FOTBAL  »  Superliga  »  IMPRESAR

Ioan Becali revine puternic în Liga 1! A luat jumătate din FCSB + cei mai promițători jucători de la Dinamo și CFR Cluj

Gigi Becali, DragoșNedelcu, Romario Benzar și Pietro Chiodi
Gigi Becali, DragoșNedelcu, Romario Benzar și Pietro Chiodi

Articol de , , - Publicat marti, 26 martie 2019 16:46

Ioan Becali își recapătă cota de piață și redevine agentul român numărul 1, la mai puțin de un an de la eliberarea din închisoare. Bălașa, Benzar, Coman, Nedelcu și Tănase sunt loviturile, fotbaliști care au semnat recent contracte cu firma lui Giovanni. 

Influența lui Giovanni în fotbalul românesc nu s-a încheiat, a intrat doar într-o pauză, în perioada în care agentul a executat pedepsele din două condamnări.

A petrecut în pușcărie doi ani și nouă luni, acum își recapătă puterea și își reface portofoliul cu cei mai importanți tineri români. 

Ioan Becali a luat jumătate din FCSB!

Nu mai deține clienți fantastici ca în anii '90, cu Hagi și cu Popescu staruri, nici nu ar mai avea cum, dat fiind regresul din fotbalul nostru, dar se orientează către numele cele mai atrăgătoare de pe piață. A convins recent câțiva steliști să semneze contracte de reprezentare cu el: Bălașa, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Florin Tănase și Romario Benzar au devenit oamenii lui Ioan Becali. 

Ei făcuseră parte din lista lui Pietro Chiodi, impresarul italian pe care Hagi l-a creat de fapt. Gică i-a oferit lui Chiodi exclusivitate la Viitorul, i-a sfătuit pe toți jucătorii din clubul lui să colaboreze cu Pietro, ceea ce l-a transformat pe italian într-un agent important în România.

Giovanni i-a rupt o bucată din portofoliu, i-a atras pe tinerii de la FCSB. Dintre steliștii bine cotați, doar Dennis Man nu a intrat sub aripa lui Ioan Becali. Atacantul de la Arad are contract cu Anamaria Prodan. 

ioan becali

Cei mai tineri de la CFR și de la Dinamo

Frații Becali, Ioan și Victor, dețin piese și de la rivalele FCSB, nu s-au orientat doar spre clubul lui Gigi.

În expansiunea lor recentă, lista clienților e completată cu tinerii de la care Dinamo speră să obțină profit în anii următori: Ricardo Grigore, Denis Ciobotariu, Robert Moldoveanu. 

Și mai sunt jucători importanți și de la CFR: Alex Ioniță, Valentin Costache și Adrian Păun au și ei contracte cu Giovanni.

"Și-a recăpătat cheful de afaceri, de impresariat și încearcă să redobândească o poziție importantă", explică o persoană din fotbal care a avut contact cu impresarul.

Încă n-a căpătat iar statutul de stăpân al fotbalului românesc pe care-l avea în anii '90, deocamdată "ciupește" bucăți din cota de piață pe care o împărțeau mulți agenți mici. 

5 .000.000 €milioane de euro au costat Nedelcu și Coman la transferul de la Viitorul la FCSB. Gigi nu mai crede în Dragoș, dar pe Florinel e convins c-o să-l vândă pe minimum 10 milioane de euro

Lovitura de imagine: Zahavi și Neymar senior!

Mutările concrete, atragerea unor jucători noi sub contract cu el, sunt completate cu un exercițiu de imagine: Giovanni îi aduce la București pe Pini Zahavi și pe tatăl lui Neymar. Primul e un israelian, printre oamenii cei mai influenți din fotbal, implicat și în transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG. I-a mai reprezentat, printre alții, pe Carlos Tevez și pe Gonzalo Higuain, pe care l-a adus din Argentina la Real Madrid printr-un artificiu care a implicat un minuscul club elvețian, Locarno, din eșalonul secund. 

Agentul numărul 1, cronologic și nu numai

Ioan Becali s-a apucat de impresariat imediat după Revoluție, întâi ca asociat al lui Dan Alban, un agent apropiat de fotbaliștii din Generația de Aur, și apoi a devenit șeful pieței, după moartea "Albanezului" într-un accident de mașină. "Am avut licența de impresar cu numărul 1 din România", se laudă Giovanni.

El a beneficiat de generații de superfotbaliști, de la Hagi și Popescu la Mutu, la Chivu și la Lobonț, valori pe baza cărora și-a extins influența și averea. Doar la transferul lui Mutu de la Dinamo la Internazionale Milano a încasat un comision de două milioane de dolari, după cum a dezvăluit Cornel Dinu, antrenorul "câinilor" în acel moment. Afacerea lui Ioan Becali și a fratelui său, Victor, a regresat din cauza condamnărilor la închisoare cu executare în "Dosarul Transferurilor" și într-un dosar de dare de mită. S-a constatat că o mituiseră pe judecătoarea Geanina Terceanu pentru a primi verdicte favorabile în dosarul legat de transferuri. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
905778926185316
Matei Stefan  •  27 Martie 2019, 08:25

acesti mafioti au distrus fotbalul romanesc sant morti dupa bani,hagi ar *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10156452162306387
Sergiu- Ovidiu Oltean  •  27 Martie 2019, 03:04

*** *** ! Ce tot le faceti publicitatate la puscariasii aia de ***. Abia au iesit de la racoare si deja ii promovati. ***i sa ni-i bagati pe gat ? Ce bine a fost fara ei !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

se_rade_de_fc_fcsb
se_rade_de_fc_fcsb  •  27 Martie 2019, 00:48

Ce rușine pt fotbalul românesc! Ce mizzerie de articol, scris de cele 3 slugi gigiste de la GSPeste.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează