FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

„Nici câinelui meu nu i-aș vorbi așa!” Cum se apără Istvan Kovacs + „Aș șterge cu buretele ce s-a întâmplat cu Florinel Coman”

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 17:00 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 18:52

Istvan Kovacs (36 de ani), unul dintre cei mai experimentați arbitri români în activitate, a vorbit, într-una dintre puținele sale apariții publice, despre cel mai mare regret din cariera sa.

Recent, Alexandru Benga (31 de ani), fundașul central al celor de la UTA, a avut un mesaj pentru arbitrul Istvan Kovacs (36) la finalul meciului dintre echipa sa și Hermannstadt, încheiat la egalitate, scor 1-1. La capătul unui meci în care Istvan Kovacs a acordat 9 cartonașe galbene, Alexandru Benga l-a acuzat pe „central”, care i-ar fi adresat cuvinte jignitoare în timpul meciului: „Nu poți să îi spui un lucru elementar domnului arbitru și să ți se răspundă cu o chestie pe care nici câinelui meu nu i-o spun”. Kovacs a ținut să clarifice și acel episod.

Aș dori să lămuresc și cel mai recent episod, la Arad, când unul dintre jucătorii de la UTA a făcut anumite declarații la adresa mea, fără însă a spune ceva concret. Jucătorul este cel care a venit la mine protestând și mi-a zis că nu am niciun pic de calitate umană. Probabil reacția sa vine după ce nu am răspuns provocării sale, nu am schimbat niciun cuvânt cu acesta, fapt care poate fi confirmat de colegii mei și de ceilalți jucători din apropiere. Atunci când am greșit față de Florinel Coman, am recunoscut și mi-am cerut scuze. Dar un astfel de comportament nu mă caracterizează nicidecum! 
Istvan Kovacs pentru FRF

Istvan Kovacs: „Aș șterge cu buretele momentul cu Florinel Coman”

În luna septembrie 2019, în timpul unui meci CS Universitatea Craiova - FCSB 0-1, arbitrul Istvan Kovacs a fost surprins de camerele TV când i-a spus lui Florinel Coman „Dispari, dispari!”, după o presupusă simulare în careu a vârfului celor de la FCSB. La un an și jumătate de la acea ieșire, arbitrul din Carei recunoaște că a folosit un limbaj inadecvat la adresa fotbalistului roș-albaștrilor. 

„Există un moment pe care l-aș șterge cu buretele, atunci când am folosit o adresare nepotrivită la adresa lui Florinel Coman. Mi-am recunoscut greșeala, mi-am cerut scuze. Oricine cred că poate greși. Dar a fost un episod unic în cariera mea, unul care nu s-a mai întâmplat până atunci, nu s-a repetat după și nici nu se va mai repeta vreodată. 

Am remarcat că există voci care încearcă să mă transforme în arbitrul care nu se comportă respectuos cu jucătorii. Un lucru care este departe de adevăr. Am fost acuzat în trecut că i-aș fi vorbit urât lui Vasile Maftei. Fals! A fost altă persoană care a folosit atunci acea exprimare neadecvată, iar ulterior, chiar după finala Cupei, Voluntari – Astra, Maftei a venit la mine, mi-a strâns mâna și și-a cerut scuze pentru declarațiile prin care mă acuza pe mine”, a spus Kovacs, în interviul acordat pentru frf.ro

+45 FOTO

Marius Avram a atacat CCA

Interviul lui Istvan Kovacs vine la 3 zile după ce Marius Avram, invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, a atacat CCA, care nu le permite arbitrilor să dea declarații și să se apere:

 Eu nu spun că etapă de etapă să vorbim, dar din când în când noi simțeam nevoia să spunem când ni se făcea o nedreptate. În presă era un mare scandal, eu știam ce-am făcut bine, Comisia îmi dăduse o notă mare și eu nu puteam să vorbesc deloc... Nu ai voie, ca arbitru, să-ți spui punctul de vedere! În era transparenței, că tot vorbim de asta, arbitrajul a rămas în urmă, cu metode învechite! Dacă nu ne lăsau pe noi să vorbim, trebuia să iasă cineva de la CCA să o facă! UEFA a scos niște filme acum cu arbitrii, dau o față umană, și încearcă să-i facă cunoscuți. Suntem oameni! Dacă noi n-aveam niciun contact, lumea normal că nu ne cunoaște.
Marius Avram, fost arbitru

Marius Avram, detalii din culise: „Arbitrii n-au voie să vorbească în România! Asta face CCA în era transparenței”

Citește și alte știri de actualitate: 

Gigi Becali a reacționat după ce fanii i-au cerut demisia lui MM Stoica: „Știu că nu le convine suporterilor”

GSP Live. George Simion îl acuză pe Gigi Becali că a minţit. Cum a decurs singura discuţie dintre cei doi: „Nu știam cu cine să vorbim”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
dubluv
dubluv  •  13 Februarie 2021, 09:23
Postat de arad4ever pe 12 Februarie 2021, 21:35

Nu iti rusine mai nesimtitule sa minti in halul asta , il cunosc pe Alex ( Benga ) , un om mai calm si linistit ca el nu cred ca exista , ce castiga el daca a mintit cum afirmi tu ? ( decat eventual sa isi atraga ura intrega a tagmei voastre de arbitri fara rusine ) . A zis doar adevarul , dar tu Pinochio incerci sa o scalzi acum dar nu te crede nimeni

Benga e un fotbalist de duzina la o echipa de duzina, Kovacs este unul din cei mai buni si apreciati arbitri din lume. Da-mi voie sa il cred pe Istvan Kovacs.

arad4ever
arad4ever  •  12 Februarie 2021, 21:35

Nu iti rusine mai nesimtitule sa minti in halul asta , il cunosc pe Alex ( Benga ) , un om mai calm si linistit ca el nu cred ca exista , ce castiga el daca a mintit cum afirmi tu ? ( decat eventual sa isi atraga ura intrega a tagmei voastre de arbitri fara rusine ) . A zis doar adevarul , dar tu Pinochio incerci sa o scalzi acum dar nu te crede nimeni

rumunek
rumunek  •  12 Februarie 2021, 21:23

Da mă, ai șterge cu buretele, dar doar pentru că s-a văzut la TV. În următorul meci l-ai tocat mărunt, nu i-ai dat nici un fault, l-au călcat și tăvălit ăia cum au vrut și ai așteptat să îți zică ceva în dulce grai românesc. Coman s-a abținut și nu ai avut motiv să spui vedeți cum și jucătorii sunt de vină. Acum să vedem ce vei face în continuare, la următorul meci, că asta nu ți-a ieșit. Că ești răzbunător, ca și alți “mari” arbitri de prin zona respectivă, aia cred că știe toată lumea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează