FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Instrucţie

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Timişorenii s-au distrat cu o formaţie de amatori din Ungaria, 9-0, în primul amical din această vară.

După cantonamentul obositor de la Debrecen, alb-violeţii şi-au tu­rat pentru prima dată motoarele înainte de startul acestui sezon. Ei au întîlnit o formaţie de amatori din Ungaria, o selecţionată din re­giu­nea Hajdu-Bihar formată din ju­că­tori din ligile a treia şi a patra. Timişorenii n-au avut probleme, cîştigînd la scor de maidan, 9-0, sin­gurul şut pe poartă al gazdelor venind în minutul 88!

Magera a deschis rapid scorul în mi­nutul 14, după ce îi fusese anu­lată o reuşită cîteva minute mai devreme. Cehul a fost secondat după numai 5 minute de Luchin. În repriza secundă, Poli s-a dezlănţuit şi a marcat şapte goluri. Balul a fost deschis de stoperul Sre­te­no­vici, iar Mansour şi Axente şi-au tre­cut în cont cîte o triplă. Se­ne­ga­lezul a punctat în minutele 57, 73 şi 78, în timp ce tînărul format de Poli a răs­puns după fiecare reuşită a lui Mansi (67, 77, 80).

Selecţionata Hajdu-Bihar 0 (0)
Poli Timişoara 9 (2)

Au marcat: Magera (14), Luchin (19), Sretenovici (50), Axente (68, 77, 80), Mansour (57, 73, 78)

Poli (în prima repriză): Taborda - Bădoi, Brezinsky, Luchin, Latovlevici - Abiodun, Alexa, Da Costa, Vrsici - Bucur, Magera

Poli (a doua repriză): Zimmermann -Stancu, Sretenovici, Brezinsky, Milhazes - Abiodun, Borbely, Garcia, Arman Karamian - Mansour , Magera

Au mai jucat: Axente, Popovici, Raţiu

Cum au jucat noile achiziţii

Jucătorii transferaţi de Poli în aceas­tă vară n-au dezamăgit la primul meci. Da Costa a demon­strat că poa­te fi o soluţie pentru banda stîngă şi un bun executant de lo­vi­turi libere. Magera a im­pre­sionat prin forţa sa şi se anunţă un can­di­dat serios pentru titu­la­ri­za­rea în ofensivă. Sretenovici s-a do­ve­dit a fi un apărător sigur şi e foarte pro­ba­bil ca acesta să joace lîngă Bre­zins­ky în centrul defen­si­vei în acest an, în timp ce Garcia a oferit numeroase pase de gol în re­priza a doua. Testul a fost ne­con­clu­dent numai pentru Taborda, care nu a avut ce apăra în prima repriză.

Portarul ungurilor a vrut să plece la pauză!

Portarul oaspeţilor Ghyorghy (43 de ani, foto) le-a făcut probleme timişorenilor la pauză. Acesta a spus că trebuie să plece şi l-a rugat pe unul dintre portarii lui Poli să-i ia locul. După lungi insistenţe ale gazdelor, Ghyorghy a revenit la sentimente mai bune şi şi-a reluat locul între buturi.

Au ajuns acasă

Poli a revenit aseară din cantonamentul de la Debrecen dar pentru alb-violeţi pregătirea fizică nu s-a incheiat.
“Can­to­­­na­mentul din Un­ga­ria s-a ba­zat pe pregătirea fizică şi cred că am reuşit să realizăm ceea ce ne-am dorit. Ne-am an­tre­nat de patru ori pe zi, dar încă nu se termină aceas­tă primă perioadă de pre­gătire. Aproxi­mativ încă patru zile vom lucra la condiţia fizică”, a anunţat Uhrin. Gru­parea bănă­ţeană se va antrena la Timişoara săptămîna aceasta urmînd ca în perioada 28 iunie-12 iulie să efectueze un stagiu de pregătire în Austria, la Kaprun, în cadrul căruia timişorenii vor susţine 5 partide amicale.

Koller de Banat

Deşi a semnat de numai trei zile cu Poli, atacantul ceh Lukas Magera s-a ales deja cu o po­re­clă: “Koller de Banat”. “Mă bucură această comparaţie, Koller este un jucător foate bun”, a comentat Magera. “E bine că a crescut concurenţa prin ve­ni­rea lui aici. Depinde doar de el sa-şi cîştige locul de titular. Eu cred că este un jucător uşor di­fe­rit ca tip de cel al lui Jan Koller, însă are o tehnică foarte bună, ceea ce nu cred că are Koller”, a spus şi Uhrin.

Uhrin: “Ştiam că pierde Portugalia”

Dusan Uhrin s-a tachinat cu por­tu­ghezul Carlos Mihazes pe seama meciurilor de la Euro. Dacă iniţial tehnicianul a pierdut pariul cu ele­vul său, Portugalia învingînd Ce­hia în grupe, Dusan şi-a luat re­vanşa după eliminarea lusitanilor de la turneul final. “Ştiam că vor pierde. Nu am putut să-i spun înainte de meci lui Carlos decît că vor pierde 3-1 cu Germania, însă au pierdut 3-2”, a spus Uhrin.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează