FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Ioan Ovidiu Sabău îl sfătuiește pe Tavi Popescu: „De asta are nevoie pentru a juca la o echipă din Europa” + Ce fotbaliști admiră din Liga 1 și pe cine vede liderul naționalei

Ioan Ovidiu Sabău / FOTO: Raed Krishan
Ioan Ovidiu Sabău / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 14:16 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 17:26

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani), un nume important în fotbalul românesc, îi oferă sfaturi lui Octavian Popescu, vorbește despre liderii naționalei și dezvăluie ce fotbalist admiră în Liga 1.

- Domnule Ioan Ovidiu Sabău, ce sfat i-ați acorda unui tânăr gen Octavian Popescu ca să nu se piardă și să se dezvolte, să treacă la un nivel european? 
- Mental, este OK. Am văzut că plângea când echipa lui a pierdut. E clar că-i pasă de evoluția echipei, vrea ca formația lui să meargă. Cred că-i lipsește forța fizică, dar și continuitatea în evoluții pe parcursul meciului.

Sunt momente când e prezent, sunt momente când lipsește. Cred că și la faza defensivă mai are de lucrat. În afara lovirii mingii cu capul, deposedarea, unde are de muncă, are calități extraordinare. Ce-i lipsește acum pentru a juca la o echipă bună din Europa este forța fizică.

- Este un fotbalist care să vă placă în Liga 1? 
- Îmi place mult Olaru. Este un jucător implicat fizic, mental, care face ambele faze, are și forță fizică și cred că e serios, de mare caracter. Îmi place și Octavian Popescu. Plus Petrila, poate că ar trebui să prindă mai mult primul „11”.

FCSB are jucători cu calități deosebite, tehnice, mie îmi plac Olaru și Octavian Popescu, de exemplu. Dacă acești jucători vor fi ajutați, vor fi foarte buni și pentru națională.

- Ioan Ovidiu Sabău

Sabău știe singura modalitate prin care Dinamo se poate salva: „Dacă toți își dau cu părerea, nu va ieși nimic bun”
DINAMO
Sabău știe singura modalitate prin care Dinamo se poate salva: „Dacă toți își dau cu părerea, nu va ieși nimic bun”

Ioan Ovidiu Sabău: „Ianis Hagi este un lider, are calități deosebite”

- Dintre românii de peste hotare, care credeți că poate ajuta naționala, să tragă echipa după el? 
- Ianis Hagi, păcat că s-a accidentat, este un lider și are calități deosebite. A demonstrat și prin câteva meciuri bune la națională. Îmi place Cicâldău, care a crescut enorm în ultimul timp. Mihăilă, dar și el joacă puțin.

- Va reuși să se mențină în top în Serie A? 
- El acum trebuie să se impună la Atalanta, să joace, altfel nu-i va fi bine.

- Dennis Man? 
- Și el are calități bune, dar parcă îi lipsește starea aia de spirit. N-aș putea să spun că este vedetă sau are aere de vedetă, nu cred. Probabil, e un tip mai sentimental, mai timid.

Trebuie să schimbe ritmul, atitudinea, să nu lase impresia că e superficial sau că face lucrurile cu jumătate de măsură. Nu joc doar atunci când am mingea, să ies eu în evidență.

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO EXCLUSIV Sabău știe singura modalitate prin care Dinamo se poate salva: „Dacă toți își dau cu părerea, nu va ieși nimic bun”

Răzvan Burleanu a marcat cu poarta goală » Ales în unanimitate pentru al 3-lea mandat la FRF: 272 de voturi pentru, zero împotrivă, zero abțineri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mehighms
mehighms  •  13 Aprilie 2022, 09:30
Postat de ripensistu pe 12 Aprilie 2022, 16:58

Inca o stire de propaganda despre cocalarul Tava Popescu.

cata frustrare poti sa ai in tine!!!

paolo15
paolo15  •  12 Aprilie 2022, 18:09

Ce întrebări de doi lei! Cum sa ii ceri sa treacă la nivel european, când el joaca în Divizia A?

ripensistu
ripensistu  •  12 Aprilie 2022, 16:58

Inca o stire de propaganda despre cocalarul Tava Popescu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează