FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

In virf

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iulie 2007 00:00

Chivu e aproape de punctul culminant al carierei sale: transferul la Real Madrid. Inter Milano si Barcelona pareau pina acum principalele candidate la semnatura lui Cristi Chivu. Cu nerazzurrii in pole postion, gratie unei oferte mai bune si a unei intelegeri intervenite intre presedintele Massimo Moratti si jucator acum 11 zile. Ei bine, incepind de luni, situatia s-a schimbat radical. Motivul? Pe fir a intrat Real Madrid, care i-a anuntat pe oficialii Romei ca vin sa trateze in Italia. Ceea ce s-a si intimplat.

Luni, ora 20:00. Predrag Mijatovici, directorul sportiv al galacticilor, e surprins de camerele postului italian de televiziune Sky pe aeroportul Fiumicino din Roma. Insotit de impresarul Ernesto Bronzetti, care de regula intermediaza tranzactiile Realului cu echipele italiene. Tinta lor fusese dezvaluita deja in Gazzetta dello Sport: Chivu.

Marti, ora 8:00. Mijatovici se intilneste cu directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, chiar in incinta hotelului Hilton, unde ramasese peste noapte. Dupa mai bine de o ora de discutii, Prade paraseste cladirea.

Marti, ora 10:00. Prade ofera ziaristilor primele informatii despre discutiile cu oficialul madrilen. "Real ne ofera 18 milioane de euro noua, un contract pe 5 sezoane si 5 milioane de euro anual jucatorului. Noi am fi fericiti sa-l dam pe Chivu la Real", precizeaza responsabilul roman. Agentia Datasport anunta in acelasi timp ca in afacere ar putea intra si fundasul dreapta brazilian Cicinho, pe care antrenorul roman Luciano Spalletti si-l doreste foarte mult.

Marti, ora 13:00. In pericol sa ramina fara Chivu, Barcelona a inceput discutiile cu Zaragoza pentru argentinianul Gabriel Milito. Zaragoza cere 20 de milioane de euro.

Marti, ora 14:40. Inter, pina luni principala candidata la serviciile romanului, reactioneaza. Presedintele Massimo Moratti declara postului de televiziune Sky ca "noi nu intram in nici un fel de licitatie. Pentru nici un jucator".

Marti, ora 15:15. Reporterii Sky stau de vorba cu Mijatovici pe aeroportul Fiumicino. "E prea devreme sa anuntam ceva. Trebuie sa discute cluburile. Deocamdata nu e nimic. S-ar putea sa mai fie o intilnire la Roma, nu stiu ce sa zic. Chivu e un jucator foarte bun, intereseaza multe echipe, sa vedem ce se mai intimpla. Nu i-am facut inca o oferta".

Marti, ora 15:30. Mijatovici e asaltat acum de ziaristii spanioli. Acestora le spune ca "sintem in legatura permanenta cu Roma. Orele urmatoare sint fundamentale atit pentru noi, cit si pentru Chivu". Totusi, presedintelui Ramon Calderon, el ii transmite ca " tratativele nu sint deloc simple, pentru ca Inter si Barca sint in continuare in cursa".

Marti, ora 15:45. Postul de radio spaniol Cadena Ser anunta la stirile sportive ca "Cristian Chivu este al Realului".

Marti, ora 16:11. Aflat in vizita la Comitetul Olimpic Spaniol, presedintele Ramon Calderon e si el luat pe sus de jurnalisti. "Mijatovici a fost la Roma, dar nu e nimic concret. S-a discutat numai despre bani, in nici un caz despre vreun schimb de jucatori. In tratativele cu Chivu sintem insa pe drumul cel bun", anunta Calderon.

Marti, ora 18.00. Inter demareaza tratativele cu Deportivo La Coruna pentru portughezul Jorge Andrade. Pretul, 8 milioane de euro.

Marti, ora 19:00. Ioan Becali soseste la Madrid si incepe discutiile cu sefii Realului pentru detaliile contractului lui Chivu.


Becali: "Deocamdata, nimic"
Giovanni Becali sustine ca, in ceea ce priveste transferul lui Cristi Chivu, "deocamdata nu-i nimic nou. Interesul Realului era cunoscut, la fel ca si cel al Interului si al Barcelonei". Faptul ca madrilenii s-au inteles cu Roma nu schimba mare lucru: "Real trebuie sa discute si cu noi".

Chivu: "Sint linistit"
Nici Cristi Chivu n-a vrut sa confirme transferul la Real. "Eu sint acasa si stau linistit. Cind se va perfecta ceva, atunci vom anunta pe toata lumea. Ma bucur ca Real se intereseaza de mine", a spus "tricolorul", care, conform revistei Click, ar avea o relatie cu vedeta Antenei 3, Adelina Elisei.

TOPUL SALARIILOR LA REAL
Raul *6,4
Van Nistelrooy 6,1
Casillas 5
Cannavaro 4,5
Sergio Ramos 4
Emerson 4
Robinho 4
Guti 3,5
M. Diarra 3
*Sumele reprezinta milioane de euro net anual

CE INSEAMNa REAL
9 triumfuri in Liga Campionilor, record
30 de titluri de campioana a Spaniei, record pentru campionatele mari ale Europei
110.000 suporteri cotizanti, a treia in Europa dupa Barcelona si Bayern
330 milioane de euro buget anual, cel mai mare dintre granzii Europei
160 milioane de euro venit anual numai din drepturi TV

"Un tap? Nu vreau"
Acum doi ani, pe cind la Real presedinte era Florentino Perez, s-a mai pus problema achizitionarii lui Chivu. Dar cind i s-a spus numele jucatorului, Perez a inteles "Chivo", care in spaniola inseamna tap. Reactia sa? "Un tap? Mersi, nu vreau".

Hagi a fost primul
Daca Cristi Chivu va semna cu Real, va fi al doilea roman care imbraca tricoul blanco. Inaintea lui a fost Gica Hagi, care a evoluat pentru galactici intre 1990 si 1992. "Regele" i-a costat pe madrileni 4,3 milioane de dolari.


OFERTA REALULUI
Pentru Chivu: 5 milioane euro anual, 5 ani contract
Pentru Roma: 18 milioane euro (plus Cicinho?)

OFERTA INTERULUI
Pentru Chivu: 4,5 milioane euro anual, 5 ani contract
Pentru Roma: 14 milioane euro, plus Obinna

OFERTA BARCELONEI
Pentru Chivu: 3,5 milioane euro anual, 5 ani contract
Pentru Roma: 14 milioane euro, plus Giuly

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează