FOTBAL  »  Superliga  »  EKRANAS - STEAUA, JOI, 19:45, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Insider în "dictatura lui Reghe" » Steaua arată bine după mulţi ani în care s-a chinuit

Articol de - Publicat miercuri, 22 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 august 2012 22:03

Tehnicianul fost la Chiajna a schimbat echipa cu numai două ingrediente: disciplină totală şi pregătire fizică dură


Rocha are 4 goluri, dar n-a fost decisiv pînă acum, adică brazilianul n-a tras-o pe Steaua după el aşa cum proceda cu Chiajna. De fapt, nici unul dintre nou-veniţi n-a avut un aport fantastic în primele 5 etape şi nici în cele două jocuri cu Trnava pe care roş-albaştrii le-au disputat în Europa League. Şi atunci cum de s-a transformat Steaua care se chinuia în sezonul trecut şi se chinuie de 5-6 ani într-un lider care a dat 14 goluri în 5 etape, aproape 3 goluri pe meci, în medie?

Reghecampf a modificat mai ales atmosfera din lot şi modul de lucru. De la relaxarea lui Stoichiţă, tehnicianul cu care s-a terminat stagiunea trecută, el a apărut cu reguli multe şi clare, cu amenzi şi a trecut pe bancă jucători cu nume importante. O persoană din club explică ce are Reghe şi n-au avut antrenorii din istoria recentă a Stelei, cu care s-au înregistrat eşecuri: "E extrem de exigent. Nu acceptă ideea că «merge şi aşa», pe care o îmbrăţişează majoritatea tehnicienilor din Liga 1".

Amenzi pentru papuci :)
Aceeaşi sursă dezvăluie şi dovezi ale intransigenţei cu care Reghecampf i-a trezit pe unii jucători, precum Tănase, şi l-a făcut pe Rusescu să dea cel mai bun randament de cînd e el în Liga 1: "Nu mai există momente de relaxare. Jucătorii n-au voie să discute între ei în timpul antrenamentului, că sînt sancţionaţi. Nimeni nu glumeşte niciodată! Pretenţiile antrenorului merg şi în afara terenului: fotbaliştii n-au voie să vorbească nici la masă şi cine încalcă regula plăteşte 50 de euro!".

Cine întîrzie achită de 10 ori mai mult! În plus, la masă şi la şedinţele care se ţin înaintea antrenamentelor şi a meciurilor nu se mai vine cu picioarele goale în şlapi, pentru că şi asta e interzis. "Reghe s-a obişnuit din Germania că e o lipsă de respect din partea unui jucător să apară în papuci", explică sursa.

Dorinel Munteanu, şi el fost fotbalist în Bundesliga, a schimbat vestimentaţia steliştilor de cînd a descins în Ghencea ca jucător, înainte să devină antrenor. El a impus ca în deplasări şi la alte acţiuni oficiale toţi componenţii lotului să fie îmbrăcaţi la fel, să nu mai vină fiecare în hainele "de oraş".

"Nimeni nu respiră!"
Lăudată de adversare că "arată foarte bine", Steaua se străduia acum un an să scape de problemele de pregătire fizică, pe care le acuza Ilie Stan. Cînd a fost dat afară, Levy a dat vina pe lipsa condiţiilor de antrenament. Reghecampf l-a convins pe Becali să ia materiale noi pentru sala de forţă, unde se lucrează inclusiv în timpul campionatului. Martorul antrenamentelor povesteşte ce l-a uimit: "Dintr-un lot întreg, unul nu comentează! Nici nu respiră dacă nu le zice Reghe!".

Ca să ajungă să deţină controlul, antrenorul l-a dat afară pe Florin Costea, cu care avusese un mic conflict încă din timpul stagiilor din presezon, şi i-a pus la zid pe Chipciu şi pe Tănase cînd aceştia au fost implicaţi într-o escapadă la mare care s-a lăsat cu scandal.

Ce probleme de indisciplină au avut alţi antrenori
- Ilie Stan s-a chinuit să-şi convingă jucătorii să rămînă în cantonament o zi în plus înaintea meciului cu Twente, din sezonul trecut al Europa League. În frunte cu Tătăruşanu, jucătorii au refuzat, iar tehnicianul a capitulat
- Tot cu Ilie, Florin Costea şi Bourceanu au avut conflicte violente şi amîndoi au rămas în echipă
- Cu Lăcătuş şef, Dică şi Rada s-au bătut pe teren în timpul unui meci. Ambii au continuat ca titulari, fără să existe sancţiuni
- La scurt timp după acest episod, Rada s-a bătut şi cu Golanski, în timpul unui antrenament

"Intangibilii" au devenit rezerve
Alte măsuri surprinzătoare ale lui Reghecampf, pe care predecesorii lui nu le-au luat: fotbalişti precum Tătăruşanu şi Gardoş, care păreau clar titulari înaintea sezonului, stau amîndoi pe bancă. Becali a fost convins şi el să-i accepte hotărîrile.

Piţurcă era şi mai şi!
Acum doi ani, Steaua era antrenată de Piţurcă şi atitudinea actualului selecţioner era chiar mai dură ca a lui Reghecampf. În plus, Piţi se izolase complet de influenţa lui Becali, pe care Reghecampf îl sună înaintea meciurilor ca să-i spună echipa de start. Mulţumit de "politeţea" lui Reghe, Gigi n-a mai suportat restricţiile pe care i le impusese Piţurcă şi i-a forţat plecarea după numai trei etape.

În 2010 stăteau la fel
Steliştii aveau tot 13 puncte şi în urmă cu doi ani. Atunci împărţeau primele două poziţii din clasament cu Dinamo. Antrenor era Ilie Dumitrescu şi în etapa a 5-a Steaua bătuse la Vaslui cu 3-0. Ce a urmat? Echipa abia a prins Europa League, salvată pe finalul sezonului de Olăroiu, care a venit şi a obţinut cu dificultate locul 5 şi a cîştigat Cupa României, trecînd în finală de Dinamo.

"Îmi place de Reghecampf, dar i-am zis să nu se mai aprindă atît pentru ce apare în presă, că exagerează cu asta! Şi noi, şi ziariştii vrem să vedem echipa cu Vaslui"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
ovi81ugw
ovi81ugw  •  22 August 2012, 22:56

REGHE N SUS,REGHE N JOS,STEAUA N SUS STEAUA N JOS...ALTCEVA MAI AVETI LA gsp???doar asa pot termina pe 3,4, cu lauda voastra .Becali plateste sa fie in centrul atentiei si sa fie laudat si ca steaua are valoare si chiar crede uitand ca a platit pentru asta .Are boala lui ceausescu. pana la urma jucatorii chiar cred ca au valoare ...s a vazut si la nationala steaua piti becali fir.ma de impresariat srl

darvvin0
darvvin0  •  22 August 2012, 19:01

probabil că nu ințeleg eu , dar ce inseamna fraza asta ,,Mulţumit de "politeţea" lui Reghe, Gigi n-a mai suportat restricţiile pe care i le impusese Piţurcă şi i-a forţat plecarea după numai trei etape.,, ????

montrealez
montrealez  •  22 August 2012, 18:42

Numai un OM integru si inteligent este capabil sa recunoasca Succesele adversarilor. Va las pe voi sa trageti concluziile despre comportamentele celor care vorbesc Steaua de rau si cand ne merge bine si cand ne merge rau.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează