FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO, SÂMBĂTĂ, 21:45, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

INTERVIU EXCLUSIV Andrei Prepeliță, declarații tari împotriva lui Dinamo: ”E cea mai mare rivalitate, de la Steaua și Craiova!”

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 17:50

Andrei Prepeliță, 32 de ani, spune că echipa sa, Chiajna, vrea să le fure ”câinilor” 3 puncte și își amintește de vremurile în care juca în Derby de România.

- Andrei, cum te-a convins Chiajna să te întorci în România tocmai în Ilfov?
- Adevărul e că am vrut să continuu în străinătate, dar ultimul meu club, FC Rostov, a întâmpinat probleme financiare și majoritatea jucătorilor care făcuserăm performanțe foarte bune cu un an înainte în Champions League și Europa League, am negociat rezilierea contractelor. Din păcate, discuțiile au durat oarte mult. Am lipsit de pe teren 6 luni din acest motiv. Când m-am eliberat, în februarie, aveam nevoie de o echipă udne să joc și după o discuție cu tatăl meu am hotărât să accept oferta Concordiei pentru că sunt condiții de pregătire extraordinare aici.

- Totuși, te lupți pentru evitarea retrogradării. Cu Steaua te-ai luptat la trofee.
- Nu este confortabil să joc la evitarea retrogradării. Mai ales că anul trecut jucam în grupele Champions League și în primăvara europeană împotriva lui Manchster United. Poate de asta e așa frumos fotbalul. Decât pe bară, e mult mai bine. Orice fotbalist se simte cel mai bine pe teren, în mijlocul acțiunii, chiar dacă asta înseamnă să joci pentru titlu sau ca să scapi de retrogradare. În toți acești ani de carierăm m-am întâlnit cu ambele situații. Important e cum le gestionezi în așa fel încât să-ți atingi obiectivul.

"Am fost păcălit la 18 ani"

- Putem spune că esti un adversar vechi al lui Dinamo. Ai jucat la marele rivale, Steaua și Craiova.
- Așa este, Dinamo este cea mai mare rivală a Stelei și a Craiovei. Știu ce înseamnă duelurile acestea.

- Ce meci împotriva lui Dinamo este memorabil pentru tine?
- Nu pot să nominalizez. Întotdeauna împotriva lor, fie că eram la Steaua sau la Craiova au fost meciuri aprige, care au născut multe comentarii. Mai mereu am avut câștig de cauză și sper să se întâmple și mâine același lucru. Avem mare nevoie de puncte!

- Când aveai 18 ani ai îmbrăcat tricoul lui Dinamo, fiind aproape de un transfer în Ștefan cel Mare. Regreți că n-ai ajuns în "Groapă"?
- Îmi aduc aminte! A fost o tentativă de transfer când eu eram la FC Argeș. Niște ziariști "bine intenționați" au profitat de faptul că eram un copil și mi-au spus că totul este perfectat și că trebuie să fac niște poze. Respectivele poze au fost prezentate și când m-am transferat la Craiova și când m-am dus la Steaua. Cu intenția de a mă pune într-o lumină proastă în fața suporterilor, desigur. Din fericire nu s-a întâmplat acest lucru. Prin evoluțiile mele și prin seriozitate, fanii au venit de partea mea tot timpul.

"Am profitat de Botoșani"

- Sub ce culori ai simțit cel mai puternic rivalitatea cu Dinamo?
- Atât la Craiova cât și la Steaua. Rivalitatea asta a fost de multe ori dusă la extrem. M-am simțit fotbalist în aceste meciuri.

- În tricoul Concordiei ai pierdut deja de 2 ori cu Dinamo.
- Într-adevăr bilanțul ultimelor jocuri le e favorabil lor, dar acum sper într-un rezultat bun. Jucăm acasă și vrem să luăm toate punctele puse în joc!

- Deci vrei să te răzbuni?
- La fotbal nu cred că trebuie să existe răbunare, ci dorința de a câștiga pur și simplu meciul.

- Cum ți se pare Chiajna sub comanda lui Ionuț Badea?
- De când a venit Mister aici, am pierdut un singur meci și acela dintr-un șut deviat în minutul 93. Avem mare încredere unii în alții. Ne putem îndeplini obiectivul. Dacă respectăm sarcinile antrenorului eu zic că ne salvăm pentru că doar cu disciplină tactică și multă luptă putem câștiga.

- În ultima partidă ați câștigat cu Botoșani, 1-0. Fanii moldoveni au spus că a fost blat.
- Nu vreau să comentez ce striga lumea prin tribune pentru că știu cât efort am depus pentru această victorie. Bawab a fost eliminat în minutul 16, am reușit să luăm 3 puncte deși eram în inferioritate. Botoșani a avut controlul jocului, dar nu și-a creat ocazii de gol, iar noi am profitat de asta.

"Pentru spectacolul Ligii 1, era bine ca Dinamo să fie în play-off. Cât am jucat la Steaua nu exista acest sistem competițional, dar cred că era imposibil ca echipa să ajungă în play-out. Aveam o trupă foarte bună" Andrei Prepeliță

"Dinamo are jucători care pot decide meciul, sunt o echipă bună și cred că e un accident că au ajuns în play-out" Andrei Prepeliță

"Florin Bratu a avut rezultate foarte bune la Dinamo până acum. A demonstrat că merită să antreneze Dinamo și în sezonul următor. Îl văd foarte implicat și cred că tinerețea lui nu e o piedică atât timp cât are rezultate" Andrei Prepeliță

Concordia Chiajna - Dinamo se va juca mâine, de la ora 21:45, în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.ro.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
847153178690789
Ticu Troya  •  19 Mai 2018, 17:03
Postat de romeverest pe 18 Mai 2018, 19:43

“Marele” fotbalist Prepelita !! Cine naiba se mai sperie si de acest Prepelita ?? Nu a confirmat, ca fiind un mare jucator, nici la Fcsb, nici la Nationala. Despre aventura sa de la Rostov, nu are rost sa mai vorbim pentru ca timp de doua campionate a lustruit banca de rezerve !!

Mie mi sa parut un fotbalist foarte bun ! Si o spune un rapidist !

romeverest
romeverest  •  18 Mai 2018, 19:43

“Marele” fotbalist Prepelita !! Cine naiba se mai sperie si de acest Prepelita ?? Nu a confirmat, ca fiind un mare jucator, nici la Fcsb, nici la Nationala. Despre aventura sa de la Rostov, nu are rost sa mai vorbim pentru ca timp de doua campionate a lustruit banca de rezerve !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează