FOTBAL  »  Superliga  »  

In numele fratelui

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2007 00:00

Arman va ramine la Timisoara dupa ce Artiom a insistat la patronul Marian Iancu sa fie pastrat cu orice pret. Gemenii Karamian vor face cuplu pe flancul sting al lui Poli Timisoara in viitorul sezon, care va debuta pe 28 iulie.

Dupa cantonamentul din Ungaria, Arman a fost la un pas sa se desparta, desi intrase in program doar cu doua saptamini mai devreme. Dusan Uhrin Jr. a analizat intreaga echipa si a anuntat ca nu are nevoie de inca un atacant, in conditiile in care patru jucatori se bat pentru doua locuri de titular.

Totusi, inainte de a pleca in Austria, Artiom a aflat ca fratele sau geaman e cu bagajele facute si l-a sunat pe patronul Marian Iancu pentru a-i cere o sansa. "Lasati-l sa vina cu noi, sint convins ca nu a putut demonstra totul", a plusat Artiom. Iancu s-a lasat induplecat, iar Uhrin l-a reprofilat in amicale pe postul de fundas stinga. Surprinzator, Arman s-a descurcat bine, iar tehnicianul ceh a decis sa-l pastreze. "Nu mai sint tinar ca sa zici ca este ceva nou pentru mine. Daca in fata mea va juca Artiom, imi va fi mult mai usor. Antrenorul stie cel mai bine unde sa ma foloseasca", a conchis Arman.


Pregatit sa plece
Venit liber de contract de la Ceahlaul, Arman a marturisit ca era pregatit sa paraseasca echipa. "Nu a fost nici un fel de presiune dupa cantonamentul din Debrecen. Totusi, am peste 40 de meciuri la echipa nationala. Am avut o singura rugaminte, sa ma lase sa arat ce stiu in meciurile amicale. Daca nu ii conveneau evolutiile mele, ne stringeam mina, ziceam mersi si plecam acolo unde puteam sa joc", a povestit Arman.

Conditie la transfer

In luna ianuarie, Artiom Karamian a refuzat prelungirea contractului cu Rapid si a semnat cu Poli Timisoara, dupa ce a primit o oferta de nerefuzat, 1 milion de dolari pentru urmatoarele trei sezoane. Artiom s-a lasat induplecat de Marian Iancu dupa ce patronul i-a promis ca-l va transfera si pe fratele sau, Arman, aflat sub contract cu Ceahlaul. Ulterior, Arman si-a depus memoriu si a devenit liber de contract, semnind cu Poli.


Debrecen a refuzat

Formatia maghiara Debrecen a refuzat ieri sa onoreze invitatia timisorenilor de a disputa un amical pe data de 14 iulie, cu o saptamina inainte de prezentarea lotului cu Fiorentina. "Vom incerca sa gasim un adversar din Ungaria sau Serbia pina saptamina viitoare. La fel, pe 18 iulie, vrem un amical cu o echipa de liga secunda, astfel incit pina la ora meciului cu Poli Iasi sa fim pregatiti din toate punctele de vedere", a spus Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al timisorenilor.

Apetrei nu ramine

Directorul executiv al lui Poli Timisoara, Gherghe Chivorchian, a anuntat ieri ca atacantul venit in probe de la Jiul Petrosani, Gabriel Apetrei, nu va fi retinut in lot. "Apetrei nu corespunde cerintelor antrenorului Dusan Uhrin si in consecinta nu va fi transferat. Nu este la ora actuala peste ceea ce avem in lot", a spus Chivorchian. Atacantul Jiului s-a arata destul de dezamagit de decizia banatenilor: "Mi-as fi dorit foarte mult sa joc la Timisoara, dar asta este, o sa ramin la Petrosani". ( Claudiu Georgiu)

Neinteresati
Marian Iancu a tinut sa dezminta declaratiile directorului executiv de la CS Otopeni, Mugur Porumbacu, conform carora Timisoara ar fi interesata de serviciile lui Florin Sandu si Sebastian Cojocnean, doriti si de Steaua. Porumbacu a declarat ca Poli ar fi chiar favorita in cursa pentru achizitionarea celor doi. "Nu stiu nimic despre asa ceva, noi nu am tratat cu nimeni. Intr-adevar, ne-am interesat de cei doi, dar asta a fost anul trecut", a spus Iancu. (Claudiu Georgiu)

"Cel mai trucat campionat"
Directorul tehnic al timisorenilor, Jackie Ionescu, nu a scapat prilejul de a lansa o sageata impotriva lui Steaua si Dinamo. "Nu stiu cine a lansat sintagma asta de cel mai disputat campionat. Va fi cel mai trucat campionat! Cele doua forte militaro-fotbalistice, Dinamo si Steaua, si-au reconstruit cooperativele. Multe meciuri vor fi decise cu ajutorul satelitilor, activati de cele doua echipe. Mai este a treia grupa, independenta, Poli, CFR Cluj, Rapid, carora le va fi destul de greu", a declarat profesorul Ionescu. (Claudiu Georgiu)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează