FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Îi lasă Copos fără bani? » Cum mai poate profita patronul Rapidului de pe urma insolvenţei

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 20:38

Patronul e dispus să renunţe, în planul de reorganizare a societăţii, la 80 la sută din suma pe care o are de recuperat de la Rapid şi i-ar putea obliga şi pe creditorii mici, precum fotbaliştii, să piardă acelaşi procent.

Pe George Copos, insolvenţa l-a ajutat să scape de jucătorii pe care nu-i mai dorea, care cîştigau mult peste media salarială din Liga 1, şi continuă să-i folosească procedura aceasta.

O sursă din club explică modul în care patronul mai profită de situaţia în care a ajuns Grantul: "Copos va pretinde numai 20 la sută din banii pe care-i are de luat de la Rapid şi-i va obliga şi pe ceilalţi care mai au de luat să facă la fel, să renunţe şi ei la patru cincimi din sume!".

Cum poate face asta? Un avocat specializat în insolvenţă explică de ce Copos are posibilitatea aceasta: "Se cheamă renunţarea implicită, ascunsă, şi votul creditorului principal cîntăreşte mult. Se votează cînd se creează planul de reorganizare, iar creditorul cu cei mai mulţi bani de recuperat poate să renunţe la o parte din sume şi să-i determine şi pe ceilalţi creditori să piardă din banii pe care-i au de luat, ca parte din planul de reorganizare a societăţii. De obicei, la asta se recurge cînd creditorul ştie că n-ar avea cum să primească vreodată toată suma, nici măcar în timp".

Rapid îi datorează lui Copos în jur de 21 de milioane de euro, deci el s-ar alege cu 4,2 milioane de euro. Iar un fotbalist care aşteaptă 100.000 de euro ar încasa doar 20.000 de euro!

16 jucători au fost disponibilizaţi de la Rapid în iarna asta, după declanşarea procedurii de insolvenţă. Majoritatea se vor înscrie la masa credală, ca să recupereze salariile restante

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
masinameaeata
masinameaeata  •  15 Februarie 2013, 02:19

Asa-i ca-i tare INSOLVENTA??? Unde ati mai vazut voi credit comercial cu dobanda zero, mai mult decat atat sa nu fi obligat nici macar sa restitui principalul, cum face legal Copos prin procedura insolventei? Pe blogul meu, ://lichidatorsavoiu.blogratuit.ro/ am un titlu interesant: insolvenţa, noua modă! Cine-i destept pricepe si actioneaza! Copos, este un tip istet, cu siguranta are un avocat bun inspate, nimeni nu-l credita fara dobanda si mai mult fara sa restituie nici macar suma imprumutata, cum obtine acum prin insolventa legal. Asa ca stiti bancul cu toamna se numara bobocii? La final se va vedea ce club va avea legal, cele mai mici datorii? Evident cele care si-au deschis insolv

masinameaeata
masinameaeata  •  15 Februarie 2013, 02:06

In fapt nu este doar legal ceea ce propune, ci si realist. Ca sa fim bine intelesi de catre cei care citesc articolul, daca Rapid nu are bani sa sustina programul de plati cum a fost convenit, nu mai poate decat sa intre in Faliment. In schimb, daca planul de reorganizare si programul de plati este corect, atunci dupa trei ani de la intarea in insolventa, clubul se resoarbe in circuitul economic. Este clar ca Copos si-a dat seama ca clubul nu are de unde sa plateasca si atunci el renunta la o creanta nelichida, dar isi stinge legal datoriile pe care le avea catre creditori, acestia fiind minoritari, se supun votului majoritatii(Copos) si uite asa legal se sting datoriile cu dobanda 0%.

andystar
andystar  •  24 Ianuarie 2013, 17:19
Postat de tigruzzu pe 24 Ianuarie 2013, 05:13

Ce să-i ceri lui ”antistar” ăsta? El ține cu clubul cel mai comunist din România, clubul familiei Ceaușescu, iar aici doar vomită. E frustratul site-ului... E mare frustrarea, ă? :-))) Cu cine, mă ați pierdut? Cu ungurii ? CU UUNGUUURIIIII? Pffffff.... 5teOAIA = RUȘINEA ROMÂNIEI !!!!!! Cu oricine, bre, puteați pierde, CU ORICINE! 0:5 sau 1:5, nu contează. NUMAI NU CU ĂȘTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cum le zice, mă, ăstora? Că nici nu pot pronunța! Fărfăcăruș? Ferfenițaruș? Frechenfaruș?

E mai greu sa-l convingi pe un om ca e prost decat sa-l minti ca e destept. Prostii mor, însa prostia e nemuritoare ! CAM ASTA ESTI TU !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează