FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI

Îi mai țineți minte pe Epaminonda Nicu sau Cristian Dănălache? Ce s-a întâmplat cu echipa-campioană Unirea Urziceni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 10:44

Sezonul 2008-2009 a adus probabil cea mai mare surpriză din istoria campionatului intern.

Unirea Urziceni, o formație promovată cu doar 3 sezoane înainte, a reușit să câștige competiția cu un avans de 3 puncte față de Politehnica Timișoara. Din lotul de atunci, doar câțiva jucători mai sunt în activitate. Iată ce s-a întâmplat cu ei între timp:

Giedrius Arlauskis. Portarul lituanian, care a trecut între timp și pe la Steaua București, evoluează acum pentru gruparea londoneză de primă ligă, Watford.

Epaminonda Nicu. Fundașul, în vârstă de 36 de ani, evoluează în liga secundă din România, pentru formația Unirea Târlugeni.

Dan Matei. În vârstă de 36 de ani, fundașul dreapta face parte din lotul Sănătății Cluj, echipă de Liga a 3-a.

Ricardo Gomes. Brazilianul a revenit în țara natală și joacă pentru clubul de primă ligă, Coritiba.

Iulian Apostol s-a întors în orașul natal, pentru a-și încheia cariera la Dunărea Galați.

Sorin Frunză încearcă o nouă promovare în Liga I, împreună cu formația Dunărea Brăila.

Andrei Neagoe. Mijlocașul de 29 de ani este aproape de a se întoarce pe prima scenă a fotbalului românesc alături de actualul lider din Liga a 2-a, Chindia Târgoviște.

Dacian Varga. Unul dintre cele mai mari talente din lot, a ajuns acum să evolueze în prima divizie din Macedonia, la Bregalnica Stip.

Răzvan Pădurețu îngroașă rândurile celor care evolează în liga a 2-a, la Academica Clinceni.

Cristian Dănălache joacă în liga secundă din Coreea de Sud, unde a reușit să înscrie 14 goluri în  acest sezon pentru Gyeongnam FC.

Raul Rusescu. Mezin al acelui lot, el este jucătorul cu cel mai prolific traseu după despărțirea de formația ialomițeană. Acesta a trecut pe la Steaua, Sevilla sau Braga, iar acum evolează pentru turcii de la Osmanlispor.

Sorin Rădoi și Pablo Brandan sunt singurii fotbaliștii din lotul campion care joacă în continuare în Liga I, pentru Viitorul lui Gică Hagi.

Aproape de fotbal şi după retragere

George Galamaz nu s-a rupt de fotbalul românesc. Acesta ocupă postul de director sportiv al clubului FC Voluntari. O carieră interesantă are și Bogdan Mara, care a ales să o ia pe calea impresariatului de  jucători.

Valeriu Bordeanu este în prezent antrenorul secund al lui  Dan Petrescu, la Kuban Krasnodar. Tot meseria de antrenor a fost aleasă și de László Balint, fost antrenor la Academica Clinceni.

Dinu Todoran a cochetat și  el cu meseria de antrenor, într-un mandat de interimar pe banca celor de la Voluntari. Cătălin Grigore a fost cooptat în stafful lui Dinamo de către Ioan Andone, ocupându-se de pregătirea portarilor.

Unirea Urziceni a obținut 8 puncte în grupele Champions League. Mai bine la acest capitol stă doar CFR Cluj, cu 10.

Autor: Adrian Jitea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
iobag
iobag  •  21 Septembrie 2016, 19:11
Postat de Alex Cristian pe 21 Septembrie 2016, 13:29

Si tot in anul ala in care CFR a facut 10 puncte s-a calificat dupa doua tururi preliminare in care a inregistrat 4 victorii.....Slovan Liberec si Basel Poate ca de a doua echipa ai auzit...sunt aia cu care ati jucat 2 meciuri in grupele Europa League si nu ati reusit sa ii bateti in niciunul dintre meciuri...

Steaua a jucat cu basel tot in champions league,deschis si pe atac, 1 -1 ,au egalat elvetienii in minutul 90 .cfr a stat 2 meciuri cu fundul in poarta si s a calificat cu posesie de 40 % si 2 suturi pe poarta pe meci. Stiu, e frumos cand iti iese cu autobaza daca nu prea iti iese, mai ales ca in meciurile cu steaua in perioada aia nu aveati un sut pe poarta. Acum daca tu vrei sa te bucuri la egaluri eroice cu basel cu care steaua juca de la egal la egal sau braga care lua bataie si de la pandurii e bucuria ta, altii doar se oftica ca la ce bulan am avut la tragerea la sorti cu adversarii asa slabi s a ratat ocazia unei primaveri europene in champions league pentru romania pentru ca s a stat cu fundul in poarta. Asa, tot la subsol sunt toate echipele ca performante, si raman doar declaratiile adversarilor dupa meci ,cum spunea si streller de steaua ca e o echipa buna si de cfr ca practica antifotbal :))))

luputu
luputu  •  21 Septembrie 2016, 16:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gerulozaurus
gerulozaurus  •  21 Septembrie 2016, 14:44
Postat de Alex Cristian pe 21 Septembrie 2016, 13:25

Doare tare faptul ca CFR a terminat pe locul 3 in anul in care a facut 10 punte si a intrat in primavara Europa League? :))))

sa-ti explic yo :) vezi tu mah prietene, toate echipele astea CFR, Urziceni, Otelul, pe cand jucau ele in grupele UCL, in campionat inotau la mijlocul clasamentului spre retrogradare; cand CFR-ul batea rezervele lui M.U, in campionat nu trecea de mijlocul terenului in fata Stelei(cauta pe google sa revezi meciurile daca pe mine nu ma crezi!) in timp ce atunci cand Steaua juca in grupele UCL, in campionat se batea si la TITLU...pe scurt, pentru echipele din Romania este obositor sa joci pe doua fronturi si e greu sa tragi si la campionat si sa mai faci si puncte in grupele UCL. capisci ? :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează