FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

VIDEO EXCLUSIV Ilie Poenaru speră să nu preia porecla lui Mulțescu: „Nu vreau să fiu noul SMURD! Vreau fotbal, nu psihologie”

Ilie Poenaru // FOTO: Vlad Nedelea
Ilie Poenaru // FOTO: Vlad Nedelea

Articol de , - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 15:36 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 15:57

Ilie Poenaru (45 de ani) speră să nu preia porecla lui Gigi Mulțescu, „SMURD-ul”, după ce a părăsit-o pe Clinceni, formație cu grave probleme financiare, a preluat Gaz Metan, unde nu-i situația roz, și a fost foarte aproape de Dinamo, dorit de Iuliu Mureșan.

- Domnule Poenaru, cum a fost cantonamentul?
- Mic dejun, prânz și cină. Ha, ha, ha! O perioadă grea, una care nu place, dar e necesară. Jucătorii știu, sunt obișnuiți, suntem conștienți de situația în care suntem în clasament. Am muncit să punem la punct multe lucruri care ne-au lipsit. Îngrijorător este că timpul e scurt și e nevoie să comprimăm multe, dar trebuie gestionate lucrurile în așa fel încât în prima etapă să arătăm bine. 

- A fost o perioadă agitată la Gaz Metan.
- La noi se vorbește mult! Lucrurile încep să se schimbe. O parte dintre probleme s-au rezolvat, s-au dat ceva bani, urmează să se mai dea în luna ianuarie. Sunt lucruri pe care președintele le știe mai bine, eu antrenez. 

FRF e gata să anunțe noul selecționer: „Sâmbătă îl numim oficial”
SELECȚIONER
FRF e gata să anunțe noul selecționer: „Sâmbătă îl numim oficial”

- Președintele a demisionat...
- Ni s-a transmis că lucrurile vor intra în normalitate. Nu înseamnă că azi sau mâine se rezolvă. Ci în scurt timp. E bine că jucătorii au liniștea necesară să facă ceea ce e de făcut. Domnul primar s-a ținut mereu de cuvânt, avem încredere că va rezolva problemele, știm că e lângă noi și că își dorește ca lucrurile să funcționeze bine. Împreună cu Romgaz va rezolva problemele. 

5 victorii, 4 egaluri și 6 înfrângeri are Gaz Metan cu Poenaru pe bancă, în cele 15 meciuri din Liga 1

Ilie Poenaru: „Vreau jucători de la Clinceni"

- Pauza de iarnă înseamnă și schimbări?
- Se fac schimbări. De când am preluat echipa am făcut o analiză. Știm cam ce avem nevoie, la cine să renunțăm. Deja am renunțat la niște jucători care n-au jucat nici cu mine, nici înainte. Ne dorim întăriri, să completăm posturile, să facem concurență. În atac avem marile probleme, avem goluri puține, trebuie să marcăm dacă vrem să ne salvăm de la retrogradare. De asta l-am adus și pe Ciunciukov. 

- O soluție sunt și împrumuturile? Poate de la CFR, de la FCSB?
- Da, de ce nu? Sunt jucători buni, care au făcut performanță, care pot ajuta. Mai ales că vin fotbaliști care n-au jucat acolo meci de meci, care vor să joace mai mult. Aici se pot relansa. E o rețetă bună și din punct de vedere financiar. Sigur, trebuie să ai și acceptul jucătorilor pentru asta. Sunt de acord cu această variantă, și noi încercăm asta. Să vedem dacă reușim! 

- Clinceni, fostul dumneavoastră club, se dezintegrează! Luați ceva?
- Recunosc că îmi doresc ceva de acolo, l-am și luat pe Florin Achim. Am vrut concurență pe flancul drept. Asta pentru că Romeo a plecat la U Cluj. Îmi doresc niște jucători de acolo, nu mulți, dar vreau! Sunt jucători cu care am lucrat, care se pliază pe principiile mele, care au crescut mult. Am avut deja discuții, însă sunt ofertați de multe cluburi, iar acele oferte sunt peste ceea ce putem oferi noi. 

- Cum e la Gaz în comparație cu Clinceni? Acolo miza era pe români, aici sunt mulți străini...
- Aveți dreptate! Sunt însă niște jucători străini care s-au adaptat foarte repede, care s-au integrat rapid.

Trebuie să fim mai bine organizați, iar din punct de vedere ofensiv e nevoie de mai multă încredere și dezinvoltură. Jucătorii să încerce să pună în aplicare traseele pe care le lucrăm! Asta vreau în 2022 
– Ilie Poenaru

„Așa e în România! Muncim, dar uităm să fim plătiți"

- E diferită relaționarea? 
- Nu e mai greu, ba chiar e mult mai ușor! Străinii au o altă mentalitate. Ei gândesc și văd fotbalul altfel. Implicarea lor e mare, sunt caractere bune. E foarte ușor să lucrezi cu ei, au un bagaj de cunoștințe solid, jucători cu școala făcută. E ușor! Înțeleg foarte repede, sunt reactivi pe parcursul jocului. 

- S-au grăbit cei care pun Gazul la retrogradare? 
- Calcule se fac! E ușor să faci calcule. Cred că nu e niciuna retrogradată, niciuna salvată, exceptând primele 3. În orice moment pot apărea surprize, oricine poate bate pe oricine. 

- Cum se vede ce se întâmplă la Clinceni? 
- Anticipam. Știam că nu se mai poate. Deși nu am vorbit, problemele erau de mult timp. N-au mai putut face față, nu au mai găsit oameni care să vină lângă echipă. E o comună mică, nu are susținere financiară. Primarul, președintele au făcut tot ce au putut până la un punct. De aici au apărut problemele, datoriile sunt mari. Era clar că trebuia să plec! Am răbdat cât am putut, nici eu nu mi-am luat banii, asta e situația în România. Muncim, dar uităm să mai fim plătiți! 

- Sunt câteva luni totuși de când echipa asta a fost revelația sezonului. Pare totul SF...
- Politica a fost ca, imediat după finalul campionatului, să fie păstrat undeva la 80% din lot. Discuția noastră asta a fost, mi s-a garantat. Din păcate, eu am plecat la drum, iar jucătorii au plecat unul câte unul. Nici ce mi-am dorit să aduc nu am reușit, așa că am luat jucători liberi, care n-au mai jucat de mult timp. Și până am reușit să-i pregătesc la un nivel bun, evident că rezultatele au lipsit. Atunci mi-am dat seama că trebuie să fac pasul înapoi, să plec. 

Ilie Poenaru: „Dacă nu-mi dădeam cuvântul la Gaz, acum eram la Dinamo"

- Și Dinamo, un alt club pentru care ați lucrat, e într-un moment greu.
- Un brand, o echipă care ne-a reprezentat. Indiferent de sentimente, Dinamo e Dinamo și va rămâne Dinamo. Și acolo problemele sunt de ceva timp, se pare că nu au rezolvare.

- Puteați fi antrenor acolo, nu?
- Dacă nu aveam înainte discuția cu domnul Vali Iordănescu, poate că acum eram la Dinamo. Oferta lui Dinamo a venit după ce eu mi-am dat cuvântul și acceptul la Gaz. Le mulțumesc domnului Mureșan și celor de la Dinamo că s-au gândit la mine. Înseamnă că am făcut ceva, că rezultatele mele au făcut în așa fel încât să fiu dorit acolo. Nu se știe niciodată. 

- Aveți însă o propune și de la un club fără probleme.
- Da, nu vreau să comentez. Probabil vă referiți la FCSB. Au un antrenor bun, joacă un fotbal bun, poate cu cei mai buni jucători din țară. Sunt conectat la Gaz Metan, vreau să fac treaba aici, să ne salvăm, e mult de muncă. Ne este teamă de situația în care suntem. Cu încredere, muncă și atitudine nu vom avea probleme. 

- Deveniți noul SMURD, cam așa pare, că nu vă plac cluburile fără probleme?
- Preiau titulatura domnului Mulțescu (râde). N-aș vrea să fiu noul SMURD! Îmi doresc altceva, îmi doresc să fac fotbal, nu psihologie! E clar însă că trebuie să fim pregătiți pentru toate. Asta e situația țării, e greu, suferim cu toții, 70% dintre cluburi au probleme. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. 

146 de partidea strâns Poenaru la Clinceni în 3 ani și jumătate

Matematic, mai avem șanse la play-off, dar e greu. Trebuie să batem tot! Nu am demonstrat că am putea fi acolo, dar vom vedea ce va fi. Ne dorim să fim cât mai sus. Nu vrem la baraj, ce să mai vorbim de retrogradare
- llie Poenaru

Citește și: 

Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”

Ce transferuri mai face CFR Cluj » Dan Petrescu se acoperă pentru regula U21

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  22 Ianuarie 2022, 01:22

Succes, sa avem cat mai multe victorii!! Hai Gazu, hai baietii!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează