FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO, LUNI, ORA 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

INTERVIU Dinamoviștii revin asupra declarațiilor de zilele trecute: "Normal că ești împotriva Stelei dacă joci la Dinamo"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2018 09:00

Portarul titular al ”câinilor roșii”, Laurențiu Brănescu, spune că echipa sa va merge în play-off cu maximum de puncte din cele trei ”finale” ce urmează, cu Chiajna, FCSB și Astra.

- Laurențiu, ai încasat două goluri cu Craiova, dar Miriuță spune că nu ai avut vină. Tu ce spui?
- Eu zic că un gol primit e un gol primit și că mereu poți să faci ceva în plus! Eu îmi fac mereu autocritica, e un lucru important pentru un portar. Nu mai contează a cui e vina, important e să studiem atent cauzele și să învățăm ca data viitoare să evităm.

- Urmează meciul cu Chiajna, echipă care a învins-o pe Dinamo de patru ori în ultimele cinci meciuri.
- Este jocul decisiv pentru intrarea în play-off și va fi extrem de greu pentru că toți fotbaliștii care au fost la noi au dorința de revanșă și vor da totul ca să ne încurce.

- Ce atuuri aveți împotriva lor?
- Cel mai mare atu al nostru este că Mister cunoaște foarte bine lotul Chiajnei, a fost format în mare parte de el. Sper să profităm de acest aspect!

"Petrescu are dreptate!"

- S-au întors Palici și Torje. Cât de importanți sunt pentru voi?
- Cei doi aduc un mare plus echipei pentru că ambii sunt conștienți ce înseamnă Dinamo și nu mai au nevoie de perioadă de acomodare. Se comportă de parcă n-ar fi plecat niciodată din Ștefan cel Mare și asta contează foarte mult. Experiența mare pe care o au va fi un plus foarte mare pentru grupul nostru.

- Mai aveți până la play-off trei meciuri, cu Chiajna, FCSB și Astra. Câte puncte scoateți?
- 9 puncte! Până la urmă, suntem Dinamo și nu cred că putem vorbi altfel, indiferent de adversar. Echipa s-a întărit foarte bine, cred că am făcut cele mai importante achiziții din România în perioada de iarnă și ca nume, și ca valoare.

- Dan Petrescu a spus că dacă vă calificați în play-off, intrați în lupta pentru titlu. Ce ar însemna acest trofeu pentru tine?
- Nu vreau să mă hazardez, dar experiența de anul trecut confirmă spusele lui Petrescu. Două-trei victorii legate au dus la jucarea meciului cu Astra cu titlul pe masă. În play-off vor fi multe surprize, jocul rezultatelor devine decisiv. Toate echipele vor pierde puncte, inclusiv cele de sus. Rămâne de văzut ce va fi!

"Nu țin cu FCSB!"

- Acum trei zile ai apărut la casele de bilete cu un fular de la Dinamo-Lazio, dar ai spus că ții cu România. Deci ești fan FCSB în meciul cu italienii?
- Fularul cu Lazio l-am primit cadou de la un domn. Îi mulțumesc mult pe această cale! Înseamnă foarte mult pentru mine. Am să îl pun, acasă, alături de colecția de tricouri și de alte amintiri pe care le strâng din cariera de fotbalist. La bătrânețe rămâi cu aceste lucruri frumoase, care-ți aduc aminte ce a fost în urmă. Cât despre FCSB, n-am cum să țin vreodată cu rivalii! Normal că ești împotriva Stelei dacă joci la Dinamo, așa cum și ei sunt împotriva noastră. E logic să fie așa și cred că e și frumos. E o rivalitate de când lumea.

- Are FCSB vreo șansă?
- Am spus că țin cu România în mod normal, dar va fi foarte greu să se facă puncte în acest meci pentru că Lazio are o echipă foarte bună, care este pe locul 3 în Italia, cu jucători în formă și un antrenor care îmi place foarte mult. Lazio mai are un as în mânecă prin Radu Ștefan. El cunoaște foarte bine lotul celor de la FCSB și este un jucător exponențial pentru romani. Este un exemplu pentru toți fotbaliștii care se transferă în străinătate. E incredibil cum a ajuns la borna de 300 de meciuri în tricoul lazial!

"Robert Moldoveanu și Daniel Popa sunt doi tineri care au tot viitorul în față. Golul cu Craiova creat de ei a fost foarte frumos și nu întâmplător. Pasa lui Robert perfectă, iar finalizarea lui Daniel la fel"
Laurențiu Brănescu

"Împrumutul la Dinamo îmi expiră în vară, am discutat deja pe această temă cu conducerea, dar mai e timp până atunci. Acum, principalul obiectiv este să intrăm în play-off și să câștigăm Cupa României"
Laurențiu Brănescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  10 Februarie 2018, 15:51
Postat de sexilian pe 10 Februarie 2018, 11:38

CFR v-a umili *** BISNITARULUI,e musai si de consolare le ofer *** toata productia de ANDONE,doua tiruri,recunosc e putin dar,iarna lucram sub capacitate,cinci la suta..........asteptam spumele,contra partida..........

Steaua va bate, iar sexilian V-A lua iar nota 4 de la doamna invatatoare...

1618597915124142
Alexandru Chis  •  10 Februarie 2018, 13:16

Cum poti declara ca: "Fularul cu Lazio l-am primit cadou de la un domn. Îi mulțumesc mult pe această cale! Înseamnă foarte mult pentru mine. Am să îl pun, acasă, alături de colecția de tricouri și de alte amintiri pe care le strâng din cariera de fotbalist", cand tu nu ai facut parte din echipa Dinamo in acel meci? Nu vrei sa "colectionezi" si cotoare de bilete la meciurile altor echipe?

sexilian
sexilian  •  10 Februarie 2018, 11:38

CFR v-a umili *** BISNITARULUI,e musai si de consolare le ofer *** toata productia de ANDONE,doua tiruri,recunosc e putin dar,iarna lucram sub capacitate,cinci la suta..........asteptam spumele,contra partida..........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează