FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Ilie Bărbulescu a murit // Gabi Balint și-a amintit sfaturile primite de la Ilie Bărbulescu: „Spunea, în glumă, că mă va certa”

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 februarie 2020 09:20

Ilie Bărbulescu, fostul fundaș al Stelei și al lui FC Argeș, a murit azi-noapte, la vârsta de 62 de ani. Gabi Balint, fostul său coleg, și-a amintit sfaturile primite de la Ilie. 

„Îmi aduc aminte de vorbele lui de anul trecut, când am fost eu în spital. Spunea în glumă că mă va certa, că mă stresez prea mult. Uite cum este soarta. Noi nu am ținut o legătură chiar apropiată. Ne vedeam la întâlnirile cu foștii jucători. Era mereu plin de umor. Erau clipe extraordinare pe care le petreceam. Eu nu l-am simțit izolat, ne-am văzut mereu cu plăcere. Am glumit, nu am văzut să aibă o problemă. Nu îmi amintesc să se fi certat vreodată cu cineva din echipă”, a declarat Gabi Balint la TV Digi Sport.

„Am în minte golul înscris cu Honved, un șut de la distanță. A jucat mijlocaș mulți ani, apoi s-a reprofilat fundaș stânga pentru că noi aveam probleme acolo. A jucat foarte bine, chiar dacă era jucător de picior drept”
 - Gabi Balint

Ilie Bărbulescu, protectorul lui Balint

În luna septembrie 2019, Gabi Balint (56 de ani) a suferit un infarct. Ilie a avut atunci un discurs emoționant, părintesc, adresat prietenului său. 

„Eram acasă şi am văzut o ştire la televizor cu Balint. În primele 30 de secunde m-a luat deja tremuratul pentru că nu se spunea că deja și-a revenit. După ce am auzit că a făcut infarct, gândul mi-a fugit imediat şi la Lucică Bălan. Dar al nostru Găboajă (n.r. porecla lui Balint) a mai marcat o dată şi a mai câştigat un meci important. De această dată, a câştigat meciul cu viaţa!

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că l-a ţinut în viaţă, deși noi în ultimii ani doar ne salutam când ne vedeam. El era cu ale lui, iar eu cu ale mele. Drumurile astea cu caravana aia a lui îl obosesc. După părerea mea, el trebuie să se stea doar pe la emisiunile sportive şi cam atât.

Dacă totul este ok, o să încerc să dau şi eu de el în câteva zile. Nu vreau să îl stresez sau să îi deranjez pe cei din familia lui. Dar nu mă las şi o să îi dau o palmă după ceafă şi o să îi spun să nu se mai urce pe motociclete. Trebuie să asculte de noi ăştia mai mari din echipă”, declara Bărbulescu în septembrie 2019.

Vezi și:

Cum a ajuns la Steaua unul dintre fotbaliştii legendari ai roş-albaştrilor și de ce era poreclit „Balamuc”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează