FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Improvizaţiile îi fac marcatori » Steliştii au căutat înlocuitor lui Chiricheş, dar şi-au găsit fundaş dreapta :)

Varela i-a costat pe steliști un milion de euro, cîștigă 240.000 de euro pe sezon în Ghencea și are contract pînă în vara lui 2016
Varela i-a costat pe steliști un milion de euro, cîștigă 240.000 de euro pe sezon în Ghencea și are contract pînă în vara lui 2016

Articol de , - Publicat luni, 17 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 00:15

Varela a marcat al treilea gol pentru Steaua în meciul cu Chiajna şi a devenit fundaşul dreapta cu cele mai multe goluri, la egalitate cu Martinovici, de la Florentin Dumitru încoace.

Fernando Varela a venit în Ghencea în septembrie, după ce Steaua l-a vîndut pe Chiricheş la Tottenham. Fostul vasluian a fost adus pentru a întări centrul defensivei, dar evoluţiile modeste ale lui Georgievski, iar apoi accidentarea macedoneanului au făcut ca Varela să fie mutat în banda dreaptă.

Fotbalistul ce evoluează în "naţionala" Insulelor Capului Verde s-a descurcat foarte bine. Pe lîngă faptul că s-a achitat de sarcinile defensive, stoperul de 27 de ani a izbutit şi 3 goluri în cele 8 meciuri pe care le-a bifat în Liga 1: cu Oţelul, cu Astra, la Giurgiu, şi vineri seara, în poarta Chiajnei!

Astfel, Fernando a ajuns deja să se numere printre cei mai ofensivi fundaşi de bandă de la Dan Petrescu încoace! Cu cele 3 goluri ale lui, într-un clasament al celor mai ofensivi fundaş dreapta ai "militarilor" din ultimii 25 de ani, Varela se află pe locul trei, la egalitate cu alt stoper reprofilat de Steaua în banda dreaptă, Novak Martinovici, după Dan Petrescu, 13 goluri în sezonul 1990-1991, şi Florentin Dumitru, 4 goluri în 2001-2002.

În campionatul 2011-2012, Martinovici a izbutit 4 goluri, însă una dintre reuşitele lui a fost într-un meci în care fusese utilizat ca fundaş central.

L-a egalat pe Celeban
După golul pe care l-a marcat vineri seara, Varela l-a egalat pe fostul lui coleg de la Vaslui, Piotr Celeban, care are tot trei goluri în acest sezon de Liga 1.

În vară, fostele glorii ale Stelei i-au reproşat lui Stoica neaducerea polonezului, care poate evolua atît ca fundaş dreapta, cît şi ca stoper şi care era văzut ca fiind o soluţie mai ofensivă.

MM a explicat la vremea respectivă: "Am fost să-l urmăresc pe Celeban, dar mi-a plăcut mai mult Varela, e mai aproape de ceea ce ne dorim noi".

6 goluri marcase Varela în întreaga lui carieră, înainte de a veni la Steaua, în cele 119 meciuri bifate de el pentru Estoril Praia, Trofense, Feirense şi FC Vaslui

605836-caseta-steaua.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
thenew
thenew  •  17 Februarie 2014, 11:31

unde dai si unde crapa))

theo_s
theo_s  •  17 Februarie 2014, 10:44

Bai, deci, jucatorii '86-'89 sunt fost glorii; atunci, gloriile care sunt, mei catalin, mei andrei? adica maradona e fosta glorie, a? batistuta, fosta glorie, etc. ala care a lansat tampenia a vrut sa zica fost mare jucator, ca nu mai joaca; da' daca e fost glorie, dc mai intereseaza pe careva si care sunt gloriile de azi, care nu sunt foste, a? cum va intra voua cliseul in cap si nu mai iese, vai de jurnalismul vostru, saracu'.

bobinatul
bobinatul  •  17 Februarie 2014, 10:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ei nu au niciun dubiu dar fac tot posibilul sa denigreze Steaua ca sa aiba clickuri pe articole. In felul asta pseudo ziaristi precum cei mentionati apar ca sunt cititi dar adevarul este ca sunt niste incompetenti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close