FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Înlocuitor surprinzător pentru Dan Petrescu » CFR se gândește la Șumudică!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2018 20:24

Sunt șanse mai mari ca Dan Petrescu să plece decât să continue la Cluj și conducerea are în plan angajarea lui Șumi, antrenorul care le-a ”suflat” un titlu steliștilor în urmă cu două sezoane.

CFR luptă pentru titlu fără să știe dacă-și va păstra antrenorul și pentru stagiunea următoare. Dan Petrescu e pe picior de plecare, în ciuda unui sezon pe care-l evaluează "între foarte bun și excelent". Conducerea a întocmit deja planuri pentru înlocuirea fostului internațional, informează TV Digi Sport.

Specialistul anti-Steaua

În afara variantei Edward Iordănescu, care a mai fost pomenită, șefii din Cluj iau în calcul un nume nou: Marius Șumudică! El nu e liber, ca Edi, însă ar prezenta mai multe garanții datorită experienței superioare. E experimentat inclusiv în războiul cu Steaua, din care vișiniii au experimentat un episod în acest sezon.

Șumi a câștigat campionatul cu Astra în 2016, în concurența cu FCSB pe care o conducea Laurențiu Reghecampf. Ardelenii cred că ar putea să repete în Gruia parcursul fantastic pe care l-a înregistrat cu trupa din Giurgiu, pe care a transformat-o în campioană, a câștigat și o Supercupă cu ea și a dus-o și în primăvara Europa League.

În afara rezultatelor, Șumudică ar schimba și stilul închis pe care l-a avut CFR în acest sezon. În ciuda investițiilor importante ale acționarilor, echipa a jucat economicos, "la ciupeală", în majoritatea partidelor.

"E posibil să fi semnat în China"

Jocul închis, fără sclipiri, constituie un motiv pentru care conducerea nu mai e încântată de contribuția lui Petrescu. Plus scăderea șanselor de câștigare a campionatului. Plus randamentul sub așteptări al unor fotbaliști achiziționați cu așteptări mari: Alex Ioniță, Valentin Costache, Sebastian Mailat.

Oficialii grupării caută să se pună la adăpost înainte să se despartă de Dan, pe care presa din China l-a anunțat ca viitor antrenor al formației Guizhou Hengfeng. "E posibil chiar ca Petrescu să fi semnat", a scris publicația chineză "Football". Dan a mai lucrat în China la Jiangsu Suning, de la care a fost demis după ce a câștigat Cupa.

Mihai Stoica a susținut acum două săptămâni, la TV Digi Sport, că "Petrescu a semnat în China! Asta e informația pe care o am eu, dacă vreți merg la testul poligraf!". Doar că atunci părea că MM încerca doar să suplimenteze tensiunea de la Cluj, să arunce informația asta ca să știe șefii și jucătorii că Dan are de gând să-i părăsească.

Reușește să vină?

Interesul clujenilor pentru Șumudică nu constituie o condiție suficientă pentru ca revenirea lui Marius în Liga 1 să se și producă. El se află acum în Turcia, la Kayserispor, și președintele clubului din centrul țării a anunțat recent că tehnicianul a semnat prelungirea acordului pentru încă două sezoane. Ca să vină Șumudică la CFR, ar trebui să fie de acord și turcii. Kayseri e pe locul 8, cu trei etape înaintea finalului sezonului. Un progres semnificativ față de campionatul trecut, pe care roș-galbenii l-au încheiat pe locul 15, la limita retrogradării.

"Să nu inventeze conducerea ceva!"

Petrescu e conștient că ar putea fi înlocuit în curând, deși el nu spune că a semnat în China, dimpotrivă, pretinde că ar fi interesat să mai rămână pentru un sezon, să mai încerce o dată să câștige campionatul: "Eu aș continua, dacă nu va inventa conducerea altceva. Am spus după meciul cu Poli Iași că mă retrag ca să-l imit pe Becali, căruia îi iese totul bine, are noroc de când a anunțat că se retrage. Sezonul actual ar fi bun dacă vom termina pe 3, foarte bun dacă vom termina pe 2 și excelent în cazul în care vom deveni campioni. Șansele de titlu sunt mai mici acum, dar mai sperăm".

400.000 €pe sezon încasează Petrescu în Gruia. Același salariu îl are Șumudică în Turcia

2021e anul în care expiră noul acord al lui Șumi cu Kayserispor. Contractul lui Petrescu Dan cu CFR e valabil până în vara lui 2019

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (13)
ucluj2011
ucluj2011  •  01 Mai 2018, 15:27
Postat de eugeniustin pe 01 Mai 2018, 00:26

Sumudica e undeva la mijlocul clasamentului in turcia, despre ce valoare vorbim? Sumudica a castigat campionatul la noi cu cel mai bun lot din ultimii ani si cu arbitrajele si comisiile de partea lui. Lucescu jr are rezultate bune in...Grecia.

Blaaaa....blaaaa....bla... același text je/gos și ridicol FCSB-ist. Mai deșteptați-vă bă și voi.

archibald
archibald  •  01 Mai 2018, 10:25

mai bine un strain decat un mitic!

1615275382087697
Yuri Firsov  •  01 Mai 2018, 08:36

VAD CA CEI DE LA CFR S-AU SPECIALIZAT PE ANTRENORI ***PETRECU A LUAT-O ""RAZNA""DE MULT IAR SUMUDICA ESTE CLIENT ***!DAR TOT ACEST***NE SPUNEA CA TURCII LUCREAZA LA STATUIA SA SI ...DIN CATE CITESC DIN ZIARELE TURCESTI NU MAI STIU CUM SA SCAPE DE EL!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează