FOTBAL  »  Superliga  »  SCHENGEN

Ilie Dumitrescu ia o decizie radicală, după ce Austria i-a refuzat României intrarea în spațiul Schengen: „Nu mă mai duc!”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 19:20 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 19:39

Ilie Dumitrescu (53 de ani), fost mare internațional, este hotărât să ia o decizie radicală, după ce Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen. 

Legenda celor de la Steaua București a spus că nu va mai călători niciodată în Austria, nici măcar în escală. 

Mihai Rotaru lansează acuzații grave: „Suspectez că Hanca a premeditat penalty-ul din Cupă!”
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru lansează acuzații grave: „Suspectez că Hanca a premeditat penalty-ul din Cupă!”

Ilie Dumitrescu: „Nu o să mai merg niciodată în Austria”

„Eu nu mă mai duc nici în escală în Austria. Nu o să mai merg niciodată în Austria, nici pe la Viena, nicăieri. E o reacție normală! Eu aveam câte o nebunie, făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport. 

Mergeam special și de acolo zburam unde trebuia. Am respectat, mă bucuram de toate zonele astea frumoase și am fost tratați așa. E punctul meu de vedere, nu mă supăr pe niciun popor. Noi am făcut niște progrese. Așa am simțit eu ca român”, a declarat Ilie Dumitrescu la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport

CS Universitatea Craiova, prima echipă din Superliga care protestează împotriva votului dat de austrieci

CS Universitatea Craiova, ocupanta poziției a cincea din Superliga, este primul club din România care protestează împotriva votului dat de austrieci. 

Clubul patronat de Mihai Rotaru a anunțat că va întrerupe colaborarea cu banca Raiffeisen, cu acționariat austriac. În plus, oltenii nu vor mai folosi combustibil de la compania OMV-Petrom. Mai mult, oltenii nu vor mai face nici cantonamentul de vară în Austria, urmând a alege altă destinație.

În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.
 Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. 

Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare. 

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“

 - comunicat CSU Craiova

VIDEO Ilie Dumitrescu, poveste fabuloasă cu Claudiu Vaișcovici: „M-a întors pe toate fețele, m-a umilit”

Citește și:

Mutu a anunțat lotul Rapidului pentru mini-turneul de pe Arena Națională + Fotbaliștii deplasați la București de Borussia Dortmund și Fiorentina

Câți bani pune la bătaie Mihai Rotaru pentru noile ținte ale Universității Craiova » Am aflat toate detaliile

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  16 Decembrie 2022, 21:41
Postat de VioB pe 14 Decembrie 2022, 10:32

Va rog sa nu uitați de Olanda,dacă Austria vota in favoarea noastră tot nu intram în spațiul de libera trecere, eu cred ca Austria își ia pumni în locul Olandei, un scenariu aranjat, bineînțeles.

Îți garantez că se abțineau sau votau pentru.

VioB
VioB  •  14 Decembrie 2022, 10:32

Va rog sa nu uitați de Olanda,dacă Austria vota in favoarea noastră tot nu intram în spațiul de libera trecere, eu cred ca Austria își ia pumni în locul Olandei, un scenariu aranjat, bineînțeles.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  11 Decembrie 2022, 18:31
Postat de albvioletforever pe 11 Decembrie 2022, 14:53

Romania depinde prea mult de Austria. Companiile austriece au luat bancile si statiile de benzina. E prea mult pentru un singur stat de numai 9 milioane locuitori care nu este nici macar in NATO. Securitatea nationala a fost inmanata unui stat cu preferinte obscure.

Vezi ca ai diverse banci la 2 blocuri distanta nu doar cele austrice cat despre benzinarii iar avem noi romanii de ales nu doar cele ale clicii omv.te simti lezat austriacule din moment ce postezi asemenea comentariu?tara asta nu a inceput si nu se termina cu omvurile sau cu bancile lor sunt destule alternative bancare si de alimentare cu combustibil.daca te doare sufera cu decenta ba.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează