FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

În excursie cu școala » Teja a avut în Spania 6 jucători crescuți în academia FCSB! Ce s-a întâmplat cu ei + un moment amuzant cu Pintilii în prim plan

Puștii lui Teja de la stânga la dreapta: Daniel Toma, Răzvan Ducan, Ovidiu Perianu, Tudor Moldovan, Cristian Dumitru, Adrian Niță
FOTO: steauafc.ro
Puștii lui Teja de la stânga la dreapta: Daniel Toma, Răzvan Ducan, Ovidiu Perianu, Tudor Moldovan, Cristian Dumitru, Adrian Niță FOTO: steauafc.ro

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2019 11:35

Mihai Teja a luat în cantonament și șase tineri crescuți în propria academie, doar că ei nu au jucat niciun moment, cel mult au prins foaia de rezerve în amicalele din Spania.

Șase copii crescuți în propria academie, portarul Răzvan Ducan, mijlocașii Daniel Toma, Ovidiu Perianu, Adrian Niţă, Tudor Moldovan şi atacantul Cristian Dumitru, au făcut deplasarea în Spania alături de ceilalți componenți ai lotului condus de Mihai Teja.

S-au antrenat și au participat la miuțe alături de mult mai consacrații lor "coechipieri", doar că niciunul n-a jucat fie și un minut. Nici măcar nu a fost vreunul luat în calcule să evolueze în cele trei amicale dinaintea startului sezonului, mai ales că timpul de pregătire a campionatului a fost extrem de scurt înaintea confruntărilor pentru titlu.

Au văzut lumea bună

Practic, cele șase tinere speranțe au fost într-o vacanță de fotbal la Marbella. Au respirat același aer cu internaționalii și cu oamenii ce trebuie să aducă titlul cu numărul 27, așa cum se vorbește la club.

Au rămas, oficial, în atenția lui Teja și a staff-ului tehnic, aceasta după ce-au savurat și ei câte o înghețată la plimbarea pe faleză din Puerto Banus. Pentru amicalul cu Lucerna (0-0), toți șase au fost pe foaia de joc, apoi cu chinezii de la Shanghai Shenhua (2-2) a dispărut Niță, pentru ca împotriva lui Dinamo Kiev (1-1) să mai apară în lotul lărgit Dumitru, Moldovan și Toma.

Derby de România și la copii

Dintre tineri, Ducan, Dumitru și Toma au avut deja o confruntare tip Derby de România, în mai anul trecut, când s-a desfășurat finala Cupei României la juniorii Under 19.

După o confruntare electrizantă, decisă la penalty-uri, roș-albaștrii au fost învinși de Dinamo, "câinii" impunându-se cu 10-9. În actuala ediție, FCSB U19 este pe locul 5 în Seria Est, la 9 puncte de liderul Dinamo și la 6 puncte de Viitorul, după 9 etape.

Apoi, la Under 17, roș-albaștrii sunt pe locul 4, la 8 puncte de Viitorul. Pentru ca la Under 15, copiii să ocupe locul secund în Seria 6, la un punct în spatele Voluntariului.

Cum a explicat Teja

- "I-am luat pe tineri să se integreze. La meciuri, depinde: dacă va fi nevoie, se va apela și la ei"
- "Sunt copii de 15-16 ani, i-am luat să simtă și ei un pic ce înseamnă profesionalismul și performanța. Au fost antrenamente mai puternice pentru ei"
- "Au făcut față cu brio, sunt copii de viitor, de perspectivă, sunt băieți buni"

Caracterizarea lui MM Stoica

- "Cristian Dumitru avea 73,5 kilograme înainte de Sărbători. I-am zis că dacă prima cifră după Sărbători va fi 6, înseamnă că vrea să fie fotbalist. A venit cu 69,2. Calităţi are şi va ajunge fotbalist"
- "Celor care au făcut parte din lot, mă refer la Ducan sau Moldovan, li se adaugă Perianu, titular la echipa naţională U16, şi Niţă, pe care îl văd drept cea mai mare speranţă a academiei noastre"
- "Adrian Niță e născut în 2003, e mai mic şi decât Ianis Stoica. Niţă va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat-o deja pe Dinamo la categoria lui de vârstă, o să auziţi de el"

1.000.000 €a investit Becali în academia celor de la FCSB

"Îi țin pe jucători ca la armată. Fac biserică și școală, ca să aibă tot ce le trebuie. Am să fac și o mică fermă, să avem lapte bio, ouă bio, mezeluri bio. Tot ce e nevoie! Îți trebuie așa ceva ca să te poți lupta cu cei mari"
Gigi Becali, în noiembrie 2017

Planul era să-l depășească pe Hagi

În partea a doua a lui 2017, Becali a redeschis Academia de fotbal a celor de la FCSB, la baza Berceni, în același complex unde are cantonamentul și prima echipă. Aceasta după ce, în 2013, a decis să închidă vechiul centru de juniori, el precizând la vremea respectivă: "Cheltuiam vreo 800.000 de euro pe an cu ea şi n-am văzut niciun jucător scos". "Eu zic că în cel mult doi ani vom depăși Viitorul. E o șansă în plus, pentru că ai posibilitatea să aduci jucători de 14 ani, care sunt foarte talentați și cărora le oferi cazare și masă", a spus Helmuth Duckadam în 2017. Pe lângă teren și echipament, copiii au psiholog, pedagog, camere de odihnă, restaurant și sală de fitness. z

"Mă ia cu «Poftiți?»"

Cel mai amuzat de situația tinerilor a fost căpitanul Mihai Pintilii. "Ce diferență de ani e între noi! Cel mic, Niță, mă ia întruna cu «Poftiți?», e foarte amuzant. Ar fi culmea să-mi spună și "dumneavoastră" sau "domnule"!!", a povestit mijlocașul de 34 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  28 Ianuarie 2019, 14:26

Răzvan Ducan va fi portarul U21 in curand.

958984520821048
Sorin Dreyer  •  28 Ianuarie 2019, 13:02

Copii bine educati,cu cei sapte ani de-acasa,politicosi si cu bun simt!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează