FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - DINAMO 2-3

În ciuda contestatarilor » Tocmai ei au salvat-o pe Dinamo: „invențiile” lui Ovidiu Burcă sunt decisive după 6 etape

„Invențiile” lui Burcă au salvat-o pe Dinamo! / foto: Raed Krishan +14   FOTO
„Invențiile” lui Burcă au salvat-o pe Dinamo! / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 00:39 / Actualizat duminica, 20 august 2023 01:16

După un start greoi de sezon, cu un singur punct strâns în primele patru etape, Dinamo dă semne vizibile de revenire în Superligă. Victoria cu Botoșani, 1-0, a adus la pachet și o prestație solidă în deplasarea de la Voluntari, acolo unde „câinii” s-au impus într-o manieră dramatică, 3-2. 

Iar Ovidiu Burcă&co au multiple motive de satisfacție după cele șapte puncte bifate în ultimele trei runde. Motivul? Cei care au dat tonul revirimentului nou-promovatei din ultimele săptămâni sunt chiar fotbaliștii aduși vara aceasta de Burcă pentru a crește nivelul echipei

Ovidiu Burcă, în al nouălea cer după victoria de la Voluntari: „Asta înseamnă Dinamo!” + Ce a spus despre finalul dramatic de meci
FC VOLUNTARI - DINAMO 2-3
Ovidiu Burcă, în al nouălea cer după victoria de la Voluntari: „Asta înseamnă Dinamo!” + Ce a spus despre finalul dramatic de meci

„Invențiile” lui Burcă au salvat-o pe Dinamo!

Achizițiile „câinilor” s-au integrat lent, au trecut prin „focurile” contestatarilor, dar sunt în acest moment oamenii care au ajutat-o pe Dinamo să iasă din subsolul clasamentului. 

Portughezul Gregorio, cel care a restabilit egalitatea la Voluntari, e golgeterul echipei, cu două reușite, în timp ce Cristi Costin și Politic au fost extrem de importanți în ultimele runde. 

Fotbalistul venit din Anglia a contribuit decisiv la autogolul din victoria cu Botoșani și punctase în prealabil și în remiza cu Universitatea Cluj. 

Practic, zestra de puncte și goluri din dreptul lui Dinamo poartă aproape în totalitate semnăturile nou-veniților din acest mercato. Doar golul de 3-2 de la Voluntari, construit pe axa Patriche - Larrucea, poartă semnătura unui nume din echipa de anul trecut.  

FC Voluntari - Dinamo / foto: Raed Krishan (GSP)
FC Voluntari - Dinamo / foto: GSP
„Invențiile” lui Burcă au salvat-o pe Dinamo! / foto: Raed Krishan
FC Voluntari - Dinamo / foto: Raed Krishan (GSP)
FC Voluntari - Dinamo / foto: Raed Krishan (GSP)
+10 FOTO

În plus, un alt transfer reușit de roș-albi a pus serios umărul la ultimele rezultate: goalkeeper-ul Golubovic e titular incontestabil între buturi și a dat siguranță echipei în ultimele partide, în ciuda celor două goluri încasate sâmbătă seara. 

6 goluria înscris Dinamo în cele șase runde: două îi aparțin lui Gregorio, câte unul lui Politic, Costin și Larrucea, plus un autogol

Aproape să aibă notă de trecere a fost și stoperul francez Josue Homawoo, însă imprudența comisă în prelungiri putea să-i coste scump pe Burcă și ai săi. 

Cornel Dinu, în august: „Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului”

Simbolul lui Dinamo, Cornel Dinu, fusese unul dintre contestatarii campaniei de achiziții Dinamo. „Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului”, spunea „Mister” pe 5 august, după cele trei înfrângeri consecutive ale „câinilor”, cu CSU Craiova, Dinamo și Sepsi OSK.

„Procurorul” a pus la îndoială campania de achiziții din vară și l-a arătat cu degetul pe Gabriel Glăvan, noul director sportiv, cel care a avut un rol important în mercato: 

„S-a dovedit până acum, deși au jucat cu trei echipe care vor fi mai mult ca sigur în play-off, că se vede o diferență între capacitatea lotului de la Dinamo și celalalte echipe.

Am văzut că e o pleiadă de oameni care au completat staff-ul de conducere, plus un căutător de talente care n-a fost prins vreodată în ofsaid sau să bată vreun corner (n.r. - directorul sportiv Gabriel Glăvan, fost scouter la mai multe cluburi din Superligă). Pe mine mă încearcă un zâmbet”, afirma „Mister” la acel moment. 

8 jucători noiau fost aduși în vară la Dinamo: Golubovic (portar), Lucas Alves de Araujo, Josué Homawoo (fundași central), Costin (fundași laterali), Christian Ilic (mijlocaș), Abdallah, Goncalo și Politic (atacanți)

VIDEO Andrei Nicolescu, declarații după victoria lui Dinamo cu FC Voluntari

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo vrea pe Arena Națională și așteaptă 25.000 de spectatori

Viața de crainic de stadion, episodul 1 » Nicu Grameni e fan Dinamo din copilărie, dar a fost cântărețul lui Gigi Becali: „Dădea multe dedicații”

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (15)
creeperno534
creeperno534  •  20 August 2023, 22:38

Au amutit antrenorii de pe facebook

naxxar
naxxar  •  20 August 2023, 14:23

Concluziile se trag la final, nu după 6 etape.

lapusneanul
lapusneanul  •  20 August 2023, 13:24
Postat de BogdanX007 pe 20 August 2023, 02:14

Hai sa ne calmam... prima victorie dupa un autogol antologic al portarului de la Botosani, a 2-a victorie dupa cadouri tot de la portarul advers, plus penalty-ul ala de desene-animate

asa putem spune și de fcfcsb , calm tata, calm..a câștigat în prima etapa cu o echipa care a avut antrenor preparatorul fizic, etapele 2 și 3 cu nou promovate, etapa 4 cu....barsan și pe urma au luat-o în freza de la danezi..:)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează