FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV „Nu prea ne iubea lumea” » Gazeta l-a găsit la Sfântu Gheorghe pe primul antrenor din istoria lui Sepsi: „Ne mai scuipau, dar nu ca acum, cu dat afară din țară”

Ferenc Siklodi / Captură Video GSP
Ferenc Siklodi / Captură Video GSP

Articol de , - Publicat vineri, 17 martie 2023 07:44 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 12:23

Ajuns la 74 de ani, Ferenc Siklódi, primul antrenor din istoria lui Sepsi, povestește cum erau primiți jucătorii echipei în deplasările din anii ‘70-’80, într-un interviu acordat în exclusivitate echipei deplasate de Gazeta la Sfântu Gheorghe. 

Fost coleg cu Laci Boloni la ASA Târgu Mureș, ajuns ca vedetă la o echipă de „C” care a promovat apoi în liga a doua, fostul jucător ofensiv povestește momente neștiute din istoria echipelor din Covasna, indiferent de numele lor.

- Domnule Siklódi, sunteți legat de istoria fotbalului de aici. Când ați ajuns prima oară la Sfântu Gheorghe? 
- Jucam la Târgu Mureș, am terminat facultatea și mi s-a propus să ajung în județ. A venit secretarul și m-a plasat aici. Atunci avea mare putere. M-au primit bine, veneam de la o echipă bună.

- Ați fost coleg și cu Loți Boloni. 
- Exact. Ne-am intersectat puțin. El venise de la Târnăveni. Mi-a plăcut mult la el seriozitatea. El s-a ținut și de stomatologie, nu doar de sport. Plus că venise cu o poveste tristă. Știu că tatăl lui murise în tribună la un meci în care el dăduse trei goluri.

- Ați ajuns la Sfântu Gheorghe ca un star.
- Da, pentru o echipă de „C”.. și am rămas 14 ani ca jucător și, apoi, antrenor-jucător. Din 1977 eram și profesor, am fost până în 2011, când Loți Dioszegi a venit la mine și mi-a propus să fiu antrenor la Sepsi.

Ce scrie presa din Ungaria, după lecția dată de Sepsi lui FCU: „Craiova regretă”
SEPSI - FCU CRAIOVA 4-0
Ce scrie presa din Ungaria, după lecția dată de Sepsi lui FCU: „Craiova regretă”

Ferenc Siklódi: „Nu prea ne iubea lumea”

- Cum vi s-a părut ideea? 
- Mi-a spus: du-te în județ, vreau doar jucători din județ. Mergeam la unul, la altul… de unde, noi suntem județ mic, avem populație mai mică decât orașul Brașov. Plus că s-a supărat, mai în glumă, mai în serios, pe mine.

- De ce?! 
- Mi-au spus și el, și vicepreședintele echipei, că i-am avut la juniori și nu-mi mai aduc aminte de asta. Le-am explicat că, în 40 de ani, i-am reținut pe cei ajunși fotbaliști sau pe ăia care făceau năzbâtii. Ei nu se încadrau (râde).

- Cum era la liga a 5-a, a 4-a? 
- Greu. Lumea, prin județ, nu ne prea iubea. Veneam de la oraș, trăgeau mai tare să ne bată!

- Chiar, am o curiozitate. Apropo de fani și de ce s-a întâmplat la Sepsi - FCU. Cum era pe vremea dumneavoastră, în anii '70-'80? 
- Nu se compară. Nu era așa pe vremea noastră. Jucam prin „C”, nu ajungeam departe...

- Totuși, în B... 
- Sigur, da. Erau deplasări mai lungi. În Moldova, la București. Ah, chiar, într-o deplasare, prin Moldova, am fost înjurați. Ne-au făcut, ne-au scuipat, dar nu ca acum. Nu cu dat afară din țară.

La Oltul am fost coleg cu Marin Barbu. Piticu, nu era încă Magiun. Când a venit, era îmbrăcat în militar, cu niște ghete mari. N-am mai râs când am văzut ce face cu mingea 

- Ferenc Siklódi

VIDEO Unde stau trofeele lui Ferenc Siklodi, primul antrenor din istoria lui Sepsi: „Aici m-a obligat nevasta să le pun”

Citește și alte știri despre Sepsi: 

REPORTAJ GSP Sfântu Gheorghe, între ziua maghiarilor și rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova » Ce a găsit echipa Gazetei în reședința Covasnei înainte de meci

Ce scrie presa din Ungaria, după KO-ul aplicat de Sepsi lui FCU: „Craiova regretă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
luisharcsa
luisharcsa  •  18 Martie 2023, 08:02
Postat de Zazu pe 17 Martie 2023, 12:31

Dar cu" ria ,ria..." cu cântecele ungurești,cu huiduieli sau întoarceri cu spatele la imnul românesc cum rămâne? Au fost vreodată huiduiți,jigniți fiindcă s a strigat " hai sepsi" în română?

Bah boovene bah, canta in maghiara ptr ca s maghiari. Canta cantece frumoase maghiare. Apoi, pe stadion se huiduie si fluiera adversarul, asa i normal. Huj huj hajra este strigat de incurajare. Dar cand se ajunge la rasism si xenofobie este altceva. Unul *** ca tine va intelege mai greu asa ceva

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Zazu
Zazu  •  17 Martie 2023, 20:39

Păi....cine îi oprește să nu se oprească? Să se oprească a mai face toate chestiile alea și nimeni,nu va avea nimic cu ei ,decât ca simpli competitori sportivi!

vasile_00
vasile_00  •  17 Martie 2023, 20:05
Postat de Zazu pe 17 Martie 2023, 12:31

Dar cu" ria ,ria..." cu cântecele ungurești,cu huiduieli sau întoarceri cu spatele la imnul românesc cum rămâne? Au fost vreodată huiduiți,jigniți fiindcă s a strigat " hai sepsi" în română?

Din cauza unor bolovani ca tine, ce nu vă opriți din zgândărit - scuzați - *** se ajung la astfel de manifestări, din toate părțile. Întotdeauna vor fi *** și printre români și printre unguri și printre ardeleni și printre olteni sau moldoveni și printre albi și printre negri. Toți cei care se manifestă astfel vor fi și mai aprigi dacă sunt băgați în seamă, în schimb dacă nu mai au cu cine "se lupta" se vor potoli.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează