FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ilie Stan i-a avertizat pe stelişti: "Accidentările vă trădează viaţa nesportivă!"

Stan şi-a atenţionat jucătorii să nu facă excese în viaţa personală, ca să nu se repete numărul-record de accidentări
Stan şi-a atenţionat jucătorii să nu facă excese în viaţa personală, ca să nu se repete numărul-record de accidentări

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 20:54

Steaua a ajuns să nu mai aibă nici un accidentat, o raritate faţă de ultimele sezoane, în care a ţinut infirmeria plină.

Să-i ţină pe jucători departe de tentaţiile nocturne a devenit unul dintre obiectivele importante ale staff-ului Stelei. Tănase, Brandan, Mihai Costea şi Tibi Bălan au fost numele cele mai implicate în episoade relatate de tabloide, dar Ilie Stan face ce poate ca să le schimbe programul: "Din acest moment, numai viaţa personală agitată mai poate să producă leziuni! Cine respectă programul nu se mai rupe decît, Doamne, fereşte!, dacă e lovit la meci sau la antrenament. Altfel, dacă aveţi grijă de voi o să jucaţi fără probleme tot returul".

Previziunea lui "Iliesta" e făcută exact în momentul în care a scăpat de probleme legate de accidentări. Nici un jucător nu e menajat de la antrenamente. În septembrie, cînd el a preluat echipa, existau 14 accidentaţi! Regulamentul lui Ilie prevede restricţii cu trei zile înaintea meciurilor, adică li se interzice fotbaliştilor să-şi mai petreacă serile în oraş chiar dacă nu rămîn în cantonament. Revenirea în Ghencea e privită ca o soluţie salvatoare şi din perspectiva asta, fiindcă echipa ar fi mai bine supravegheată. Iar jucătorii nu şi-ar mai petrece între două şi trei ore zilnic în maşini, făcînd naveta pînă la Mogoşoaia şi la Buftea, terenurile de antrenament pe care le-au închiriat roş-albaştrii după ce au părăsit Ghencea.

Nu mai închiriază cu ora
La Mogoşoaia şi la Buftea, Steaua nu era singurul chiriaş şi se întîmpla ca echipa să fie obligată să părăsească terenul de antrenament chiar dacă şedinţa nu era terminată. Asta fiindcă o altă echipă care avea baza închiriată urma la rînd, în locul steliştilor. Baza din Ghencea ar fi permanent la dispoziţia roş-albaştrilor.

Muncă în loc de tiki-taka
Şi modificarea antrenamentelor l-a făcut pe Stan să parieze că probleme de sănătate în rîndul jucătorilor nu vor mai exista. Astă-vară, Levy a antrenat intens posesie şi aproape deloc fizic şi a urmat o serie groaznică de accidentări. Steliştii îl mai acuză pe israelian că a provocat accidentări şi din pricina antrenamentelor numeroase făcute în sala de forţă.

Rîde de Steaua

Antrenorul lui FC Vaslui, Viorel Hizo, a comentat eşuarea tratativelor dintre Steaua şi Wesley. "I-am lăsat pe cei de acolo să-şi facă iluzii că îl vor putea lua pe Wesley. Special i-am lăsat să-şi facă iluzii pentru ca apoi să aibă deziluzii şi fix aşa s-a întîmplat! Eu am avut de la început certitudinea că Wesley nu va pleca de la noi".

Se întăreşte de la CFR
Advesara Stelei din "16-imile" Europa League, Twente Enschede, a ales înlocuitorul pentru portarul bulgar Mihailov, curtat intens de Liverpool. Twente s-a decis să-l achiziţioneze pe Daniel Fernandes (28 de ani), care în tur s-a aflat în lotul lui CFR Cluj. A bifat numai două meciuri, a încasat 3 goluri şi a avut o medie a notelor GSP de doar 4,50.

Se ia de Bicfalvi
Fostul mare antrenor al Stelei de la jumătatea anilor '90, Dumitru Dumitriu, care în 3 ani consecutivi a cîştigat titlul şi a mers în grupele Ligii Campionilor, a comentat faptul că Eric Bicfalvi a decis să rămînă la trupa lui Ilie Stan, deşi a fost ofertat de FC Vaslui. "E de 4 ani la Steaua, iar dacă acum e la nivelul lui maxim, din punctul meu de vedere înseamnă că nu e de Steaua", a declarat Dumitriu.

În sfîrşit, au văzut mingea
Ieri, Ilie Stan a programat prima şedinţă de pregătire la care elevii săi au avut şi mingea. Terenul pe care s-a realizat antrenamentul a fost cel din Ghimbav. Şi astăzi se va proceda la fel, Tibi Bălan şi compania urmînd să primească mingea pentru un antrenament pe teren. Aseară, Stan şi-a scos jucătorii la restaurant.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
biancorossi
biancorossi  •  18 Ianuarie 2012, 15:19
Postat de alpin pe 18 Ianuarie 2012, 08:03

Bravo, Ilie Stan! In sfarsit, cineva are curajul sa spuna care este cauza deselor accidentari ale stelistilor prieteni cu fotbalistii!!! Si nu numai ale stelistilor. "Antrenamentele" din cluburile cu tarfe scumpe sunt excesiv de dure.

no, sezi bland e valabil oriunde in lume, chiar si la cfr.

valentin.10
valentin.10  •  18 Ianuarie 2012, 13:33

Indiferent de echipa dar cu atat mai mult la STEAUA fara seriozitate, disciplina si antreanamente puternice, sanatoase bazate mult pe efort fizic nu se va face niciodata performanta. Si totusi FORTA STEAUA

alpin
alpin  •  18 Ianuarie 2012, 08:03

Bravo, Ilie Stan! In sfarsit, cineva are curajul sa spuna care este cauza deselor accidentari ale stelistilor prieteni cu fotbalistii!!! Si nu numai ale stelistilor. "Antrenamentele" din cluburile cu tarfe scumpe sunt excesiv de dure.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează