FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Investesc în tineri, dar uită să-i mai promoveze! Ce se întâmplă cu puștii FCSB-ului care luau ochii tuturor în Cupa României anul trecut

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 11:21

Chiar dacă a început să investească masiv în academia de fotbal, FCSB nu reușește să-și păstreze tinerii jucători de la un sezon la celălalt. 

Anul trecut, primul pentru Dică pe banca FCSB-ului, au fost promovați fotbaliști de sub 19 ani precum Ștefan și Emilian Pacionel, Paul Szecui, Robert Ion, Ovidiu Horșia sau Ianis Stoica. Majoritatea dintre ei au apărut pentru prima dată la partida din Cupa României cu Sănătatea Cluj, scor 6-1, dispută în care Ianis Stoica a și înscris, la doar 14 ani.

Din prima echipă de atunci au făcut parte Mario Mihai și Paul Szecui, în timp ce pe bancă s-au aflat Ardelean, Nicola, Ianis Stoica și Pacionel.

Trimiși la Clinceni sau FCSB 2!

Numai că foarte puțini dintre ei și-au mai găsit loc măcar în lotul primei formații. Mulți dintre ei nici nu mai sunt la FCSB, fiind deja împrumutați. Așa cum este cazul lui Ovidiu Horșia, Robert Ion, Alexandru Nicola, Vlad Mihalcea și Alex Dinu, toți la Academica Clinceni.

Iar Mario Mihai se află la formația care a scos Rapidul din Cupa României, Turris Turnu Măgurele, el marcând chiar golul de 2-0 pentru teleormăneni. 

Aseară titulari au fost Mihai Botezatu și Daniel Toma. Ambii joacă la FCSB II, în Liga a 3-a, cum este și cazul fraților Pacionel, a lui Theodor Botă sau Ianis Stoica. Ultimul se află acum în cantonamentul naționalei U17 înaintea preliminariilor Euro 2019 și a fost indisponibil la meciul de ieri.  

FCSB a transferat la foc automat jucători, având un lot destul de numeros, iar șansele ca tinerii promovați în trecut să apară pe foaia de joc scad, cu atât mai puține șanse sunt să joace vreun minut. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
albalbastru72
albalbastru72  •  29 Septembrie 2018, 05:34
Postat de Radu Fifea pe 28 Septembrie 2018, 13:33

Fraierr#e stiu 'cu varza', dar sunt inca f.f. tineri. Unii abia au implinit 16 ani, altii 17. Peste 2 ani putem discuta daca au sau nu valoare de Steaua sau de Liga I. Pana atunci ingnorantii, inclusiv din presa, sa nu mai abereze sau sa nu mai inventeze astfel de ... probleme la Steaua.

Pai la Steaua nu sint probleme cu tinerii,doar la echipa familiei Becali,observi diferenta?Poate tu nu,dar justitia da.

rusine_rinamo_ksv_csa
rusine_rinamo_ksv_csa  •  28 Septembrie 2018, 16:15
Postat de Manu Ion pe 28 Septembrie 2018, 13:03

Cine sai promoveze ??? Dica ! Asta e cel mai slab antrenor care a fost la Steaua .

ala de pe locul 1? :))))

883135188391540
Popa Corneliu  •  28 Septembrie 2018, 15:18

Asta este un material pentru blogarii care "se plang" ca gsp-ul este sustinatoarea oierului, darv el este de fapt un "mesaj" pentru copiii care se duc la Academia FCSB! Nu va mai duceti mai copiii, viitorul este la Academiile sustinute, cu bani publici, de primari din partidele la guvernare! Talpanica de ce "si-a tras echipa", pentru noul stadion facut din bani publici pentru echipa departamentala a Armatei! Capisci?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează