FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Agentul sârb care a adus nume importante în Liga 1 ne atenționează: „De-aia nu vindeți scump în afară”

Milojkovic a fost agentul unor fotbaliști cunoscuți trecuți prin Liga 1
Milojkovic a fost agentul unor fotbaliști cunoscuți trecuți prin Liga 1

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 13:39 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 14:13

Zvonko Milojkovic, agentul sârb care a intermrdiat de-a lungul timpului mai multe tranzacții în fotbalul de la noi, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a făcut o comparație între nivelul din Serbia și cel din România. 

Milojkovic, cel care, printre alții, îl impresariază pe Alexandru Crețu, new-entry-ul din lotul lui Mirel Rădoi, a fost agentul unor fotbaliști cunoscuți trecuți prin Liga 1: Planic, Bozovic sau Vranjkovic. El explică ce le lipsește jucătorilor români pentru a fi vânduți pe bani mai mulți în străinătate, în comparație cu sârbii. 

Zvonko Milojkovic: „În Serbia nu e balet, așa cum e în România”

„În Serbia nu e balet, așa cum e în campionatul vostru. Aici se joacă foarte dur. Balet este! Un joc lipsit de agresivitate, cu spații mari. Pentru spectatori e mai frumos fotbalul din România decât e în Serbia, sunt ocazii mai multe, greșeli mai multe. Dar e balet!

Sârbii acceptă să muncească, pot să fie chinuiți, sacrificați. Românii, nu. Românii au fițe. Jucătorii români sunt încântați de bani, de mașini, de fete, și nu mai muncesc la fel de mult. Ți-am zis despre balet! La fotbal trebuie muncă grea!”, a spus Milojkovic, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Zvonko Milojkovic: „ Voi, românii, numai cu gândul la șmecherii sunteți!”

- Zvonko, cam câți bani câștigă un antrenor de juniori de la Partizan?
- O mie și cinci sute de euro.

- Aici, un antrenor de juniori e plătit cu vreo 600 de euro.
- Dar nu asta e problema, mai grav e că îi plătiți cu 600 de euro pe antrenori care ar merita 60 de euro!

- De ce spui asta?
- Pentru că n-ați mai scos de vreo douăzeci de ani un fotbalist foarte bun!

- Da, șmecheria ar fi să îl plătești cu 1.500 de euro pe unul care valorează 5.000 de euro.
- Șmecheria! Și tu mă iei tot cu șmecheria?! Voi, românii, numai cu gândul la șmecherii sunteți!

- Bine, afacerea, nu șmecheria.
- Nu, nu e întâmplător că te-ai exprimat așa! Și în fotbal la fel gândește lumea, "cum să facem o șmecherie?". De ce nu investește niciun club în antrenori de juniori plătiți cu câte 5.000 de euro fiecare? Ce ar însemna asta? 25.000 de euro lunar, da? 300.000 de euro într-un an. Investind așa trei, patru ani, ajungi să produci măcar doi, trei fotbaliști buni într-o generație. După acești trei, patru ani, scoți jucători buni în fiecare sezon. În Serbia, acesta e tot secretul transferurilor scumpe: antrenori de juniori foarte buni și cluburi preocupate să îi promoveze pe copii. Bine, începuseră și la noi să aducă străini tot mai mulți, jucători din ce în ce mai bătrâni. Și a intervenit federația.

EXCLUSIV Agentul sârb care a adus nume importante în Liga 1 ne atenționează: „De-aia nu vindeți scump în afară”
Zvonko Milojkovic

Interviul integral, apărut azi în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, poate fi citit AICI! Vezi ce crede Zvonko Milojkovic despre duelul Backa Topola - FCSB!

VIDEO Match Preview România - Irlanda de Nord

Citește și alte știri de actualitate: 

FCSB e avertizată înainte de duelul cu Topola, din Europa: „Lejer n-o să fie meciul! În Serbia nu e balet, așa cum e în campionatul vostru”

Declarație de război: Planic tocmai a semnat cu noua echipă și l-a sfidat încă o dată pe Gigi Becali! » Scandalul se mută la FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
200748401087864
Gabriel Degeratu  •  06 Septembrie 2020, 09:05

Neicutescu are voie la manele,e un FOST jucator de fotbal roman,nici macar nu a fost fotbalist.Asa este si cazul lui Alibec si intregii generatii care reprezinta Romania la fotbal in acest moment si la seniori si la U 21,formatii antrenate tot de manelisti precum Radoi si Mutu,care ca fotbalisti au fost mai buni decat elevii lor de acum.Acum toti sunt praf,de aceea nu joaca nimeni pe afara,nu au cum sa fie competitivi. Raspunsul e chiar in GSP dat de impresarul sarb Zvonko Milojkovic :,,Românii au fițe. Jucătorii români sunt încântați de bani, de mașini, de fete, și nu mai muncesc la fel de mult. Ți-am zis despre balet! La fotbal trebuie muncă grea!” Revenind la Neicutescu,el este ,,gata".Daca clubul care te-a crescut,te pune pe liber dupa ce ti-dat sansa dupa sansa...

cris4co
cris4co  •  03 Septembrie 2020, 19:46
Postat de emil1986 pe 03 Septembrie 2020, 18:37

Adica de mimamo, pe care a mentinu-o in prima liga, si clona decedatilor de la rapid, careia i-a creat toate conditiile sa promoveze. Insa cand esti *** ... esti ***.

NU Creatorule ,NU de Rapid..ca NU de la Rapid se formeaza Reprezentativa Romaniei...de la Rapid INTOTDEAUNA s-a format trenurile alea cu Navetisti inghesuiti...dar om traii si om vedea...***

stefan..
stefan..  •  03 Septembrie 2020, 19:44

Omul e cu bun simț. Zice balet, dar se gândeste la blat. Relatia Gigi Becali - Hagi este elocventă pentru esecul multor juniori romani talentati. Promovați la "apelul bocancilor", cu concursul presei gigiste, dar ajunsi *** in Europa. Regele *** al fotbalului românesc este la fel de vinovat ca si celalalt mascarici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează