FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Interviu EXCLUSIV cu Eugen Trică: "Steaua a făcut o prostie cu Alibec! Vrei d-ăia cuminți, yes men, care te duc pe locul 2?" + Ce se întâmplă cu Florin Tănase: "Și pe mine mă forțau"

Articol de - Publicat vineri, 27 iulie 2018 22:24

Eugen Trică (41 de ani) crede că știe cum poate fi revitalizat Denis Alibec și de ce roș-albaștrii pierd prin faptul că nu l-au folosit și l-au dat la Astra Giurgiu. 

Căpitan al Stelei, cu care a fost campion, unul dintre liderii CFR-ului, cu care a continuat să câștige trofee, Eugen Trică, 41 de ani, este momentan liber de contract după despărțirea de Iași, așteptând materializarea unei oferte din străinătate. 

- Eugen, tu ai jucat în Derby de România când Steaua chiar era Steaua...
- (râde) Și să vedeți de-acum încolo Stea...

- Apropo, pentru tine e Steaua sau FCSB?
- Nu s-a schimbat nimic, pentru mine e continuatoarea Stelei ăleia. Că există acea obligativitate să se spună în media FCSB, asta e altceva. Pentru majoritatea microbiștilor, echipa de acum e Steaua, punct.

- Ce estimezi că va fi duminică, la meci?
- Nu mai există jucători de calitate, ca pe vremea mea. Cei cu calitate se antrenează separat (râde).

- Adică?
- Mă refer la Alibec, care din punctul meu de vedere e cel mai bun fotbalist român. Nu pricep cum s-a debarasat Steaua atât de ușor de el. Într-adevăr, e capricios, dar te poate ajuta enorm.

FOTO: Raed Krishan

"Cei cu atitudine te fac campioni"

- Mai poate fi salvat?
- Cu acest fotbalist foarte, foarte talentat trebuie să stai mult de vorbă. Și înțelege! Crede-mă, știu ce zic. Eu l-aș fi luat deoparte, cu familiile, mergeam la munte, o zi, două, discutam serios, îl scoteam din energia asta negativă și zbârnâia. Eu îl cunosc, e un băiat extraordinar. Așa trebuia procedat cu el, ar fi avut de câștigat Steaua. Eu știu genul ăsta de jucător, că așa eram și eu, mă enervam, dădeam cu picioarele, asta fiindcă voiam să câștig.

- Dar el și gesticulează mult.
- Și care e problema? Și eu făceam la fel, fiindcă știi ce poți, vrei mai mult, vrei doar să câștigi. Câți de Alibec sunt în fotbalul românesc? Doar fotbaliștii de calitate au atitudine. Mie ăștia îmi plac, ăștia îți câștigă meciurile și-ți aduc trofeele. Tot respectul pentru ei. Ce vrei, campioni sau d-ăia cuminți, yes men, care te duc pe locul 2? Primii sunt mai teribiliști, dar le învârți cheia, îi aduci de partea ta, a echipei, și vă faceți treaba împreună. Eu mor când văd cum ai un asemenea atacant și-l ții pe margine. Stai de vorbă cu el, că te poate ajuta!

"Tănase nu e atacant"

- Cine are mai mult de pierdut, Alibec sau clubul?
- Clar, Steaua. S-au plătit bani mulți pe el. Ia-l deoparte cu lugu-lugu, adu-l lângă tine și-ți va muta munții din loc! Plus că-ți poți dubla suma investită în transfer, în salarii. Denis chiar e fotbalist cu potențial. Dacă nu pleca la Astra, eu l-aș fi luat de mână și l-aș băgat duminică în teren cu Dinamo. Ăsta ți-ar câștiga meciul. Din ambiție. Steaua joacă fără atacant acum, ce vorbim? Tănase nu e număr 9, e cu spatele la poartă, știu cum e, că și pe mine mă forțau așa, dar nu pot să joc cu spatele la poartă. Și Florin, la fel, trebuie să aibă jocul în față.

- Vezi Steaua cu șanse la titlu sau va continua piesa "Principala favorită la campionat, la final ocupanta locului 2"?
- Steaua mereu se va lupta la campionat. Acum, are un start prost, e drept, dar sezonul e lung. Poate regla problema cu acest copil talentat.

- E și Budescu o pierdere mare?
- Mai întrebi? Nu alerga el mult, dar nici Messi n-o face, dar când are mingea, îți face ceva. Vezi că Alibec, Budescu sunt cam singurii fotbaliști români de calitate garantată acum. Mai sunt doar vreo doi-trei care pot face diferența.

"Dinamo se bate la titlu"

- Hai să revenim la Derby.
- Poate să câștige oricare, sincer. Eu cred că va fi remiză, mi-ar plăcea cu spectacol, dacă se poate. Mie îmi place mult Dinamo în "era Bratu", cred că va fi surpriza frumoasă a campionatului. "Bratone" va ajunge un antrenor bun. Dinamo, datorită nebuniei lui, va fi una dintre candidatele la titlu.

- Te-ai vedea lucrând la Steaua, cu Gigi Becali?
- Cine nu și-ar dori să antreneze Steaua?! Dar cu Gigi... Eu știu cum e el. Nu m-aș vedea așa. Nu știu exact ce se întâmplă acolo, dar eu n-aș putea accepta unele lucruri, să-mi impună. Da, sunt banii tăi, înțeleg, așa că trasează-mi un obiectiv. Îl îndeplinesc, continuu, nu, o să plec eu, nu trebuie să mă dai tu afară. Dar nu te băga peste mine!

- Care e cel mai mare rău acum, acolo?
- E greu de spus. Dar să-l lase pe Dică să-și facă treaba de antrenor. Eu zic că e un antrenor foarte bun. Gigi a recunoscut că se bagă la echipă, dar ar trebui să-l lase pe Dică. A fost fotbalist de nivel înalt, e antrenor bun, eu, unul, garantez pentru el.

- Pe cine vezi luptându-se la titlu?
- Tot alea trei de anul trecut, Steaua, CFR, Craiova, plus Dinamo.

2 trofee
a câștigat Trică alături de Steaua, un campionat și-o Supercupă. Mai are două campionate, o Cupă și-o Supercupă cu CFR Cluj

6 echipe
are "Jose" ca antrenor în CV: Juventus București, CFR Cluj, UTA, Metalul Reșița, Ittihad și Poli Iași, ultimele două ca secund

"Am aceeași simpatie pentru Craiova, Steaua și CFR Cluj, peste tot mi-am făcut treaba, am fost iubit, am iubit cluburile respective. Eu, acum, țin cu fotbalul. Normal, la Derby, duminică, o să țin cu Steaua, cum altfel?!"

"La CFR s-a ajuns la românisme, din ce citesc. Mi se pare o eroare de management să dai afară antrenorul după prima etapă. Urât ce s-a întâmplat. Sigur a fost ceva mocnit acolo, de mai multă vreme, niște conflicte mai vechi" Eugen Trică

  • FCSB - Dinamo se joacă duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, Tv Telekom Sport și Look TV. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
marius.bxl
marius.bxl  •  27 Iulie 2018, 21:37

Poate la alte echipe va juca mai bine ,dar de steaua nu are valoare

trianon19
trianon19  •  27 Iulie 2018, 15:43
Postat de hitman222 pe 27 Iulie 2018, 15:21

gigist extrem de prost (scuze pentru pleonasm).

Ai iesit din lift, bre?

florinso
florinso  •  27 Iulie 2018, 15:34

Alibleg e branza buna in burduf de caine, dar putte mult mai urat, eu l as fi dat afara de la a doua abatere, trica e aiurea cu comentariu asta.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close