FOTBAL  »  Superliga  »  ARHIVĂ

FOTO Îl recunoști pe fostul fotbalist din imagine? Vine din alte timpuri, iar azi e o voce cunoscută în Superligă: „Când eram în cantonament, îi trimiteam pe maseuri la pariuri”

Ionuț Angheluță (în dreapta) / Sursă foto: Arhivă GSP +38   FOTO
Ionuț Angheluță (în dreapta) / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 16:23 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 17:38

Ionuț Angheluță, 46 de ani, unul dintre cei mai vehemenți comentatori de la partidele din Superligă, adept al unui stil contestat deseori de microbiști, a încercat să-și construiască imaginea unui om de fotbal cu opinii avizate, mai ales că, în urmă cu aproape două decenii, a evoluat ca fotbalist în Divizia A.

Experimentatul comentator a adunat nu mai puțin de 33 de partide la nivel de primă ligă, toate în tricoul lui Poli AEK - vechea Politehnica Timișoara - în edițiile 2003-2004 și 2004-2005. 

Dacă la microfon e „contondent” în marea majoritate a timpului, Angheluță a lăsat impresia unui fundaș destul de „blând”: a încasat doar șase „galbene” în cele 33 de apariții din prima divizie și nu a contabilizat nici măcar o eliminare.

Ionuț Angheluță a prins meciuri de gală la Poli

Cea mai consistentă perioadă a avut-o în 2004, când bifa 14 apariții consecutive în returul acelei ediții, inclusiv în dueluri de-ale bănățenilor cu Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova. Culmea, fix în acea perioadă, Angheluță n-a prins lotul viola în celebrul Poli - FCSB 1-8 de pe „Dan Păltinișanu”.

GSP.ro a găsit în arhiva foto a ziarului mai multe imagini cu firavul apărător de acum 20 de ani. Îl recunoști?

Ionuț Angheluță (în prim plan) / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță (în dreapta) / Sursă foto: Arhivă GSP
+34 FOTO

Ionuț Angheluță e din alte timpuri: „Îi trimiteam pe maseuri la pariuri”

Peste ani, Angheluță recunoștea în cadrul unui interviu că obișnuia să parieze pe meciurile din acea perioadă. Regulamentele din urmă cu 20 de ani nu interziceau această practică, așa cum se întâmplă în prezent.

„Mergeam în casele de pariuri și puneam pe meciuri din etapa respectivă și din străinătate. Pe atunci, 2002-2006, nu era nici o prevedere de regulament care să interzică asta. 

Iar când eram în cantonament, îi trimiteam pe maseuri cu biletele, să le pună. Dar nu am mizat niciodată împotriva propriei echipe. Când jucam eu în liga a doua, nu erau listate la pariuri meciurile din Divizia B”, spunea Angheluță, potrivit pariurix.com.

Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță (în dreapta) / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Angheluță / Sursă foto: Arhivă GSP
+34 FOTO

VIDEO Dragoș Borchină, „rivalul” lui Angheluță, reinterpretează replici celebre din fotbalul românesc

Citește și: 

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru Belarus și Andorra! Ce schimbări a făcut selecționerul

Mititelu și-a anunțat noul antrenor printr-o informație „pe surse”, în ziarul lui » Alegere-șoc: „Antrenor care trăiește din basme și lauda presei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Nuconteaza22
Nuconteaza22  •  08 Octombrie 2023, 00:59

De departe este cel mai bun comentator din tara. Uneori haios, insa de fiecare data pertinent, la adapostul atuului ca a jucat fotbal, citeste fazele mai bine decat VAR-ul. Trebuie sa fii neterminat sa-l acuzi de partizanat. Gradinescu este o gluma in comparatie cu anghelutza

iung811
iung811  •  07 Octombrie 2023, 23:14

Asa fotbalist, așa comentator. Mediocru si părtinitor.

Ionescu07
Ionescu07  •  07 Octombrie 2023, 19:06

Angheluță o fi fost mai bun ca fotbalist decât este comentator TV. Atâta partizanat ca la omul ăsta, n-am văzut la niciun alt comentator. Iar limbajul, ce să mai zic...de maidan. De aceea, consider că Digi nu promovează calitatea, ci doar pilele și cunoștințele. Acest Angheluță, alături de ”marele” Naum ce a trecut de la ciclism la fotbal, ar fi trebuit să se lase demult de meserie!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează