FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

Iată dovada că Rednic minte: “Fata mea nu ia comision de la jucători”. Actul care dovedește că Luana a luat și încă mai vrea bani de la Gnohere

Articol de , - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 12:04

Astăzi, la conferința de presă de dinaintea meciului cu U Craiova, Mircea Rednic a părut vizibil deranjat de faptul că Gazeta Sporturilor a scris despre activitatea de impresar a fiicei sale, Luana.

“Să fie clar, fata mea nu ia comisioane de la jucători, da?!”, a spus antrenorul lui Dinamo, vizibil iritat.

Gazeta Sporturilor publică astăzi dovada că Mircea Rednic nu spune adevărul. Este motivația procesului intentat de firma Lor Media Sport SRL (unde Luana Rednic este singurul acționar) jucătorului Harlem Gnohere pentru neplata integrală a comisionului agreat de impresară și atacant înainte de transferul la FCSB.

1rednic

Conform documentului, Luana Rednic îi cere lui Gnohere 128.691,20 de lei (aproximativ 28.000 de euro), susținând că jucătorul s-a obligat în contractul de reprezentare să-i plătească fiicei lui Rednic 10 la sută din salariul brut negociat de impresară, adică 180.000 de euro pe sezon.

Plata trebuia făcută integral la începutul fiecărui sezon, însă Luana Rednic acuză că jucătorul nu i-a plătit decât 36.448 de lei, adică aproximativ 8.000 de euro.

Procesul este acum în derulare, următorul termen fiind programat pe 23 ianuarie 2019.

2rednic
Detaliile financiare din contractele lui Gnoehere invocate de Luana Rednic în plângerea depusă împotriva jucătorului

Cum fentează familia Rednic conflictul de interese

În ciuda evidenței, Rednic susține că fiica sa nu încasează comisioane de la fotbaliști:

"Dacă un jucător are contract cu fata mea, să vină şi să-l arate şi eu îi dau un milion de euro. Fiica mea nu ia comision de la jucători, ci de la club. Asta am învăţat-o eu. În niciun caz nu ia comisioane de la jucători"

Luana Rednic nu este înregistrată ca intermediar la Federația Română de Fotbal și astfel nu poate fi acuzată de conflict de interese din cauza relației cu tatăl său antrenor, Mircea Rednic, așa cum stipulează Regulamentul FRF privind intermediarii.

Conform paragrafului de regulament, “un club, un jucător, un antrenor sau un oficial al unui club nu pot deține acțiuni sau o funcție într-o Societate de intermediere sau un interes în activitatea unui Intermediar. Un asemenea interes este definit ca aflarea într-o poziție sau asociere de asemenea manieră încât să permită exercitarea influenței materiale, financiare, comerciale, administrative, manageriale sau orice alt fel de influență asupra afacerii clubului sau Intermediarului, după caz. Noțiunea de interes în sensul de mai sus include un interes al: soțului/soției, copilului, părintelui sau fratelui/sorei Intermediarului sau jucătorului/antrenorului/oficialului unui club”.

Luana Rednic nu figurează ca agent pe listele FRF, dar este înregistrată din ianuarie 2016 pe lista de intermediari a Federației belgiene de fotbal. Cu toate acestea, Mircea și Luana Rednic nu pot fi acuzați de conflict de interese din cauza faptului că regulamentul FRF nu poate sancționa agenții înregistrați la alte federații.

Pe lista federației belgiene, Luana Rednic are licența cu numărul 119 și reprezintă compania românească Lor Media Sport SRL, aceeași care apare și în contractul lui Gnohere.

screenshot 2018 12 14 at 12.24.22
Datele oficiale ale federației belgiene. Luana Rednic are numărul 119. La FRF, nu există pe lista intermediarilor

Conform datelor de pe site-ul termene.ro, firma înființată în noiembrie 2013 nu a avut nicio activitate în 2014. În 2015, a avut o pierdere de 733 de lei, iar în 2016 a intrat pe profit, obținând 17.131 de lei la finele anului fiscal.

Cel mai bun an a fost 2017, când firma a avut o cifră de afacere de 335.840 de lei, aproximativ 73.000 de euro, și un profit net de 205.872 de lei.

În 2017, tatăl Luanei, Mircea Rednic, a fost antrenor la Mouscron, un club patronat de impresarii Pini Zahavi și Abdilgafar Ramadani. În mandatul său, clubul a făcut cele mai multe transferuri într-un sezon din istorie!

Conform unor surse din Belgia, familia Rednic utilizează metoda subcontractării, folosită frecvent în fotbalul mondial. Tatăl transferă un jucător care are un alt impresar decât Luana, iar acest impresar încasează oficial comisionul. Fiica antrenorului are, însă, o convenție cu respectivul impresar prin care primește un procent din comisionul plătit de club sau de jucător.

Astfel, din cauza faptului că federațiile nu verifică și subcontractările, este ocolit conflictul de interese.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (78)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  16 Decembrie 2018, 15:09

fara familia rednic fotbalistul gnohere culegea banane ,nuci de cocos si altele, undeva departe de romania.asa ca, ciocul mic !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Decembrie 2018, 00:14

Care ar fi problema că ia comision ?! Caută jucătorul, vorbeste cu el, îl convinge, se asigură că totul e în regulă cât joacă, îl protejează samd...e normal să aibă comision, ce d..cu vreți voi de fapt ! Dar ”cântăreții” ciobanului de la mazetă, de ce iau comițioane ?! Ia zi vrî...e@nule ??!!!

119667655301671
Marian Voican  •  14 Decembrie 2018, 22:52

.....Si care este problema,, Mazetei,,...ce Gnohere nu a zis ca nu se va duce la *** si totusi s-a dus? Sa-si vada de treburile ei gazetaresti.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează