FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU Edgar Alvarez se prezintă în Gazetă: ”Sînt rapid, nu mă prinde nimeni!”

Alvarez a transmis ieri un mesaj către fanii
Alvarez a transmis ieri un mesaj către fanii "cîinilor", scriind pe o hîrtie: "Salut suporterii lui Dinamo și îi îmbrățișez cu drag. Mulțumesc pentru că m-ați așteptat!"

Articol de - Publicat joi, 02 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 01 august 2012 20:50

Edgar Alvarez se prezintă, în Gazeta Sporturilor, fanilor din Ştefan cel Mare. A auzit lucruri urîte despre România, însă, ajuns în Bucureşti, e impresionat de Capitală. Şi explică de ce aşteaptă Derby de România.

După două zile în care a făcut doar alergări uşoare, Edgar Alvarez, 32 de ani, s-a pregătit de aseară alături de noua lui echipă. Fotbalist cu o mare experienţă în Serie A - stranierul cu cele mai multe meciuri la acest nivel dintre toţi cei care au jucat vreodată la noi -, hondurianul a fost întîmpinat de Dario Bonetti şi de Alessandro Birindelli, cei doi insistînd pentru mijlocaşul dreapta care a semnat pe un sezon cu roş-albii.

- Edgar, în sfîrşit, ai venit, ai semnat, acum cînd o să joci?
- Sper cît mai devreme, că de aceea m-am făcut fotbalist.

- De ce ai ales Dinamo?
- Ştiam că e o echipă puternică aici, mi-a vorbit şi Carlo Costly, care a fost la Vaslui, despre campionatul românesc, am ales Dinamo şi pentru Sandro Birindelli, cu care am avut onoarea să fiu coleg.

- Nu ştiai lucruri pozitive despre România, dar totuşi ai riscat.
- Ştii cum e, la TV, în străinătate, sînt relatate uneori multe lucruri urîte, fără să se ştie realitatea. Eu văzusem astfel de chestii despre ţara voastră, mi-am zis că poate nu e bine să vin, dar mi-am spus că trebuie să văd cu ochii mei. Am venit în România, iar ceea ce am văzut mi-a plăcut foarte mult: oameni surîzători, călduroşi, un oraş frumos, nu am cum să spun ceva rău despre această ţară.

- Ce-ai văzut?
- Centrul Vechi al Bucureştiului, un lac, un parc.

- Să revenim la tine, care este principala ta calitate ca fotbalist?
- Viteza. (zîmbeşte) Eu zic că nu mă prinde nimeni!

- Italienii scriau despre tine că eşti cel mai rapid fotbalist din Serie A. Aşa e?
- O să vedeţi! Eu spun că sînt rapid, acum o să vedem cum pot ajuta echipa, iar Dinamo să profite de mine. Mai am şi alte caracteristici pe care le veţi vedea cînd o să încep să joc.

- Ai auzit de rivalitatea dintre Dinamo şi Steaua?
- Da, ştiu că e principala noastră rivală. Ştiu că astfel de derby-uri trebuie cîştigate. De-abia aştept aceste meciuri şi vreau să învingem. (zîmbeşte iar) Batem Steaua, da?

Vaslui a vrut să li-l sufle "cîinilor"
Edgar intrase şi în vizorul moldovenilor. Adrian Porumboiu a vrut să-l transfere pe hondurian, însă impresarul Florin Manea l-a orientat pe jucător către Dinamo, mai ales că aşa fusese promisiunea agentului către roş-albi. A contat şi prezenţa lui Birindelli în Ştefan cel Mare, fost coleg cu Alvarez la Pisa. Vasluiul a suflat numeroşi jucători "cîinilor" în ultima perioadă, printre care Nicuşor Stanciu, Paito, Antal, Sălăgeanu şi Marius Niculae.

150 de meciuri şi 7 goluri a strîns Alvarez în ultimele 7 sezoane de Italia, la Cagliari, Roma, Messina, Livorno, Pisa, Bari şi Palermo

"Aştept cu emoţie amicalul cu Barcelona, n-am întîlnit-o niciodată în carieră. Are superfotbalişti, însă cred că vom reuşi să ţinem ritmul şi să scoatem un rezultat bun, chiar dacă e doar un amical" (Edgar Alvarez, mijlocaş Dinamo)

"Am jucat împotriva lui Adrian Mutu, îl ştiu, ar fi formidabil ca Dinamo să-l poată readuce la echipă. E extraordinar. Mi l-aş dori drept coechipier, nu-l mai vreau adversar!" (Edgar Alvarez, mijlocaş Dinamo)

Motto-ul ultimului venit în ”haită”: ”Sînt o persoană normală, căreia îi plac lucrurile simple şi încearcă să se ferească de cele complicate”

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Shakira se pregăteşte de Dinamo
Iubita barcelonezului Pique, starul pop Shakira, are rezervat un apartament la hotelul Radisson Blu, chiar cel în care se va caza şi lotul catalanilor. Columbianca va sta în preajma logodnicului ei pe durata şederii în România, aşa cum a anunţat Gazeta de ieri, şi va veni şi la meciul cu Dinamo. "A fost rezervată o cameră specială, s-au făcut comenzi de flori, bomboane şi sucuri naturale, însă nu este trecut numele Shakirei pe rezervare, totul fiind ţinut în mare secret de către angajaţii hotelului", au declarat surse apropiate organizatorilor.

Galcev mai are o săptămînă
Bulgarul Boris Galcev, 28 de ani, se antrenează cot la cot cu coechipierii săi şi se estimează ca într-o săptămînă el să fie pregătit optim, astfel încît să fie luat în calcule pentru un loc în prima echipă. Galcev ar putea debuta în tricoul "cîinilor" chiar în amicalul de lux cu Barcelona, de pe 11 august.

Se fac actele lui Herrera
Roş-albii şi impresarii lui Robert Herrera au demarat ieri acţiunea de finalizare a ofertei, financiare şi contractuale, pe care fundaşul uruguayan s-o primească pe fax. Apoi, dacă totul este în regulă, el va semna documentele, după care se va îmbarca în avion şi va ajunge la Bucureşti. "După ce în cazul lui Alvarez s-a negociat trei zile la Bucureşti, n-are rost să mai pierdem timpul şi la Herrera, aşa că, dacă el e de acord, joi poate pleca de la Montevideo către România", au spus oficialii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
xzx
xzx  •  03 August 2012, 00:21
Postat de dora pe 02 August 2012, 12:31

daca esti asa de bun, cum de ti-au dat drumul italienii?

a venit liber de contract la 32 de ani in romania merge bine (vezi Wesley de la VS la aceiasi varsta)

saviola2_8
saviola2_8  •  02 August 2012, 13:15
Postat de alcapone pe 02 August 2012, 12:59

cine chiriches ala care nu l-a prins pe enache de la astra

ce a facut?:))))) te-ai uitat la alt meci, oricum era la misto vald n-are cum sa-i fie advesar direct doar latovlevic sau parvulescu.In meciul cu astra enache l-a depasit pe lupu nu pe chiriches , ai vorbit si tu ca esti si tu `lup galben`:)))Aaa si apropo,Enache e chiar bun, imi place!

sabi1
sabi1  •  02 August 2012, 13:09
Postat de dora pe 02 August 2012, 12:31

daca esti asa de bun, cum de ti-au dat drumul italienii?

Lasa,ca avem in campionat brazilieni,argentinieni,portughezi...Daca erau buni,aia de ce le-au dat drumul?Dai dovada de invidie.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează