FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

INTERVIU Cornel Rîpă simte diferenţa dintre actuala echipă şi Oţelul: "Steaua te face Duracell"

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 ianuarie 2014 21:27

Cornel Rîpă laudă pregătirea pe care o face sub comanda lui Thomas Neubert, vorbeşte despre concurenţa de pe postul de fundaş dreapta şi spune că visează să joace în naţională iar cît mai curînd.

- Cornel, ai încredere că 2014 va fi un an mai bun pentru tine?
- Eu tot timpul am fost un tip pozitiv şi m-am gîndit că voi petrece mult timp la Steaua şi că situaţia se va schimba. Merg înainte şi, dacă mă voi pregăti bine, sînt sigur că voi avea mai multe şanse de a demonstra ce pot. Asta rămîne la latitudinea lui Mister.

- Cum te simţi pe postul de fundaş central?
- Dacă domnul Reghecampf a avut încredere în mine şi m-a utilizat acolo, eu n-am nici o problemă cu asta. Joc unde doreşte dumnealui.

- Unde e mai greu?
- Ca fundaş dreapta, cred! E mai mult de alergat, ai şi sarcini ofensive. Totuşi, fiecare post are anumite sarcini, sînt avantaje şi dezavantaje.

- Mai evoluaseşi ca stoper în trecut?
- La nivel înalt, nu. Cred că doar la juniori, dar v-am spus, n-am nici o problemă cu asta. Sper doar să-mi fac datoria cînd se apelează la mine, indiferent pe ce post joc.

"Cînd eşti lider, e mai uşor să cîştigi meci de meci"

- Din punct de vedere fizic, tu cum te simţi după un an la Steaua? Eşti mai bine decît erai cînd evoluai la Oţelul?
- Sînt diferite antrenamentele. E cu totul altceva ce e aici faţă de ce făceam acolo. M-am lovit de nişte chestii noi. La Steaua, dacă faci ceea ce ţi se cere la şedinţele de pregătire, poţi evolua mult, într-un ritm care altora li s-ar putea părea infernal. Alergi şi uiţi să te mai opreşti.

- Cum vezi lupta la titlu în acest sezon?
- Eu cred că totul e la mîna noastră, dacă vom cîştiga primele două meciuri, cele două restanţe, vom lua o opţiune importantă pentru primul loc. Anul precedent ne-a ajutat şi programul, acum sîntem într-un deficit de meciuri, avem de recuperat. E mai greu atunci cînd alergi după alţii, decît cînd eşti tu cel urmărit, eu aşa cred. Oricum, nu ne credem campioni, mai avem mult de muncit.

- Cum ţi se par Bourceanu şi Tătăruşanu, avînd în vedere că la vară le expiră contractele?
- Sînt foarte relaxaţi din acest punct de vedere şi sînt foarte concentraţi. Se gîndesc doar la titlul cu numărul 25 şi sper ca la sfîrşitul anului, împreună cu echipa, să ridice trofeul şi apoi să-şi vadă de drumul lor.

"Sper să revin în «tricolor»"
- Matei s-a refăcut, acum poate emite şi el pretenţii la titularizare.
- Mă bucur că Gabi şi-a revenit după accidentare, munceşte foarte bine. Eu n-am avut parte de probleme medicale mari, slavă Domnului, dar am văzut la el cît de greu e să-ţi revii, trage de două sau de trei ori mai tare decît ceilalţi.

- Crezi că sînteţi prea mulţi pentru postul de fundaş dreapta: tu, Georgievski, Matei, plus Prepeliţă, Chipciu şi Varela, care au mai evoluat acolo?
- E o concurenţă foarte mare, într-adevăr. Avem jucători polivalenţi, dar toţi sîntem egali în faţa lui Mister şi cel care e mai bine pregătit va evolua, sînt sigur de asta.

- Mai speri să ajungi din nou la echipa naţională?
- Vă daţi seama că da. Orice fotbalist visează la asta, d-asta te apuci de fotbal cînd eşti copil. Sper să încep să joc din ce în ce mai bine, în rest nu depinde de mine, ci de cei care fac convocările.

"În amicale e cu totul altceva. După meciurile oficiale facem refacere, avem timp şi de odihnă, acum muncim zi de zi.

E un program de pregătire, ştim asta şi nu sîntem îngrijoraţi că n-am cîştigat" Cornel Rîpă, fundaş Steaua.

"M-a impresionat ce a realizat Simona Halep, eu unul sînt mîndru că sînt contemporan cu ea, e un sportiv talentat.

Personal, mie îmi plac sporturile de echipă, handbalul de exemplu, dar cînd am ocazia mă mai uit şi la tenis, mai ales dacă joacă un român" Cornel Rîpă, fundaş Steaua.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 Ianuarie 2014, 07:51
Postat de dash.berlin pe 23 Ianuarie 2014, 00:53

El era singurul catel mai realist.Dar se pare ca a luat-o pe aratura si el :)

Clonache? Cum sa fie el realist? El e cel mai dement de pe siteul asta dupa cel care are clonele Alpin. Uneori se cearta singur, injura Steaua de pe alte conturi, apoi tot el revine de pe "celebrul cont" (care din ele ca a avut vreo 4 pana acum?) si incearca sa para "cult" si detasat. Omul asta e extrem de pervers, ca toti securistii, de fapt, eu il banuiesc ca e acelasi individ ca si pe alte conturi "celebre" aici de ex. Shezarica. In schimb pe bianco, ma distreaza teribil cand ii mai da cate o limbuta calda lui Negoita, e ceva de la care nu poate sa se abtina zilnic...e pasiunea lui.

strazi1
strazi1  •  23 Ianuarie 2014, 07:14
Postat de supersolo pe 23 Ianuarie 2014, 03:48

Oameni buni ...V-ati intrebat cum reuseste Chiriches sa joace din 3 in 3 zile fara pregatirea gen Steaua????? :)))) nu de alta dar cred ca ar fi mai bine ca jucatorii de la Steaua sa intre in Legiunea Straina ...daca tot fac pregatire specifica militara....de altfel pregatirea asta e atipica fotbalului....inventiile lui Reghe....cine stie ce mai visesaza noaptea si face ziua ...va mai mirati de rezultatele din meciurile amicale???? Eu unul zic ca vor incepe campionatul ...TERMINATI FIZIC ...SI PSIHIC ....pregatirea asta lasa urme ,,,si creierul gol...exact ce trebuie unui soldat mercenar ....ca fotbal aia nu prea practica in misiuni speciale...

Se vede ca nu stii...antrenamentele alea sunt facute pentru a vedea rezistenta fiecaruia, care se rupe la aceste antrenamente va avea probleme de rezistenta fizica in urmatoarele 3-4 luni. Cei ramasi "in picioare" vor fi solicitati mai mult la meciuri fara a fi schimbati in 90 minute cat tine un meci,si asta pe perioada de 3-4 luni. Pe scurt le da incredere ca nu vor avea accidentari mari,de aici si ruperea de ritm a jocului, eu ii zic o motivatie in plus sa joci la capacitate maxima, mercenatule:)))))))))

supersolo
supersolo  •  23 Ianuarie 2014, 03:48

Oameni buni ...V-ati intrebat cum reuseste Chiriches sa joace din 3 in 3 zile fara pregatirea gen Steaua????? :)))) nu de alta dar cred ca ar fi mai bine ca jucatorii de la Steaua sa intre in Legiunea Straina ...daca tot fac pregatire specifica militara....de altfel pregatirea asta e atipica fotbalului....inventiile lui Reghe....cine stie ce mai visesaza noaptea si face ziua ...va mai mirati de rezultatele din meciurile amicale???? Eu unul zic ca vor incepe campionatul ...TERMINATI FIZIC ...SI PSIHIC ....pregatirea asta lasa urme ,,,si creierul gol...exact ce trebuie unui soldat mercenar ....ca fotbal aia nu prea practica in misiuni speciale...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează