FOTBAL  »  Superliga  »  MYSPORT.RO

Interviu/ Andrei Cristea - “puştiul” lui Mircea Rednic!

Articol de GSP - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

L-a avut ca mentor şi ca antrenor, la doar 16 ani, pe când fotbalul era la început de drum. Mircea Rednic este antrenorul care a avut încredere în puştiul care înscria meci de meci, din postura de jucator la echipa satelit.
L-a chemat la prima echipã sã-l testeze, sã-l vadã cum se mişcã, i-a întins o mânã.
Andrei Cristea este jucãtorul ce a ştiut sã profite din plin de acest lucru şi astfel încetul cu încetul, puştiul s-a facut mare. A început sa cocheteze cu echipa naţionalã, a debutat cu gol la primul sau meci în “Divizia A”, iar visul sãu era în mâna lui. A trecut peste o urâtã accidentare, a cunoscut bucuria, a fost cel care a bagat “mortul în casã” formaţiei în mare formã pe atunci-Valencia.
A urmat o perioada mai neagrã pentru el, însã nu a cedat. A continuat cu Poli Timişoara încercand sã-şi revinã, dar nu a fost decât un calmant.
A revenit aproape de casã, la Iaşi. I-a fost alãturi poate cel de sus, iar Andrei dadea semne cã îşi va reveni. Ionut Popa a avut încredere in el, iar Andrei i-a rãsplãtit-o.
Evoluţiile lui nu-l puteau ţine prea mult la aceastã echipã, astfel cã a venit transferul sãu la Dinamo.
Dumnezeu i l-a scos în cale pe acelaşi Mircea Rednic!
Cum vor decurge lucrurile de aici în colo vom vedea, dar pâna atunci vã invit sã citiţi ce a avut de spus jucãtorul, într-un interviu pentru MYSPORT!

Reporter: Andrei, a fost un cadou frumos transferul tãu la Dinamo, ţinând conta cã a fost ziua ta?
Andrei Cristea: Cel mai frumos cadou, chiar m-am bucurat enorm pentru cã îmi doream sã mai joc la o echipa din Bucureşti.
Reporter: Care sunt motivele, dupã parerea ta, ce au contribuit la aducerea în Stefan cel Mare
Andrei Cristea: Probabil evoluţiile mele în tricoul echipei Poli Iaşi au contribuit la acest transfer.
Reporter: A fost Poli Iaşi echipa relansãrii tale?
Andrei Cristea: Nu pot sa spun relansare, ne-am ajutat reciproc. Ei m-au ajutat sã-mi revin, iar eu mi-am facut datoria de jucator profesionist.
Reporter: Revenind la transferul tãu la Dinamo. A contat oare faptul cã, la doar 16 ani, ai fost sub bagheta lui Mircea Rednic, pe atunci antrenor la FCM Bacãu.
Andrei Cristea: Nu ştiu dacã acesta a fost motivul principal, dar e adevarat, când jucam la Bacãu, domnul Rednic m-a chemat sa mã antrenez cu echipa mare, a fost o onoare pe atunci, iar acum mã bucur ca am ajuns, din nou, sã-l am ca antrenor.
Reporter: Cum crezi ca vei fi primit de suporteri, tinând cont de trecutul tau, ca jucator la formaţia din Ghencea?
Andrei Cristea: Eu sunt jucãtor profesionist şi incerc sã-mi fac treaba indiferent de numele echipei. Eu sper sã-i mulţumesc prin joc, iar dacã o voi face bine cu siguranţã nu vor avea nimic de reproşat, în caz contrar, au tot dreptul.
Reporter: Mulţi jucãtori nu reuşesc sã confirme dupã un anumit transfer, tu cât de repede crezi ca te vei integra?
Andrei Cristea: Acum nu pot spune cât de repede, rãmâne de vãzut dupã ce intrãm în pregãtire, dupa antrenamente. Sper doar sa fiu sãnatos!
Reporter: Despre noi colegi ce poţi sã-mi spui?Te vor ajuta sã te acomodezi?
Andrei Cristea: Pe majoritatea jucãtorilor îi cunosc şi nu cred cã ar fi o problemã prea mare cu acomodarea.
Reporter: Care sunt obiectivele tale în ceea ce priveste echipa Dinamo?
Andrei Cristea: Vreau sã jucam bine, sã avem un parcurs cât mai bun, iar rezultatele sa fie pe masurã.
Reporter: Are Dinamo şanse la un parcurs bun în competiţiile europene?
Andrei Cristea: Consider cã da, deoarece sunt jucatori foarte buni, condiţii sunt, iar, cu siguranţã, domnul Rednic va şti sa profite de toate acestea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează