FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Ioan Neculaie, dezlănțuit: „Am investit 30 de milioane într-un fotbal mizerabil!” » Despre condamnarea sa: „Un Jihad împotriva economiei românești”

Ioan Neculaie / Sursă foto: Arhivă GSP
Ioan Neculaie / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 10:04 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 11:31

Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, a vorbit pe larg, într-un interviu incisiv, despre anii în care a activat în fotbalul românesc, dar și despre sumele pe care le-a pierdut din postura de finanțator.

Într-una dintre rarele sale apariții publice, omul care a condus-o pe FC Brașov spre mărire și decădere susține că a mers la închisoare nevinovat, dar și că „a investit 30 de milioane de euro munciți într-un fotbal mizerabil”. Neculaie a fost condamnat în trecut pentru omor din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„Știți când a luat-o fotbalul nostru la vale?” » Contemporan cu „greii” vremurilor, un nume uitat trece la dezvăluiri: „Boloni tot venea la mine să-mi spună ce-i făceau”
INTERVIU
„Știți când a luat-o fotbalul nostru la vale?” » Contemporan cu „greii” vremurilor, un nume uitat trece la dezvăluiri: „Boloni tot venea la mine să-mi spună ce-i făceau”

Ioan Neculaie, dezlănțuit: „Am pierdut 30 de milioane de euro într-un fotbal mizerabil! M-au pedepsit degeaba”

M-au pedepsit degeaba, fără niciun motiv, un Jihad nu împotriva mea, ci a economiei românești. Cazierul meu este curat în prezent. 

Am pierdut 30 de milioane de euro într-un fotbal mizerabil. Peste 30 de milioane de euro, bani munciți. N-am luat niciun leu de la Primărie (n.r. - din Brașov), care a contribuit doar cu becurile de la instalația de nocturnă, pe care, în rest, am făcut-o prin efortul meu personal. 

Nu mai vorbesc de gazonul care era cel mai bun din țară”, afirmă fostul boss de la FC Brașov, pentru ProSport

Ioan Neculaie: „Aș prefera ca lumea să mă uite și să mă lase în pace”

„Cu toate astea, deși am fost singur, am avut și rezultate. Am dus Brașovul după 27 de ani în cupele europene, unde am jucat și celebra «dublă» cu Inter Milano. Sper să nu treacă acum încă 27 de ani de absență a echipei din prima divizie.

(...) Aș prefera ca lumea să mă uite și să mă lase în pace. Le mulțumesc celor mulți care realizează ce-am făcut în 17 ani pentru fotbalul brașovean. Ceilalți să fie sănătoși! Aș prefera ca lumea să mă uite și să mă lase în pace. Le mulțumesc celor mulți care realizează ce-am făcut în 17 ani pentru fotbalul brașovean. Ceilalți să fie sănătoși!”, a afirmat Ioan Neculaie, conform sursei citate. 

Am muncit foarte mult să țin echipa asta, am cheltuit o grămadă de bani și n-am auzit măcar un cuvânt frumos de la un suporter. Strigau doar ce le sugera primarul sau cine-i dirija!

- Ioan Neculaie

85 de milioane de euroera averea cu care Neculaie era creditat în 2010

Ioan Neculaie: „Ungaria ne va cuceri economic dacă nu ne-a cucerit teritorial”

Întrebat despre investițiile maghiare din fotbalul românesc, Ioan Neculaie a susținut o teorie controversată: 

Ungaria ne va cuceri economic dacă nu ne-a cucerit teritorial. Cine se îndoiește de asta? Doar unul care nu e patriot, dar, din păcate, nu știu câți patrioți adevărați mai sunt în România. Mă refer la oameni pregătiți să moară la nevoie pentru țara asta, nu la politicieni, care n-au nicio legătură cu subiectul. Uitați-vă numai ce face Șoșoacă prin Parlament! Circ de doi lei, jenant!”, a mai spus omul de afaceri, conform sursei citate. 

Ce a însemnat Ioan Neculaie în fotbalul românesc

  • a fost patron la FC Brașov, echipă cu care a reușit să ajungă în cupele europene, dar n-a câștigat niciun trofeu
  • în 2010 era considerat cel mai bogat brașovean, însă echipa a început să se prăbușească în lipsa investițiilor
  • FC Brașov a ajuns să dispară, în urma falimentului
  • în noiembrie 2017, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la închisoare pentru un an și sase luni, prin contopirea a două sentințe cu suspendare, pentru omor din culpă și nerespectarea regimului armelor și munțiilor

VIDEO Ioan Mandoca, fost jucător la FC Brașov: „E o rușine ce a făcut Ioan Neculaie cu fotbalul! El nu a fost Rockefeller când a venit aici”

Citește și alte știri de actualitate: 

GSP a făcut o analiză a luptei la titlu în Superliga » Plusurile și minusurile celor 5 candidate: Care e antrenorul de 5 stele + cine are suporteri de 3

E gata, CFR Cluj și-a vândut titularul în străinătate: „Îți mulțumim pentru toată munca depusă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
danglumetu
danglumetu  •  13 Iulie 2023, 07:46

trei ''ziaristi'' inghit elucubratiile de nevinovatie a astuia, acreditind si ei prin asta ideea unei justitii care l-a persecutat! halal deontologie! rusine!

danglumetu
danglumetu  •  12 Iulie 2023, 21:29

de ce nu mi se publica postarea, *** dar cel despre mbappe de romania de ce nu-mi este publicat??? rusine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tororosso
tororosso  •  12 Iulie 2023, 21:17

A investit 30.000 mil. în fotbalul brașovean ? ... Păi numai 150.000mil. a obținut din vânzarea miilor de utilaje la fier vechi din uzina St.Roșu (Autocamioane) . Un fante ce se vrea curat dar de fapt a fost N0.1 în corupția din Brașov . Un alt penal patron ca mulți din fotbalul din România .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează