FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Încă un atacant pe listă » Steliștii s-au reorientat după ce și-au dat seama că feblețea lui Reghecampf e greu de adus

Diagne, 24 de ani, a bifat deja patru campionate diferite în carieră: Italia, Belgia, Arabia Saudită, Ungaria
Diagne, 24 de ani, a bifat deja patru campionate diferite în carieră: Italia, Belgia, Arabia Saudită, Ungaria

Articol de - Publicat joi, 17 decembrie 2015 00:00

Danilo Moreno, feblețea lui Reghecampf de la Litex, e greu de adus și roș-albaștrii s-au reorientat.

Mbaye Diagne, un vîrf senegalez care aparține de Juventus, a reapărut în atenția roș-albaștrilor. Campioana a mai încercat să-l împrumute din Italia și în vara trecută.

Becali și Reghecampf au început să-l laude pe Tade tocmai cînd au luat decizia definitivă să-l înlocuiască pe francez. Steaua va avea alt atacant în 2016. Cel mai recent nume apărut pe "shortlist"-ul roș-albaștrilor: Mbaye Diagne. Numele e mai vechi, de fapt, pentru că steliștii l-au mai curtat pe senegalez și în vara anului trecut.

Trei echipe în 18 luni!

În presezon, roș-albaștrii au încercat să-l împrumute pe african de la Juventus. Diagne a preferat să meargă la Al Shabab, din Arabia Saudită, pentru mai mulți bani. A evoluat în Arabia în prima jumătate a stagiunii, apoi a trecut, tot sub formă de împrumut, în Belgia, la Westerlo. În vara trecută a urmat încă un împrumut, la Ujpest.

Jurnaliștii din Ungaria scriu că e posibil ca Mbaye să schimbe din nou clubul la mijlocul sezonului, să treacă de la Ujpest la Steaua. Atacantul e în continuare în proprietatea lui Juventus, dar maghiarii îl dețin pînă în vara lui 2016, așa că ar fi nevoie și de acordul lor pentru ca africanul să ajungă la București.

Se bate cu atacantul Ungariei

Cînd Steaua l-a remarcat prima oară pe Diagne, el impresionase în Belgia. În jumătate de an petrecută în Jupiler League marcase 7 goluri. Anul acesta s-a descurcat și mai bine în Ungaria. A punctat de 11 ori în 14 apariții, cifre care îl situează pe poziția a doua în topul marcatorilor din liga maghiară.

Lider e Bode, atacantul "naționalei" Ungariei, cu 12 goluri în 19 partide disputate. Mbaye are 24 de ani și se află în proprietatea lui Juventus din 2013, dar nu a bifat nici un minut în Serie A. Torinezii l-au testat doar de cîteva ori în jocuri amicale.

Moreno are alte gînduri

Reghecampf l-a dorit și pe Danilo Moreno Asprilla, columbian de 26 de ani pe care l-a antrenat la Litex Loveci. Clubul bulgar a fost exclus din prima ligă după ce jucătorii au părăsit terenul în timpul derby-ului cu Levski, nemulțumiți de arbitraj. Pe steliști nu-i ajută prea tare.

Surse de la Steaua susțin că Asprilla ar avea deja un acord cu un alt club, ceea ce-l face imposibil de adus în România. Destinația columbianului ar putea fi Bologna, formație nou-promovată în Serie A.

"De Tade mi-a plăcut, chiar dacă nu a marcat. Dacă va juca așa în continuare s-ar putea să rămînă la Steaua"
Gigi Becali, după 1-0 cu Viitorul

"Vom aduce jucători în iarnă pe toate pozițiile pe care e nevoie. Nu vreau să spun eu acum, dar știți cu toții ce trebuie la Steaua, cred că s-a văzut"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

800.000 €valorează Mbaye Diagne, conform transfermarkt.de. A egalat cea mai bună cotă a sa, pentru că era evaluat tot la 800.000 de euro și cînd evolua pentru Lierse

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează