FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Încă o legendă s-a stins! Omul care l-a format pe Mircea Lucescu a murit la 82 de ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iulie 2015 10:14

Ștefan Miu, fostă legendă a Sportului Studențesc, s-a stins din viață azi noapte la vîrsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de antrenorul celor de la Afumați, Vasile Neagu, anunță ilfovsport.

A jucat în anii 50 la Sportul, dar s-a remarcat și prin faptul că l-a antrenat pe Mircea Lucescu, în perioada în care gruparea purta numele de Știința București.

După ce a încheiat cu antrenoratul, Ștefan Miu a devenit lector al Școlii de Antrenor din cadrul FRF, a intrat în clubul membrilor de onoare ai Sportului Studențesc, dar a fost și lector universitar la Spiru-Haret, plus lector al catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Institutului Politehnic.

“Un om pe care l-am găsit ca fotbalist la Știința București. A fost un om incredibil, dar s-a sacrificat pentru fiul său, care a murit la 12-13 ani. Vreme de 12-13 ani nu prea i-a păsat de antrenorat, dar era un antrenor incredibil. Însă din cauza acestui necaz, el nu a putut să facă performanță ca antrenor.

Am atîtea amintiri cu el, de pe vremea Științei București, când jucam la ora 11:00 pe un stadion cu o singură tribună, plină de studenți. El a antrenat vreo 6-7 ani Sportul Studențesc, un om care ne învăța cum să ne comportăm în societate. Un adevărat domn. I-a format și pe Mircea Lucescu, Mihai Ciornoavă, jucători din Liga a II-a selecționați în echipa națională, iar apoi Mircea a ajuns la Dinamo, pentru că era foarte valoros și nu îl mai puteam ține la Sportul.

La Școala Federală de Antrenori l-am avut ca lector, era un om care a lucrat în Comisia Tehnică. Un om pe care l-am admirat toată viața mea. Dumnezeu să-l ierte”, a zis Mircea Rădulescu conform sursei citate.

Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, la ora 12:00, la cimitirul Metalurgiei, din cartierul Berceni, de pe Bulevardul Metalurgiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
para.para
para.para  •  17 Iulie 2015, 11:50
Postat de bakunin pe 17 Iulie 2015, 11:48

***

n-ai de-o chifla in stomac bai romanake, dar stai pe net. sigur e net gratis de prin parcurile prin care dormi.

bakunin
bakunin  •  17 Iulie 2015, 11:48
Postat de para.para pe 17 Iulie 2015, 11:34

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  17 Iulie 2015, 11:34
Postat de bakunin pe 17 Iulie 2015, 11:29

glume *** *** :)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează