FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA „Messi" din Bănie vine din bucătărie » Cine e cel care are grijă de vedetele de milioane de la CSU Craiova și de la echipa națională

Articol de , - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 12:31 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 13:18

Andrei Voica este cheful care le gătește vedetelor de milioane de la CSU Craiova. Tot el are în grijă și meniul „tricolorilor”, fiind de aproape un an bucătarul naționalei. A fost poreclit „Messi”, nickname pe care l-a primit de la Alex Mitriță, din cauza asemănării fizice cu celebrul fotbalist, și are un motto adaptat meseriei: „Prin vene îmi curge ulei de măsline”.

A intrat în urmă cu 3 ani în echipa Universității și de atunci oltenii nu pleacă nicăieri fără el. Altfel, Ivan și vedetele de milioane ale lui Rotaru n-ar avea parte de cele mai bune preparate, toate gândite și măsurate la gram, astfel încât la proba cântarului niciunul dintre jucători să nu dea greș. 

Andrei Voica, câștigătorul Masterchef 2015, e omul care are grijă în detaliu de meniul Craiovei. „E o muncă altfel față de ce-i într-o bucătărie de restaurant. Însă au trecut repede acești aproape 3 ani de când sunt lângă «leii» din Bănie. E frumos, dacă ar fi să aleg din nou, aș face la fel fără să mă gândesc. Oricum pentru mine bucătăria e totul. De la 14 ani am pasiunea asta. Motto-ul meu e că prin vene îmi trece ulei de măsline", a explicat chef-ul oltenilor. 

Ladislau Boloni e la București! » Ce urmează în negocierile cu FRF
SELECȚIONER
Ladislau Boloni e la București! » Ce urmează în negocierile cu FRF

Atenți cu ce pun în farfurie 

Andrei a fost și în Antalya unde a colaborat în bucătărie cu cei mai pricepuți bucătari de la Gloria Sports Arena: 

„Meniul nu-i mult diferit în cantonament. E unul diversificat, de unde jucătorii își aleg atât partea de starter, cât și main course. Ca să exemplific, dimineața încercăm să facem preparatele pe loc. La ouă, de exemplu, nu folosim ulei, iar dacă o facem, e cel de măsline.

 La prânz, azi am avut proteină albă, adică pui și pește alb, lup de mare. Avem salatele, pastele integrale, pentru că făinoasele sunt o sursă de a pune kilograme. Așa că încercăm pe cât posibil să limităm asta. Așa ne-a zis doctorul Stamatescu". 

Visul meu de copil era să îmi cânte imnul. Viața a luat o întorsătură interesantă, iată că am ajuns la națională, ca bucătar, ce-i drept, și îmi cântă imnul. Și mă ridic în picioare și așa, din postura asta
-Andrei Voica

„Messi

Pretențiile vedetelor lui Rotaru 

Gazeta a pătruns în „vestiarul" oltenilor și chef Andrei Voica a acceptat să dezvăluie câteva dintre secretele culinare din jurul echipei. Ce preferă Ivan? Cum surprinde Marius Constantin? 

„Uite, Dan Nistor îmi zice așa: «Chef, ce vrei tu», aici am mână liberă. N-are nicio pretenție. Marius preferă legumele, supele-cremă și nu carne. Ivan e cu ouăle, să fie tari, și carnea de vită. Apropo, o poveste. Fiind obișnuit la restaurant cu vita medium-rare, adică mai în sânge, normal că așa le-am făcut-o. Au început glumele. «Chef, urlă în farfurie, merge!». Ușor, ușor, acum chiar ei îmi cer vita așa, medium-rare". 

Trecut în fotbal

Andrei nu e străin de domeniu, a și jucat fotbal până la 21 de ani. A crescut la Școala de Fotbal a lui Gică Popescu, a evoluat până la nivel de Liga 2, însă o accidentare l-a scos din circuit: 

„Știam fenomenul, îmi pot da cu părerea. Asta m-a ajutat mult. Sigur, m-am mai documentat pe partea de carbohidrați, proteine, legume, am aflat că e bine să fie de culoare verde, pentru că au mai multe vitamine: ardei verde, fasole verde, broccoli. Îmi place să țin pasul cu bucătăria de actualitate". 

Mister îmi face concurență. I-am zis domnului Laurențiu să nu cumva să mă dea afară pentru că e dumnealui un bucătar foarte bun. Îi place bucătăria slow-cook. Pe mine mă bucură, îmi dă o stare de bine, am cu cine vorbi și colabora. Chiar îmi dă o stare de bine
- Andrei Voica

„Messi" al bucătăriei 

Munca în bucătăria unui club de fotbal nu-i simplă spune Andrei, care are zile în care stă poate și 16 ore pentru a pregăti mesele fotbaliștilor: "Pot fi în bucătărie de la 5 dimineața până seara la 10. Nu există un ritm. În bucătărie ai mereu ceva de făcut. Sunt multe ore de muncă. În spatele meu am mereu o echipă, fără ei eu sunt nimeni". 

Miile de ore petrecute lângă jucătorii Craiovei nu l-au scăpat de glume sau porecle. A primit un nickname de la Alex Mitriță, care îi și e foarte bun prieten: „«Messi» îmi zic! Nu vă gândiți că vine de la talentul de fotbalist. Asemănarea asta, cu barba. Îmi mai zic și acum, în glumă, se fac glume și pe rețelele de socializare că l-au luat pe «Messi»". 

Promisiunea pentru titlu

Chef Andrei Voica le-a pregătit o surpriză elevilor lui Laurențiu Reghecampf. În cazul în care vor reuși să ia titlul, jucătorii vor avea parte de un desert plin de calorii, unul de care să se bucure din plin: "Să dea Dumnezeu să fie așa! Le fac orice. Dulcele care are cel mai mult zahăr este baclavaua. Așa că o să le fac baclavale să mănânce". 

Fotbaliștii nu țin diete. Pentru că așa e normal! Fotbaliștii țin diete doar când e strict necesar. Asta pleacă de la doctorul echipei, care îmi poate spune că la un jucător vrea un număr clar de grame, doar carbohidrați sau proteină
-Andrei Voica

Citește și: 

Au simțit pericolul sau au știut? Suspiciuni legate de „fuga” Craiovei din Antalya

Universitatea Craiova și-a stabilit țintele pentru iarna aceasta: „Să sperăm că putem să le finalizăm”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
wrx.
wrx.  •  15 Ianuarie 2022, 15:22

Cum asa?!?? Nu era "grande ocho" cu gratarele??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close