FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

INTERVIU Au ajuns la capătul răbdării: "N-am dat amenzi până acum! Azi decidem dacă e momentul"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 16:48

Tibor Selymes, directorul sportiv al celor de la Poli Iași, își oferă sprijinul, dar pune presiune și pe antrenorul Flavius Stoican: ”Dacă nu-i mulțumit de jucătorii aduși de club, să-i facă el mai buni! Adevărul e că nici ăia vechi n-au convins”.

Criza care se profilează la Iași, după 0-4 pe Național Arena, cu FCSB, și 0-3 la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, îl preocupă pe Tibor Selymes. Directorul sportiv al trupei din Copou a remarcat din nou la jucători "lipsă de determinare, lipsă de atitudine și de reacție". Și e de părere că "trebuie schimbată rapid mentalitatea! Fotbaliștii noștri au nevoie să fie scuturați, pentru a fi treziți".

"N-am dat încă amenzi"

- Domnule Selymes, și cu FCSB, problema a fost aceeași: lipsa de atitudine. Și vorbeați atunci de amenzi pentru așa ceva. Câte ați dat până acum?
- N-am dat niciuna. O să discutăm cu conducerea, ne vedem astăzi, și o să decidem dacă e sau nu momentul. Dar rămân la ce-am spus. Lipsa de atitudine și de angajament s-a văzut cu ochiul liber.

- Cum credeți că ar putea fi treziți jucătorii?
- Trebuie să-i trezim cumva! La Steaua și la Sepsi au fost meciuri dificile, se putea pierde. Însă pentru mine contează și cum pierzi. Nu accept să nu muncești pe teren, să nu bagi capul în contră, să nu faci totul pentru echipă! În rest, e treaba antrenorului, a lui Flavius Stoican, să-i scoată din pasa asta proastă. Bineînțeles, și cu ajutorul nostru, al conducerii.

- E cumva presiunea prea mare la Poli?
- Presiune? Ești în fotbal, ai presiune. Nu ești strungar, să ai de făcut trei șuruburi. În fotbal e mereu presiune. Fără presiune n-ai cum să lucrezi. Fără asta n-ai cum să faci performanță. La Craiova, în prima etapă, eu zic că echipa a arătat bine. Nu înțeleg ce s-a întâmplat de atunci. La Sfântu Gheorghe, Sepsi a avut două viteze în plus față de noi.

- Poate că a greșit și Stoican, urcând ștacheta prea sus? Înainte de Steaua a spus că are gânduri mari, play-off sezonul acesta, apoi titlul...
- Gânduri mari toți avem. Totuși, acum suntem într-o perioadă de tranziție, am adus și vom mai aduce trei-patru jucători, și e de muncă până ce vom arăta așa cum ne dorim.

- Ați sugerat că ar fi probleme fizice. Asta-i apanajul antrenorului.
- Aici nu-i vorba doar de antrenor. De un singur om. Aici e vorba de tot staff-ul, inclusiv de noi, cei din conducere.

- Flavius a spus că nici jucătorii aduși anul trecut n-au jucat bine la început. Deci e nemulțumit și de evoluțiile celor sosiți acum.
- Păi, atunci să-i facă el să fie mai buni! Să aibă randament mai bun. N-au convins nici ăia mai vechi, pe care i-am găsit aici, ce să mai vorbim de cei noi, care au nevoie de-o perioadă de acomodare?

- Până unde și până când veți merge cu Stoican?
- Păi, eu mi-aș dori să merg cu el pe bancă vreo 5 ani. Și să plece de aici, dacă va pleca, numai la mai bine. Acum, să vedem... 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează