FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VICTORIA BRĂNEŞTI, LUNI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Ilie durul! » Dorel Stoica, Tătăruşanu şi Geraldo au fost puşi la punct de noul antrenor de la prima şedinţă video

Articol de , - Publicat vineri, 13 august 2010 00:00

Deranjat că unii dintre fotbalişti stăteau tolăniţi în sala de analiză video, Ilie Dumitrescu i-a pus la punct în faţa echipei. Gazeta vă dezvăluie un episod inedit petrecut la prima discuţie între Ilie şi jucători.

Ilie Dumitrescu a avut primul moment delicat chiar la cea dintîi întîlnire cu jucătorii. Gazeta a aflat episodul petrecut la stadionul din Ghencea şi felul în care noul tehnician a rezolvat problema, impunîndu-se în faţa fotbaliştilor.

"Domnilor, luaţi o poziţie decentă"
Înainte de a conduce primul antrenament în calitate de "principal" în Ghencea, Ilie Dumitrescu i-a anunţat că se vor întîlni în sala de sub tribuna a II-a, unde se face analiza video. Cei 14 fotbalişti, plus cei doi portari, au mers în acea încăpere şi după cîteva minute a ajuns şi Ilie.

A intrat şi, chiar cînd se pregătea să înceapă şedinţa, a rămas surprins văzînd cîţiva dintre jucători, printre care Tătăruşanu, Dorel Stoica şi Geraldo, stînd tolăniţi pe fotolii, iar unii dintre ei îşi sprijineau picioarele pe spătarul unor scaune. Ilie a făcut ochii mari şi le-a vorbit pe un ton mai apăsat: "Domnilor, antrenorul a intrat în sală. Fiţi, vă rog, respectuoşi şi luaţi o poziţie decentă! Cînd vă vorbesc, doresc să nu staţi aşa, ci să fiţi decenţi pentru că respectul e primul principiu al meu".

"Jucătorii au îngheţat"
"Cei vizaţi au sărit ca arşi şi s-au aşezat într-o poziţie corectă, iar ceilalţi au îngheţat, pur şi simplu, în faţa noului antrenor", a povestit unul dintre cei prezenţi la discuţie. Atunci cînd le ţinuse speech-ul de prezentare elevilor săi, Ilie Dumitrescu le spusese care sînt principiile de bază ale lui: "În primul rînd disciplină, apoi implicare totală, atitudine şi determinare".

Cu Pedrazzini şi Stoichiţă, relaxare totală
Disciplina totală impusă deja de Ilie Dumitrescu contrastează cu ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani la echipă. Chiar Gigi Becali a dezvăluit despre Lăcătuş, Stoichiţă şi Pedrazzini, dar în special de ultimii doi, că erau prea indulgenţi cu jucătorii şi să aceştia făceau ce doreau la antrenamente. La polul opus, mînă de fier cum e Ilie Dumitrescu au fost Hagi, Dorinel Munteanu şi Piţurcă.

A învăţat disciplina la Tottenham
Ilie Dumitrescu a povestit mereu că transferul în Anglia, la Tottenham, a însemnat o schimbare radicală în cariera sa. "A spus că acolo a învăţat ce înseamnă disciplina totală, respectul faţă de antrenor şi absolut tot", a povestit un apropiat al lui Ilie. Antrenorul de la acea vreme al grupării din Premier League, Osvaldo Ardiles, fost mare jucător argentinian, a fost cel care a insistat ca patronul clubului să achite peste 4 milioane de dolari pentru a-l cumpăra de la Steaua.

"Fiecărui antrenor venit la Steaua i-am spus că vreau disciplină de fier la echipă, dar le intra pe o ureche şi le ieşea pe cealaltă şi jucătorii făceau ce doreau la antrenamente"
Gigi Becali, patron Steaua

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (45)
buzoianu44
buzoianu44  •  13 August 2010, 22:21

vedem noi de marti incolo cum e treaba cu ilie

lucian.i
lucian.i  •  13 August 2010, 20:12

De ce nu scrieti si ca HAGI a indemnat suporterii sa vina la stadion sa il sustina pe Ilie Dumitrescu ? De ce nu spuneti ca va incerca sa vina pe Ghencea la meciul cu Branesti sa il sustina pe Ilie Dumitrescu ca e prietenul lui? De ce nu scrieti ca a zis ca ce fac suporterii acum nu e normal ? Pt ca altfel nu mai e scandal nu ?

danny_florea
danny_florea  •  13 August 2010, 14:22

@ian_wright: ai perfecta dreptate,tziganu' cind ajunge sef o f00te si pe m a - t a.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close