FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Ilie Dumitrescu a alcătuit cel mai tare prim „11”: cine sunt superstarurile nominalizate

Ilie Dumitrescu a alcătuit un prim „11” ideal
Ilie Dumitrescu a alcătuit un prim „11” ideal

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 21:31

Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al Generației de Aur, a alcătuit cel mai valoros prim „11” al jucătorilor pe care i-a avut adversari de-a lungul carierei. „Mister” a inclus în inedita formulă de start și diverși colegi de echipă.

Echipa lui Ilie Dumitrescu (4-3-3): Preud'homme - Angloma, Desailly, Albert, Lizarazu - Cantona, Keane, Zidane - Beckham, Batistuta, Giggs

Dumitrescu a ales și antrenorul ideal, în viziunea sa: „Sir Alex Ferguson. Te distrai cu echipa asta”, a declarat acesta, la TV Digi Sport.

Cum și-a explicat Ilie Dumitrescu câteva dintre alegerile sale:

„Portar? Preud'homme! Eu am marcat eu contra lui Preud'homme, la România - Belgia. La acea vreme era declarat cel mai bun portar din lume. Acolo i-aș pune și pe Schmeichel și Barthez, dar Preud'homme rămâne”

„Mi-au plăcut foarte mult extremele mele ideale. Beckham în dreapta și Giggs în stânga. Vârf? Aici l-am pus pe Batistuta. Am vrut să-l pun pe Shearer, de la Newcastle, dar am mers cu Batistuta, pentru că e un 9 autentic”

Ilie Dumitrescu a evoluat de-a lungul carierei pentru Steaua, FC Olt Scornicești, Tottenham, Sevilla, West Ham, America și Atlante. A servit naționala Românie între 1989 și 1998, fiind un component marcant al Generației de Aur.

Citește și alte știri de actualitate:

Ovidiu Stângă despre cum abordează olandezii situația: „Eu stau în zona de focar. Educația face diferența. Aici nu se încurajează panica"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează