FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

GALERIE FOTO Imagini senzaționale de la primul FCSB - Dinamo din istorie » Burcă a comis-o, Pițurcă în extaz, MM pe garduri + Lupescu s-a însurat în timpul meciului

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 10:38 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 11:26

După ce Curtea de Apel a decis că CSA Steaua are palmaresul din perioada 1948-1998, iar pe cel din 2003 până în prezent, primul derby dintre FCSB și Dinamo a avut loc pe 23 august 2003, 1-0, în Ghencea

  • Derby-ul Dinamo - FCSB va avea loc duminică, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

„Everestul nostru. Vârful rivalității din fotbalul nostru”. Așa titra Gazeta Sporturilor pe 23 august 2003 meciul dintre Steaua și Dinamo.

Și care avea să devină în cele din urmă primul FCSB - Dinamo din istorie, după ce gruparea lui Gigi Becali a pierdut palmaresul istoric.

+35 FOTO

Meciul s-a jucat pe vechiul stadion din Ghencea, în fața a 22.000 de spectatori, iar arbitrul întâlnirii a fost Marian Salomir.

3 actuali contestatari ai lui Becali erau plătiți de Gigi atunci

Antrenorul Stelei era atunci Victor Pițurcă, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Gigi Becali în prezent și susținător al proiectului CSA Steaua. 

Piți a trăit la intensitatea maximă partida și a sprintat de bucurie la golul marcat de Claudiu Răducanu din minutul 50, care avea să fie prima reușită din derbyurile dintre cele două echipe și singura a partidei.

La Steaua a jucat și actualul antrenor de la CSA Steaua, Daniel Oprița. El a fost integralist și nu a reușit niciun șut pe poartă. Un alt oponent al lui Becali, Valeriu Răchită, a fost titular în centrul apărării.

Ovidi Burcă, integralist la Dinamo, a greșit decisiv

Victoria a fost o mică surpriză, având în vedere că Dinamo avea un lot plin de vedete: Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Marica, Zicu sau Alexa. De altfel, acel campionat avea să fie câștigat de Dinamo, care a terminat la 6 puncte în fața Stelei.

În centrul defensivei a jucat actualul tehnician al lui Dinamo, Ovidiu Burcă. El a făcut o partidă slabă, fiind notat cu 4 în Gazeta Sporturilor, a primit un „galben” și chiar ar fi trebuit eliminat ulterior, după ce a făcut două faulturi dure. Mai mult, el l-a ținut în joc și pe Claudiu Răducanu, la singurul gol al meciului.

Gigi nu era mulțumit nici atunci 😊

Imediat după meci, patronul Stelei și-a pus echipa la zid, la fel cum o face și acum. „Nu asta aștept eu de la Steaua. Am jucat mai bine ca Dinamo, dar oricum slab. Vreau o prestație care să mă scutească de emoții. Păi, la ultima fază, era să mor”, a declarat Gigi Becali.

Lupescu, cununie religioasă în timpul meciului

Fostul mare jucător al lui Dinamo nu a fost prezent la meci, el având programată cununia religioasă fix în timpul derby-ului. Ionuț Lupescu și Florentina, fostă stewardesă la Tarom, se căsătoriseră civil în mare secret, în 2000, iar nașă le-a fost Simona Marinescu, senatoare și membră a Consiliului de Administrație al clubului din Ștefan cel Mare.

+35 FOTO
  • STEAUA – DINAMO 1-0
  • A marcat: Cl. Raducanu (50)
  • STEAUA: Hamutovski – Rădoi, Curt, Răchită, Neșu (60 Nanu) – Fl. Dumitru, Falemi, Aliuță (71 P. Stoica), Boștină – Cl. Răducanu (78 Pitu), Oprița. Antrenor: Victor Pițurcă
  • DINAMO: Delwarte – Iordache (75 Tameș), Burcă, Meride – Stoican, Fl. Petre (63 Cl. Niculescu), Alexa, Vl. Munteanu (52 Zicu), Semeghin – Dănciulescu, Bărcăuan. Antrenor: Ioan Andone
  • Cartonaș roșu: Curt (87)

Citește și:

Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo
DINAMO - FCSB
Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo
Cine e femeia din spatele lui Edi Iordănescu » Și-au început relația după despărțirea de Delia și s-au căsătorit în secret
METROSPORT
Cine e femeia din spatele lui Edi Iordănescu » Și-au început relația după despărțirea de Delia și s-au căsătorit în secret

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
creeperno534
creeperno534  •  23 Noiembrie 2023, 22:54

Articol plin de neconcordante

danielo
danielo  •  23 Noiembrie 2023, 16:47

Apelul FCSB pentru recunoașterea palmaresului 2003 - 2007 a fost respins. Primul meci FCSB - Dinamo s-a jucat in 2007 după ce au trecut de la denumirea de FC GAZDE la FC FCSB.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  23 Noiembrie 2023, 15:53
Postat de mgky pe 23 Noiembrie 2023, 11:50

Sunteti putin indecisi, baieti. Pe celelalte articole spuneti ca FCSB - Dinamo e derby de Romania, si aici o ardeti cu decizii aberante din civil. Sa va ajut cu un pont: daca organizatorul competitiei spune ca primul FCSB-Dinamo a fost in 1948, atunci asa este si ar fi bine sa respectati ce spun cei care organizeaza competitia sportiva, ca pretindeti sa fiti un site de sport. Cu placere!

FCSB e intrată fraudulos în fotbal in 2003, printr-o decizie aberantă și fără temei a FRF!... Eu nu cunosc decât derby-urile fulminante steaua - dinamo de pe 23 August cu 60-80.000 de spectatori în tribune! Acum alea chiar s-au șters cu buretele, așa, pac, pac....!?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează