FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ţinta: golgeterul aruncat de Dinamo! Steaua vrea să îl transfere pe atacantul cu cele mai multe goluri în acest sezon

Articol de - Publicat joi, 01 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 30 aprilie 2014 23:58

Steaua tratează pentru Valentin Lemnaru, cel mai bun marcator din România. Fotbalistul în vîrstă de 29 de ani a fost în proprietatea ”cîinilor” între 2006 şi 2009, care l-au ţinut numai la ”satelit”.

Continuă ascensiunea formidabilă a lui Valentin Lemnaru. Ajuns golgeterul Ligii 1 dintr-un jucător subevaluat, atacantul lui U Cluj e pe lista de cumpărături a Stelei. E primul jucător pentru care negociază direct Becali, de cînd patronul a primit dreptul să lucreze la Academia lui Hagi.

Gigi a discutat deja cu Florian Walter, patronul lui U, şi există şanse mari ca vîrful să treacă în Ghencea din stagiunea următoare. "Şepcile roşii" aşteaptă 500.000 de euro în schimbul lui Lemnaru, un fotbalist care pînă la 29 de ani nu a costat nimic.

Înalt şi tehnic
În 2006 a trecut de la Dunărea Călăraşi la Dinamo, dar "cîinii" l-au ţinut doar la echipa a doua, din ligile inferioare, apoi l-au împrumutat la Astra, pentru o perioadă scurtă. La Dinamo, în 3 ani, Lemnaru a avut o singură apariţie pentru prima echipă, 11 minute contra Universităţii Craiova, într-o partidă încheiată 0-0 în martie 2007.

A urmat un transfer la Pandurii, unde Grigoraş l-a folosit destul de des, apoi a ajuns tot gratis la U Cluj. A devenit cel mai important om de la formaţia pe care antrenorul Mihai Teja a resuscitat-o surprinzător, ajutat mai ales de randamentul excelent al lui Lemnaru.

Vali are 13 goluri în acest sezon şi i-a atras atenţia lui Reghecampf cu calităţile de marcator şi cu stilul său, diferit de al lui Kapetanos şi al lui Piovaccari. Tehnic şi mobil la 1,89 metri înălţime, Lemnaru e potrivit pentru jocul combinativ al roş-albaştrilor.

Jucătorul care va împlini 30 de ani în iunie recunoaşte că transferul i se pare tentant: "Acum mă concentrez să marchez pentru U, să evităm retrogradarea. Dar aş fi ipocrit să spun că nu mă interesează să joc într-o echipă mai bună. Nu sînt nici stelist, nici dinamovist, sînt profesionist şi o să joc acolo unde e cel mai bine pentru mine".

29 de goluri are Lemnaru în 60 de jocuri disputate pentru U Cluj. La celelalte formaţii pentru care evoluase, începînd din 2006, marcase doar 14 goluri, în total

Cum a decurs cariera lui Lemnaru:
- În 2006, la 21 de ani, a semnat cu Dinamo, de la Dunărea Călăraşi
- Au urmat împrumuturi la Astra, la U Cluj şi la Pandurii. Ultimele două formaţii l-au mai plimbat între ele. U l-a împrumutat la Pandurii în 2010 şi apoi l-a cedat definitiv în Gorj, iar în 2013 l-a adus înapoi
- Are 13 goluri în 24 de partide pentru U în acest sezon, cea mai bună stagiune din cariera lui

Situaţia altor ţinte ale Stelei
- Celeban vrea în Germania. Stoperul polonez e monitorizat de două echipe din Bundesliga. "Germania e prima lui opţiune", a declarat şi agentul Aurel Damian. Dacă nu va merge în prima ligă din Germania, va semna probabil cu Legia Varşovia.
- Felgueiras poate deveni liber. Jucătorii CFR-ului au intrat în grevă şi ameninţă că vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract. În această situaţie e şi portarul portughez, care ar putea fi o ţintă pentru Steaua dacă va putea fi luat fără sumă de transfer.
- Guilherme n-a prelungit cu Petrolul. Fundaşul stînga brazilian are şanse tot mai mari să ajungă la Steaua. Prima condiţie e ca Latovlevici să fie vîndut. A doua a fost deja îndeplinită: Guilherme a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu ploieştenii, înţelegere care va expira la 30 iunie.
- Sergiu Muth. Stoperul de 23 de ani al celor de la Gaz Metan e tot mai aproape de a semna cu Steaua în vară. Clubul medieşean solicită în jur de 250.000 de euro, plus 20 la sută dintr-un viitor transfer în străinătate, preţ acceptat de Gigi Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
ciocanaruf
ciocanaruf  •  01 Mai 2014, 17:52

Stii fotbal? Dovedeste ca esti un bun tactician si castiga bani distrandu-te. Un nou joc "Football Manager" in care poti transforma moneda virtuala in bani reali. ://www.goaltycoon.com/bestfootballgame/ciocanaru

the_champions
the_champions  •  01 Mai 2014, 14:00

Dragi dinamovisti, va propun sa va faceti si voi Stelisti, ar fi cel mai bine pentru sanatatea voastra plus ca ati avea in fiecare an ce sarbatori !

the_champions
the_champions  •  01 Mai 2014, 13:58
Postat de 14mai1948 pe 01 Mai 2014, 11:27

ce mai asteptati ?luati-l , e liber de contract si var aduce un plus mare la mijlocu terenului la cei 50 de ani ai lui ...se pliaza bine pe proiectul vostru tare in gura ..dar vedeti sa nu -l confundati cu fracsu ca sint gemeni

Hai la Steaua bre......

Vezi toate comentariile (34)
Comentează