FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Ilie Bărbulescu a murit la vârsta de 62 de ani // EXCLUSIV Radu II și Bumbescu, despre marele necaz al lui Bărbulescu: „Și Bălan tot cu supărarea asta s-a dus”

Articol de - Publicat sambata, 01 februarie 2020 12:18

Ilie Bărbulescu a murit la vârsta de 62 de ani. Foștii colegi din generația câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni au fost șocați de veste și au vorbit despre marea dezamăgire a fostului fundaș stânga. 

Marin Radu II (63 de ani) și Adrian Bumbescu (59 de ani), doi dintre cei mai apropiați prieteni, au vorbit despre lucrul care îl necăjea pe Ilie Bărbulescu. E vorba de renta pe care doar o parte a componenților echipei Steaua din 1986 o primeau. 

Marin Radu II: „Și Bălan tot cu supărarea asta s-a dus”

„E groaznic, nu-mi revin. Azi dimineață s-au trezit toți de la el din casă, numai Ilie nu. A murit în somn. Noi aveam o relație specială, ne știm de peste 50 de ani, de când am început fotbalul, plus că el era căsatorit cu o verișoara de-a mea. Nu l-am auzit niciodată plângându-se de ceva, era tot timpul vesel, pus pe glume. Avea o singură supărare și cu ea a murit. Nu înțelegea de ce nu luam și noi rente, așa cum primesc doar doi-trei dintre jucătorii acelei echipe mari a Stelei. Și Bălan, săracu, tot cu supărarea asta s-a dus

Ilie era de câțiva ani consilier la Primărie, dar nu avea un salariu prea mare. Tot spera că o să se rezolve ceva cu renta. Din câte știu nici nu avea carte de muncă acolo, nici asigurare medicală. Nu avea nici medic de familie ca să se știe istoricul său medical. Acum e la IML, a venit și Poliția. Mi-e tare greu să vorbesc, a murit un mare sportiv, un mare om și prieten”, a declarat Radu II pentru GSP.ro. 

Adrian Bumbescu: „Nu înțelegea de ce doar Duckadam și Majearu luau rentă”

„Mi-a fost unul dintre cei mai buni prieteni, a fost un fotbalist imens, cu o inimă mare. M-a sunat Radu II și mi-a spus, m-a pufnit plânsul. Nu pot să cred! Vorbeam aproape zilnic la telefon cu Ilie. Chiar alaltăieri am discutat cu el, vorbeam de-ale noastre, mai și glumeam. Era supărat cu treaba aia, cu renta vageră, care ne-a fost promisă dar nu ni s-a dat niciodată. Nu înțelegea de ce numai Duckadam și Majearu iau rentă și noi, ceilalți din echipă, nu. Dar nu se plângea că ar fi suferit de ceva. Glumeam tot timpul, îi tot spuneam, «vezi bă, că te așteaptă Gicu Dobrin». Râdea, mă înjura. Nu, nu pot să cred că s-a dus. Am ținut și un moment de reculegere la meciul nostru cu Chiajna, de la juniori. Nici nu mai pot să vorbesc”, a povestit Bumbescu pentru GSP.ro.

Ștefan Iovan: „Nu pot să mă opresc din plâns”

„Sunt încă perplex, parcă nu pot să mă opresc din plâns, deși acum sunt la un meci în Ghencea. Acum cinci zile vorbisem cu el, voia să vină pe la București, să ne mai întâlnim, să ne strîngem, să vorbim, da uite că n-a mai apucat. Noi am făcut o linie defensivă foarte bună pe teren, eu cu el și cu Bumbi, și la fel eram și înafara fotbalului. Mi-a murit un coleg, un prieten bun și drag. Vin necazurile astea așa, unul după altul. Ne tot ducem așa, pe rând, da parcă prea repede! După Bălan, acum și el. A fost un mare caracter, un om deosebit, un fotbalist de clasă. Nu, nu pot să-mi revin, nu pot să cred”, a declarat Iovan.

Vezi și: 

Cum a ajuns la Steaua unul dintre fotbaliştii legendari ai roş-albaştrilor și de ce era poreclit „Balamuc”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează