalişti după sfatul lui Hagi: doi atacanţi şi un playmaker


Steaua continuă să testeze fotbalişti din dorinţa de a fi din nou campioană. A rulat sute de nume în ultimii cinci ani şi jumătate, cîţi au trecut de la ultimul titlul cucerit de roş-albaştri, şi e gata să continue experimentele. Gigi Becali a tras deja concluziile, chiar dacă a mai rămas de jucat încă o lună şi jumătate pînă se ia pauză: "Sînt doi atacanţi care nu mi-au plăcut şi vor dispărea!". Afirmaţia a făcut-o în urma partidei cu Maccabi Haifa şi se referă la Raul Rusescu şi la Stefan Nikolici.

Îşi permite să-i sacrifice şi pentru că ambii au implicat costuri mici atunci cînd au fost achiziţionaţi. Pentru fiecare dintre ei a plătit 100.000 de euro, Rusescu fiind luat definitiv de la Unirea Urziceni, iar muntenegreanul împrumutat pînă în vara lui 2012 de la Poli Timişoara. Clauza de transfer definitiv, în cazul său, e de un milion de euro. Steaua n-o va mai plăti, deşi era tentată să facă afacerea ca urmare a debutului încurajator pe care Nikolici îl avusese în roş-albastru. Şi el, şi Rusescu vor fi cedaţi în pauza dintre tur şi retur.

Vor veni minimum doi jucători
În cazul ex-iugoslavului, e vorba şi despre un motiv care nu ţine de jocul lui. A ajuns indezirabil pentru suporteri din cauza unei declaraţii. "Regret că nu sărbătoresc succesul alături de fanii minunaţi ai Timişoarei", a spus el după ce Steaua a fost eliminată din Cupa României tocmai de către Poli. Ultraşii l-au înjurat de atunci şi pe stadioane, şi în aeroport, ba chiar l-au şi scuipat la Ploieşti.
Planul pentru iarna asta nu conţine însă doar cedări, ci şi întăriri. Cum a ascultat recent sfaturile lui Iordănescu şi ale lui Hagi, Becali urmează iar strategia pe care Gică a apreciat că Steaua ar trebui s-o respecte. "Puneţi un număr 10 în echipa asta pe care o are Steaua şi veţi vedea ce o să iasă! Jocul se va schimba radical în bine". Pe lîngă două vîrfuri care să-i substituie pe Rusescu şi pe Nikolici, Gigi caută şi un playmaker.

"Fără numărul 10, o echipă nu are şanse să facă rezultate mari. Vă dau un exemplu: în opinia mea, asta e explicaţia pentru care Chelsea n-a cîştigat Liga Campionilor pînă acum. Pe cînd Barcelona are doi-trei capabili să joace rolul acesta"
Gheorghe Hagi

"Vreau fotbalişti de excepţie, care să facă diferenţa pe teren, să fie capabili să cîştige meciurile. Dar pot să ofer maximum 1,5 milioane de euro pe unul, mai mult nu! Înainte eram capabil să plătesc sume mai mari, dar nu mai pot!"
Gigi Becali, patron Steaua


Hagi l-ar lua pe Curelea
Un posibil transfer pentru Steaua înaintea părţii a doua a sezonului îl reprezintă Costin Curelea. Atacantul de 27 de ani al Sportului i-a fost propus lui Becali tot de către Hagi. Gigi a încercat să-l ia din Regie chiar dacă spusese că lui nu i se pare "mare jucător", dar "mi-a zis Gică de el că e bun".

Scouterii: Puiu, Hagi şi Rădoi
Becali a plătit milioane de euro pentru fotbalişti care i-au plăcut lui, aşa cum a procedat cu fraţii Costea, cu Băjenaru şi cu Szekely, spre exemplu, dar i-a mai ascultat şi pe alţii. La componenţa lotului actual au mai contribuit Iordănescu, cel care l-a recomandat pe antrenorul Ilie Stan, plus Hagi şi Mirel Rădoi. "Regele" a dat referinţe despre Prepeliţă, în vreme ce Rădoi a decis achiziţionarea lui Bourceanu, după ce i-a spus lui Gigi: "E ca şi cum ai juca în 12 dacă îl ai pe Bourceanu în echipa ta! Atît de util este!".

Rusescu e golgeterul!
Dacă în cazul lui Nikolici e evident că el nu s-a adaptat şi nu s-a impus la Steaua, intenţia de a renunţa la Rusescu e stranie dacă luăm în calcul randamentul lui Raul de pînă acum. Mai exact, el e golgeterul echipei în campionat! Are 3 goluri, cîte a mai dat doar Mihai Costea. Rusescu, 23 de ani, a bifat 10 partide în Liga 1, dar a fost folosit şi ca extremă, nu doar ca vîrf, şi uneori a intrat din postura de rezervă. Tot 10 apariţii a bifat şi Nikolici, care a marcat o singură dată.

Credea că dă lovitura
Becali a surprins cînd a semnat pentru împrumutul lui Nikolici, în vara asta. Muntenegreanul de 21 de ani nu fusese titular nici pe Bega. În plus, managerul Mihai Stoica s-a opus tranzacţiei. "Dar nu mă iau după MM, că el mi-a mai zis şi de Dorin Goian că nu e bun pentru Steaua!" a fost argumentul cu care patronul i-a închis gura angajatului. Acum s-a convins că l-a supraestimat pe Nikolici: "Nu merită să fie titular. E bun doar pe finaluri de meci, ca să facă presing pe stoperii adversarului".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
floring
floring  •  06 Noiembrie 2011, 18:17

cu proverbiala sa rabdare ciobanul o sa ia titlul peste vreo 100 de ani

bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  06 Noiembrie 2011, 17:54

cred ca ambii is jucatori buni mai merita sanse

blaustein
blaustein  •  06 Noiembrie 2011, 17:50

Cand incepea si echipa sa iasa din mocirla pana la gat in care tot el a bagat-o, trebuia sa-si dea papagalul in petec si sa faca el ceva, va incepe un declin si mai mare, nu cumva sa ineapa chiar de la meciul cu Chiajna.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close