FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - STEAUA, AZI, 17:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Întîlnire Stanca-Raţiu înainte de Sportul - Steaua!

3 meciuri a evoluat Rațiu sezonul
acesta din Liga întîi și doar 2 ca titular, cu CFR și cu Mioveniul
3 meciuri a evoluat Rațiu sezonul acesta din Liga întîi și doar 2 ca titular, cu CFR și cu Mioveniul

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 22:04

Fundaşul Sportului şi portarul stelist au luat masa împreună cu numai două seri înaintea partidei din această după-amiază


Steaua întîlneşte în această după-amiază Sportul în Regie, însă atmosfera din jurul acestui meci este una extrem de încărcată.
Cu numai trei zile înaintea partidei directe, patronii celor două cluburi au bătut palma pentru transferul mijlocaşului Tiberiu Bălan la Steaua, asta deşi discuţiile între Becali şi Şiman pentru trecerea jucătorului la echipa lui Levy erau începute de mai mult timp.

Masa din Centrul Vechi
Cu două zile în urmă s-a mai petrecut un fapt suspect. Vineri seară, ora 22:00, o terasă din Centrul Vechi. La una dintre mese stau stoperul "studenţilor", Alin Raţiu, şi portarul Stelei, Răzvan Stanca. Cei doi vor fi adversari în această după-amiază, însă în viaţa de zi cu zi sînt prieteni foarte buni, ei petrecîndu-şi vacanţele împreună alături de alţi jucători actuali sau foşti din Liga întîi precum Gabriel Cînu, Cristi Irimia şi Gigel Bucur.

Cei doi au fost colegi în Regie timp de patru ani, atunci cînd actualul stelist evolua pentru Sportul. Deşi meciul direct urma să se dispute peste nici 48 de ore, Stanca şi Raţiu nu s-au ferit să se afişeze împreună la aceeaşi masă în compania altor amici.

Raţiu: evoluţie suspectă în primăvară
În urmă cu 5 luni, Steaua a cîştigat în Regie cu scorul de 2-1, iar la finalul meciului discuţiile asupra partidei au fost unele aprinse. Sportul a condus cu 1-0 pînă spre final, cînd "dubla" lui Maicon a adus victoria roş-albaştrilor. Atunci, Alin Raţiu a făcut o gafă majoră, care i-a prilejuit brazilianului să marcheze golul victoriei. Gazeta Sporturilor a dezvăluit după acel meci faptul că fundaşul central de 29 de ani şi-a rezolvat subit problemele finaciare pe care le avea. Înainte de meci el îşi scosese la vînzare limuzina, însă a renunţat să o mai cedeze imediat după întîlnirea cu Steaua din Regie.

3 meciuri a evoluat Raţiu sezonul acesta din Liga întîi şi doar 2 ca titular, cu CFR şi cu Mioveniul

Cote pariuri Sportul - Steaua
Victorie Sportul: 4.50
Meci egal: 3.30
Victorie Steaua: 1.70

ECHIPELE PROBABILE
Sportul: A. Popescu - Beţa, Patriche, Raţiu, Maxim - Ghinga,  A. Lungu - V. Lazăr, Ferfelea, Cheţan -  Curelea
Rezerve: Ormenişan, Cioranu, Truţă, V. Nicola, L. Dobre, Farmache, Cr. Irimia
Steaua: Stanca - Emeghara, Galamaz, Geraldo, Latovlevici - Tatu, Prepeliţă, Brandan, Cr. Tănase - Rusescu, M. Costea
Rezerve: V. Cojocaru, Iliev, Fl. Costea, N. Martinovici, Bicfalvi, D. Popa, Nikolici

Maicon a marcat iar
Fostul atacant al roş-albaştrilor, brazilianul Maicon, a marcat iar pentru Volyn Luţk în Ucraina în înfrîngerea echipei sale contra lui Vorskla Poltava, 1-3. Maicon este golgeterul campionatului, cu zece reuşite, el avînd şi două goluri marcate în Cupa Ucrainei. Cu golurile din Cupă, sud-americanul de 23 de ani a devenit cel mai bun marcator străin din istoria lui Volyn. Dacă ar fi vrut să-l ia definitiv în vară, steliştii ar fi trebuit să plătească 800.000 de euro, sumă considerată mult prea mare.

Bălan e noul Bănel
Preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, îl laudă pe noul jucător al lui Levy, Tiberiu Bălan. "E un fotbalist care ne va ajuta mult, are experienţa Ligii Campionilor, dar şi a echipei naţionale. El va aduce un plus echipei şi va acoperi cu succes locul lăsat de Bănel Nicoliţă. Tibi Bălan este mai tehnic decît Bănel. Sperăm să fie acel jucător care să scoată adversari din joc, să dea o pasă, dar şi goluri, pentru că el este un fotbalist care şi înscrie", a spus Duckadam la GSP TV. Bălan ar putea debuta la Steaua etapa viitoare, contra Oţelului.

Geraldo, Tănase şi Rusescu în pericol
Pe lîngă victoria cu Sportul, steliştii trebuie să fie atenţi şi în ceea ce priveşte cumulul de cartonaşe galbene. În acest moment, trei jucători ai roş-albaştrilor sînt în pericol: Geraldo, Cristi Tănase şi Rusescu. În cazul în care aceştia vor fi avertizaţi, ei vor lipsi de pe teren în partida din etapa viitoare, cu campioana Oţelul Galaţi. Meciul va avea loc duminică, la Buzău, şi va fi în direct pe Antena 1.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
badeadorian
badeadorian  •  25 Septembrie 2011, 12:17

IMI CER SCUZE !!! in poarta nu era Stanca ... era alt blatist Eduard Stancioiu !!!! .

badeadorian
badeadorian  •  25 Septembrie 2011, 12:12

Acum 5 ani in finalul de campionat 21 MAI 2006 steaua avea meci decisiv la sportul . In poarta la studenti - Stanca blatistul - . Minutul 79 scor 1-1 !!! steaua pierdea titlul ... DAR apare la rampa portarul Stanca care IESE PRINTRE FUNDASI la 15 metri de poarta SI COMITE UN FAULT HILAR !!!!!! ... bate Radoi 11 m si steaua isi mai trece in palmares un TITLU MURDAR !!!

soccer_statis
soccer_statis  •  25 Septembrie 2011, 11:18

@reddogsv Bai Poltava, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Vezi mai bine cum ati castigat cateva meciuri in sezonul asta. Cat despre magraoni, din nefericire chiar joaca fotbal, spre deosebire de noi...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează