FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU EXCLUSIV / Ionuț Negoiță dezvăluie pentru GSP: „Mai durează în jur de o lună și jumătate până vând Dinamo! Nu depinde de mine!”

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 15:47

Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, anunță că nu își poate respecta dead-line-ul impus acum o lună de a vinde clubul și anunță un nou termen aproximativ, considerând că după această perioadă, Claudiu Florică ar putea fi noul acționar majoritar al lui Dinamo. 

Negoiță anunță care sunt datoriile totale pe care cumpărătorul trebuie să le preia în cazul cumpărării echipei și în același timp îi atacă virulent pe cei care susțin că actuala societate nu deține palmaresul. 

- Astăzi expiră termenul limită pe care fanii lui Dinamo vi l-au pus pentru a vinde Dinamo. Ce se întâmplă? 

- În primul rând, nu fanii mi-au dat mie un termen, eu mi l-am asumat în ideea în care se știe - și nu a fost niciodată o glumă sau eu știu, o treabă neserioasă - faptul că eu caut să vând clubul Dinamo, să ies din fenomen. Ca urmare, am spus acum aproape o lună că voi ieși din acționariat în maximum o lună. 

- Bun, vindeți sau nu? 

- Am făcut tot ce a ținut de mine, sunt în discuții destul de avansate, am furnizat la timp cât am putut de rapid orice mi s-a cerut, informații, acte și tot ce presupune un audit. Cei interesați au nevoie de mai mult timp. Ca urmare, din păcate nu pot respecta termenul pe care mi l-am autoimpus. Cu toate că, în ceea ce mă privește, aș fi făcut mult mai repede acest pas.  

- Claudiu Florică, despre el e vorba, v-a comunicat o dată la care se va finaliza totul și veți vinde într-un final clubul? 

- Nu ar trebui să dureze mai multe luni, din estimările care au fost făcute nu cred că va fi mai mult de o lună și jumătate. Acum, fiecare își ia timpul lui pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. 

- Unii oameni din fotbal, printre care și glorii ale clubului Dinamo, spun că nu aveți ce să vindeți în afară de un loc în Liga 1 și un lot de jucători, palmaresul fiind deținut de Nicolae Badea. Cum comentați aceste aspecte? 

- S-a tot discutat pe marginea acestei chestiuni și nu vreau să mai intru în detalii. 

- Insist, ar trebui lămurită această situație. 

- Ok, apropo de poveștile astea că nu ar fi sigle, nu ar fi palmares și tot felul, îi întreb pe cei care le spun: ce mai caută la meciuri și pe aici să ceară invitații dacă clubul ăsta nu-i reprezintă? E decizia lor, nu-i obligă nimeni să vină. De ce o fac? 

- Actul constitutiv al societății dumneavoastră are și palmaresul „agățat” de la vechea societate… 

- Nu vreau să dezvolt mai mult pe acest subiect. Mulțumesc… Am văzut pe câte unii care chiar vor să lucreze pe aici și se țin cu dinții, iar când sunt dați afară din lipsă de rezultate încep să spună că nu e palmaresul sau nu e sigla. Păi ce ai căutat, mă, pe aici? Bun, trecând peste… 

- Când v-ați uitat ultima oară cu emoții la un meci al lui Dinamo? 

- Mă uit la toate meciurile cu emoții pentru că voi rămâne dinamovist mereu. Îmi doresc ca acest club să meargă foarte bine și caut soluții astfel încât cine vine să fie un om serios. Domnul Claudiu Florică este un astfel de om, după părerea mea. 

- Spuneți că sunteți dinamovist. Nu vi s-a tocit pasiunea pentru club după protestele puternice ale fanilor? 

- Pasiunea și sentimentele meu pentru club nu au legătură cu acțiunile câtorva oameni. Ce au făcut ei e un lucru extraordinar de urât, iresponsabil și reprobabil. Într-adevăr, atunci am avut o dezamăgire foarte mare. Eu înțeleg protestele și eu îmi doresc ca Dinamo să meargă foarte bine, dar de la asta și până la a trece la astfel de chestiuni e distanță mare și nu e deloc în regulă ce s-a întâmplat. Oricum, vor răspunde pentru ceea ce au făcut. 

- Ne puteți spune exact care este prețul de vânzare? A rămas în picioare suma de trei milioane de euro pe care ați anunțat-o în urmă cu ceva timp? Și ce datorii sunt exact în acest moment? 

- Nu e niciun secret. Datoriile sunt mici, e vorba de 750.000 de euro mai exact, ce pot fi eșalonate pe decursul unor ani. În ceea ce privește prețul de trei milioane în tranșe pentru 51 la sută din acțiiuni, chiar e negociabil. Nu aici e marea problemă, pentru că în această zonă există flexibilitate.  

- Pentru dumneavoastră care ar fi scenariul optim? Să rămâneți actionar minoritar sau să vindeți tot? 

- Există varianta cu 51 la sută pentru a fi mai accesibil efortul la început. Începe și varianta ca atunci când se semnează pentru aceste acțiuni să se facă niște promisiuni și pentru celelalte acțiuni. Diferența fiind plătibilă ulterior. Să existe exclusivitate, nu doar preemțiune.  

VEZI ȘI:

DINAMO / Dănuț Lupu rămâne în ofensivă: „De ce l-ați adus pe Neicuțescu?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
ray51
ray51  •  15 August 2019, 10:21

Si explicata de catre Negoita, situatia clubului Dinamo ramane destul de incurcata. Succes lui Florica daca se baga!

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  15 August 2019, 06:33

O lună jumătate, maxim 5...ani!

ios_ge
ios_ge  •  14 August 2019, 20:52
Postat de ios_ge pe 14 August 2019, 20:48

Aoleo vrancene te'a lasat si vederea, ca de minte nu mai vorbesc ca n'am de ce. Ai pus poza lu' Catarama in articol in locu' pozei lu' Pinocchio g.a.i.n.a.r...u'.

Am inteleeees. E diversiune, marca gazetei de'mpachetat pesteeeee...,sa nu'l dibuiasca aia din PCH pe salvatorul lulei.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează