FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Inginerie financiara la transferul lui Andrey

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2007 00:00

La peste 4 luni distanta de momentul in care Mihai Stoica s-a despartit de Steaua, apar noi documente bizare in cazul transferurilor celor doi brazilieni, Andrey si Elton, ambii adusi in Ghencea la cererea fostului manager.

Actuala conducere a vicecampioanei a descoperit noi nereguli financiare in dreptul cifrelor financiare ale transferului lui Andre Nazario, care a ajuns in Ghencea. Goalkeeper-ul avea, pe linga salariul anual de 250.000 de dolari, si alte venituri-surpriza, nespecificate in contractul semnat cu Steaua in ianuarie 2007. Ce anume? Procente importante din sumele pe care MM se obligase in numele clubului Steaua sa le plateasca unor firme de consultanta.

Becali a dezvaluit in primavara ca, in afara sumei oficiale de transfer, de 300.000 de dolari, ros-albastrii urmau sa plateasca alti 700.000 de dolari unor firme de consultanta in vederea viitoarelor achizitii de pe piata sud-americana.

Din aceasta ultima suma, o parte consistenta ar fi ajuns in contul brazilianului, insa acest lucru nu se va mai intimpla pentru ca Becali n-a mai fost de acord sa-i dea banii. Refuzul patronului a fost cauzat de banuiala acestuia ca MM ar fi dorit sa-l "lucreze" impreuna cu impresarii brazilianului, banii trebuind sa fie virati in contul unor off-shore-uri si in cel al unor firme din Brazilia.

Gigi catre Andrey: "Adio comisioane!"
Cum a aflat Steaua de faptul ca Andrey urma sa incaseze procentele respective? Brazilianul a mers la Gigi Becali acum citeva zile si i-a spus ca Steaua are datorii la el. "Pai, salariul il ai pe card, totul e la zi", i-a replicat Becali. "Nu banii aceia, ci procentele din comisioane, asa mi-a promis MM!", a continuat Andrey, moment in care Gigi a facut ochii mari. Imediat a realizat ca MM ii promisese portarului bani in plus, din sumele care urmau sa fie platite pe linga transferul oficial. "Bai baiatule, banii aia n-o sa-i mai vezi! Ia-ti gindul de la ei, ca am anulat contractele de consultanta!", a incheiat Gigi.

"De-asta a refuzat-o pe Alkmaar"
Dupa ce Andrey batuse palma cu MM Stoica, dar nu semnase contractul cu Steaua, brazilianul a fost ofertat de Alkmaar. I s-a promis un salariu aproape dublu fata de cit urma sa aiba in Ghencea, insa, la sfatul agentilor sai, a refuzat. "Acum incepem sa pricepem de ce au vrut cu orice chip sa vina aici, atit el, cit si impresarii. Erau bani mai multi, in afara contractului oficial", a spus ieri unul dintre oficialii Stelei.


Cifrele lui Andrey
Operatiune Suma
Transfer 300.000 (platiti)
Contract (ianuarie-august 2007) 170.000 (platiti)
Costuri operatiearefacere 10.000 (platiti)
Comision firma de consultanta 700.000 (neplatiti)
Comisioane impresari 125.000 (neplatiti)
Ce a platit deja Steaua - 480.000
Ce trebuia sa mai plateasca Steaua - 825.000
- sumele sint exprimate in dolari

Vinde Olaroiu " Trattoria"?
Conform cotidianului Business Standard, lantul de restaurante "Trattoria il Calcio", controlat de fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, este ofertat de catre o firma de investitori italieni din lumea sportului. Tranzactia ar putea ajunge la suma de 10 milioane de euro, brandul "Trattoria" numarind noua unitati, sapte in Bucuresti si doua la Mamaia. Ceilalti doi actionari sint fostul presedinte de la FC National, Gino Iorgulescu, si Valentin Salagean.

Hagi linga antrenorii de top
De ieri, antrenorul Stelei participa, in Elvetia, la forumul antrenorilor cluburilor de elita din Europa. Hagi se va afla la aceeasi masa cu cele mai mari nume de tehnicieni de pe continent, el purtind discutii cu Hittzfeld (Bayer Munchen), Mourinho (Chelsea), Ferguson (Manchester), Spalletti (Roma), Mancini (Inter), dar si cu Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal, echipa cu care Steaua va juca in grupa E a Ligii Campionilor, primul duel avind loc in Ghencea, pe 2 octombrie.

"Daca acele contracte cu firmele de consultanta ar fi fost in regula, de ce nu striga nimeni ca le-am anulat? De trei luni le-am reziliat si n-am primit nici o contestatie"
Gigi Becali

"I-am facut lui Andrey un contract de 15.000 de euro pe luna, fara bani la semnatura si fara alte clauze. Contractele de consultanta n-au nimic in comun cu cel al lui Andrey"
Mihai Stoica

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează