FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Îl plătește regește și îi pune să încălzească banca » Care sunt jucătorii de la FCSB sacrificați din cauza strategiei lui Gigi Becali

Articol de , - Publicat luni, 01 octombrie 2018 16:04

Visul de o sută de milioane de euro al lui Gigi Becali a influențat formula de start în meciul cu Hermannstadt, 3-1. Dică a trimis trei internaționali U21 pe teren și cu nume mari, imposibil de vândut, pe bancă: Rusescu, Roman, Zlatinski, Teixeira.

Să câștige campionatul nu e singurul obiectiv pentru Dică, asta nu e de ajuns la FCSB, antrenorul trebuie să-i și "dădăcească" pe copiii pe care Becali crede că-i va vinde pe multe zeci de milioane de euro, spre suta de milioane, chiar! Explozia sumelor de transfer în fotbalul mondial i-a aprins imaginația lui Gigi, ceea ce influențează și criteriile după care lucrează tehnicianul. 

Dintre tinerii pe care patronul îi expune pe tarabă și-i evaluează la prețuri astronomice, doar Moruțan nu a pornit meciul de la Târgu Mureș. Nedelcu, Man și Coman au evoluat din start. Trei internaționali sub 21 de ani din trupa cu care Mirel Rădoi e aproape de calificarea la Campionatul European. Utilizarea lor la club în mod frecvent le solidifică locurile la "tineret" și participarea la CE ar constitui încă o scenă pe care puștii lui Becali să-și mai sporească un pic cotele. 

Etalarea copiilor buni de vândut impune sacrificarea unor personaje importante din lotul FCSB, fotbaliști cu istoric bogat, însă imposibil de valorificat în mercato din cauza vârstelor: Raul Rusescu, Mihai Roman, Hristo Zlatinski, Filipe Teixeira.

Niciunul dintre ei nu câștigă sub 15.000 de euro lunar, Rusescu are chiar 20.000! Becali preferă să le plătească salariile, uriașe pentru niște rezerve, și să-i țină pe "bătrânii bogați" pe bancă, doar ca să-și îndeplinească visul: "Voi ajunge să vând un jucător cu o sută de milioane de euro! Bogații lumii se distrează în fotbal, au crescut prețurile transferurilor și eu o să speculez joaca asta a lor, o să fac bani mulți!". 

5.150.000 €a plătit Becali pentru cei trei tineri folosiți titulari cu Hermannstadt: Nedelcu, Coman și Man. Primii doi au fost cumpărați de la Viitorul, al treilea a venit de la UTA și a costat cel mai puțin, 400.000 de euro 

FCSB cu Hermannstadt: Bălgrădean - R.Benzar, Planici, J. Morais, Al. Stan - Nedelcu, Ov. Popescu (Moruțan 34') - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (Teixeira 46')- Gnohere (L. Filip 76')

Citește și: Anamaria Prodan anunță următorul supertransfer la FCSB: "Între 10 și 15 milioane de euro" » Spune tot despre strategia lui Gigi Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
geogeo
geogeo  •  01 Octombrie 2018, 18:21
Postat de Soos Vilmos pe 01 Octombrie 2018, 16:50

Ciobanul viseaza cu cit o sa isi vinda oile.

Articolul in sine e o prostie, e normal sa vrei sa faci performanta si sa vinzi cat mai bine jucatorii tineri, ca pe cei trecuti de 30 de ani nu-i mai cumpara nimeni. De exemplu, la echipa ta de suflet, joaca foarte rar cate unul tanar, si aveti o medie de varsta spre 30 de ani. Ce vanzari de jucatori o sa faca CFR-ul? Singura marfa vandabila sunt Tucudean si Omrani si chiar si ei la preturi care se invart in jurul cifrei de 1 milion de euro, ceea ce este putin. In rest...nu da nimeni bani pe "gloabe". Iar fara bani din transferuri e greu sa tii o echipa cu pretentii in Liga1. Gigi a fost cioban, o recunoaste, dar la afaceri chiar se pricepe.

clacristi
clacristi  •  01 Octombrie 2018, 18:08

Sa intelegem ca esti din zona Arad_ului.... PRIVIND partea cu Gigi, intodeauna a fost asa, dupa un mic profit ..... sa fie treaba buna.

1738154953079566
Petre Tsu  •  01 Octombrie 2018, 16:56

Gigi a profitat de Man fiindca clubul era in prag de colaps.Dar ar fi cu adevarat un domn ar mai da niste bani la UTA,poate maine infloreste alt junior acolo,daca nu face gestul asta tot 'cioban' ramane.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează