FOTBAL  »  Superliga  »  STIREA 153 / LAZIO - DINAMO 1-1

Imperiul "ciinilor"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 august 2007 00:00

Dinamovistii au plecat neinvinsi de la Roma si spera la calificare in returul de la Bucuresti. Nebunie de sunete! Strigate, urlete, un tsunami ce invaluie arena Olimpico. Se aud numele jucatorilor laziali, iar cei aproape 50.000 de tifosi ai biancocelestilor par isterici. Numele "Lazio" declanseaza o furtuna de decibeli. Dinamovistii din teren isi musca buzele, au priviri serioase, concentrate. Cei 3.000 de fani ai ros-albilor incearca sa recupereze terenul, dar e greu. Incepe partida! Campionii Romaniei sint prudenti si disciplinati tactic.

Danciulescu de senzatie
S-a rupt Zicu! Incredibil, e doar minutul 4! Rocchi (16) trage tare din stinga, insa Lobby e decis sa faca un meci mare si respinge. Dinamovistii sint artagosi, dar putin neatenti la mijloc. Recupereaza, insa pierd cam usor. Cribari iese pe margine pentru ingrijiri, iar ros-albii sint speculativi. Pulhac centreaza de pe stinga, iar Danciulescu, dintre doi adversari, reia cu capul spectaculos, la vinclu, iar batrinelul Ballotta n-are ce face. Dinamo are 1-0 pe Olimpico! Divin! Grupele incep sa se vada.

Inger si demon
stefan Radu (28) este un inger. Lobont e depasit, Rocchi trage spre poarta goala, dar fundasul de 20 de ani scoate cu capul. Fane este salvatorul lui Dinamo! Danciulescu suteaza inselator, dar balonul se duce, nemeritat, pe plasa. "Pisica" (32) a scos ghearele, deviaza in corner o lovitura libera. Presiunea creste la poarta dinamovista! Rocchi rateaza iar. Lobby (36) scoate magistral sutul lui Ledesma. Doamne, ce hent stupid a facut stefan Radu (37) in propriul careu, dupa un corner! Rocchi trage, destul de slab, in dreapta lui Lobont - care nu e un specialist la penaltyuri! -, dar "Pisica" pareaza sutul "Ghepardului"! Toti dinamovistii ar vrea sa-l imbratiseze pe Lobont.

"Berbecul" lazial
Presiunea atinge cote inimaginabile dupa pauza. Izvoranu (51) e la un pas de a scrie istorie, sut din unghi inchis, sub bara, dar Ballotta inca traieste. Se cutremura Olimpico! Rossi e in delir. A egalat Lazio. Centrare de pe dreapta a lui De Silvestri si Mutarelli (54), venit din spate, il pierde undeva pe drum pe Oprita, si reia puternic cu capul. Lazialii parca sint centurionii din antichitate. Imping un adevarat "berbec" ofensiv spre buturile romane. Reduta dacica rezista parca tot mai greu. Trosnesc oasele, Oprita face comotie, Behrami ia "rosu" direct pentru o intrare la rupere la Cristea. Nebunie! Dar se termina bine, 1-1, mai bine decit se spera.

Sustinuti de fanii Romei
Citiva fani ai lui AS Roma, de toate virstele, i-au observat ieri in Piata Sfintului Petru pe jucatorii lui Dinamo, veniti sa viziteze zona. I-au oprit pe fotbalisti, le-au strins miinile, iar un tip pe la 50 de ani l-a incurajat pe Niculescu: "Esti atacant? Bravo, cinci goluri o sa Piata Sfin

Oprita a facut comotie!
Introdus in teren in locul lui Ianis Zicu, accidentat, Daniel Oprita a avut parte si el de o lovitura, in urma careia s-a ales cu comotie. Atacantul lui Dinamo s-a ciocnit cu un adversar, dupa care a primit ingrijiri pe teren, fara a mai putea continua jocul. Oprita isi inghitise limba si a fost salvat de medicul Liviu Batineanu. Rednic l-a introdus in locul fostului stelist, pentru ultimul sfert de ora, pe Hristu Chiacu.

Dau vina pe ghinion
In comentariile aparute online aseara, presa italiana a scris ca Lazio si-a complicat serios viata dupa remiza de pe "Olimpico". "Gazzetta dello Sport" a remarcat ca "Lazio n-a avut noroc si s-a dovedit ineficienta la finalizare, ratind prea multe ocazii. In plus, a fost penalizata chiar la prima greseala. Returul din Romania va fi foarte dificil, mai ales ca vor lipsi accidentatii Cribari, Stendardo si Mauri plus cei doi eliminati". Iar agentia "Kataweb" a completat: "Romanii au fost opriti de ghinion si de arbitru. Dinamo n-a parut o echipa irezistibila si poate fi invinsa in retur". (Daniel Scorpie)



"Lobont a fost in zi de gratie. Fostul portar al Fiorentinei si-a salvat echipa din multe situatii critice"

Agentia Kataweb


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează