FOTBAL  »  Superliga  »  16 ARTICOLE DIN CARE S-A NĂSCUT REZOLUŢIA DNA

Ioaniţoaia i-a înfundat pe Dragomir şi Sandu » De ce trag clopotele, Mitică?

Ovidiu Ioanițoaia (stînga), 66 de ani, este jurnalist din 1968. FOTO Alex Nicodim
Ovidiu Ioanițoaia (stînga), 66 de ani, este jurnalist din 1968. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2011 10:48

Împreună cu Dumitru Dragomir, a fondat ziarul “Sportul românesc” în 1992, iar Mircea Sandu îi e recunoscător şi acum pentru că l-a remarcat şi a scris despre el pe cînd era un junior necunoscut. Dar Ovidiu Ioaniţoaia şi-a făcut treaba de jurnalist, a fost cel care a urmărit cu tenacitate în ziar cazul desfiinţării Universităţii Craiova. A scris 16 editoriale despre temă în ultimele două luni. Argumentele directorului Gazetei din cele 16 articole au devenit observaţiile procurorilor anticorupţie din referatul prin care a început urmărirea penală împotriva şefilor fotbalului, în frunte cu Sandu şi cu Dragomir

În materialele scrise după excluderea Universităţii, renumitul ziarist Ovidiu Ioaniţoaia a anticipat corect capetele de acuzare din dosarul în care sînt învinuiţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF


Ovidiu Ioaniţoaia desfiinţează explicaţiile oferite de Dragomir » Aburelile lui Mitică

Împreună cu Dumitru Dragomir, a fondat ziarul “Sportul românesc” în 1992, iar Mircea Sandu îi e recunoscător şi acum pentru că l-a remarcat şi a scris despre el pe cînd era un junior necunoscut. Dar Ovidiu Ioaniţoaia şi-a făcut treaba de jurnalist, a fost cel care a urmărit cu tenacitate în ziar cazul desfiinţării Universităţii Craiova. A scris 16 editoriale despre temă în ultimele două luni. Argumentele directorului Gazetei din cele 16 articole au devenit observaţiile procurorilor anticorupţie din referatul prin care a început urmărirea penală împotriva şefilor fotbalului, în frunte cu Sandu şi cu Dragomir

În materialele scrise după excluderea Universităţii, renumitul ziarist Ovidiu Ioaniţoaia a anticipat corect capetele de acuzare din dosarul în care sînt învinuiţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF

Ovidiu Ioaniţoaia desfiinţează explicaţiile oferite de Dragomir » Aburelile lui Mitică


Directorul GSP, Ovidiu Ioaniţoaia, a avertizat încă din prima clipă că decizia dezafilierii Craiovei e ilegală. OVI punea, pe 23 iulie 2011, sub semnul întrebării măsura Comitetului Executiv al FRF: "Nu afirm că hotărîrea dezafilierii e corectă. O fi legală, dar nu tot ce-i legal e automat şi corect". Mergînd apoi pe firul anchetei jurnalistice, Ioaniţoaia a demonstrat cu argumente concrete ceea ce aveau să constate ulterior şi procurorii anticorupţie, şi anume, faptul că excluderea Universităţii a fost făcută abuziv.


OVI şi DNA: Excludere provizorie, dar definitivă
1. Ioaniţoaia, 10 septembrie 2011: "Comitetul Executiv şi-a luat o măsură de prevedere, menţionînd că hotărîrea sa «urmează să fie validată de Adunarea Generală». Încă nu se ştie la ce dată se va întruni aceasta. Absolut logică, legitimă, se ridică întrebarea ce se va întîmpla dacă forul respectiv va infirma decizia Comitetului Executiv?! Va fi reprimită Universitatea în Liga a II-a şi cînd? Şi cu ce jucători din moment ce, urmare a excluderii provizorii, majoritatea au devenit liberi de contract şi au plecat care încotro?!".

DNA: "Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, hotărîre care a devenit executorie şi cu efect imediat înainte ca ea să fie validată de Adunarea Generală".

OVI şi DNA: FRF a dat explicaţii puerile
2. Ioaniţoaia, 26 octombrie 2011: "Deşi aveau obligaţia de a lămuri opinia publică pe ce bază Comitetul Executiv a luat decizia dezafilierii, una fără precedent ca duritate în istoria modernă a fotbalului nostru, şefii Federaţiei şi ai Ligii s-au pierdut în amănunte lipsite de importanţă, mărunte. Mult mai grav, lipsite şi de credibilitate".

DNA: "FRF nu a detaliat, punctual, încălcările de regulament comise de Craiova şi în ce a constat gravitatea lor".

OVI şi DNA: Dreptul la apărare interzis
3. Ioaniţoaia, 23 septembrie 2011: "Interdicţia de a merge într-o instanţă civilă nu face altceva decît să încalce Constituţia: «Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi intereselor sale legitime»".

Ioaniţoaia, 13 octombrie 2011: "Iată dovada: Craiova n-a dat în judecată FRF! Întrucît Curtea de Apel Bucureşti confirmă că «reclamanta SC Fotbal Club U Craiova SA l-a dat în judecată numai pe Victor Piţurcă, şi nu Comisia de Recurs şi CNSL din cadrul FRF», pe care le-a citat în mod eronat, se schimbă radical datele discuţiei".

DNA: "Craiovei nu i s-a dat dreptul la apărare şi la căi de atac, iar motivarea excluderii prin faptul că Universitatea ar fi acţionat FRF în instanţă nu stă în picioare".

OVI şi DNA: ANAF păgubită
4. Ioaniţoaia, 30 iulie 2011: "Fiind datoare la stat, Craiova n-are voie momentan, pînă nu-şi va îndeplini obligaţiile financiare restante, să mai încaseze vreun leu din transferuri de jucători. Banii destinaţi lor ar trebui viraţi în contul trezoreriei, al ANAF. În plină babilonie, s-a procedat însă greşit".

DNA: "Prin decizia de dezafiliere a Craiovei, federaţia a lăsat practic liberi 39 de jucători. Aceştia erau însă anterior blocaţi printr-o hotărîre ANAF, în scopul recuperării de la club a datoriilor pe care Universitatea le avea faţă de stat. Prin hotărîrea FRF, statul nu-şi mai poate recupera paguba".

Neagu: ”Presa şi Recursul m-au învins”
Doru Neagu explică de ce a demisionat din fruntea Comisiei de Disciplină a LPF. "M-am săturat de minciuni şi jigniri. N-am venit în fotbal pentru a lega prietenii. N-are nici o legătură faptul că Sorin Ţerbea l-a cununat pe fiul meu. Cu Gigi Becali mă cunosc de 20 de ani, dar asta nu m-a împiedicat să-l amendez cu trei miliarde de lei vechi", a precizat Neagu. Acesta a mai spus: "M-a deranjat şi faptul că la Comisia de Recurs, prezidată de Daniel Florea, au fost anulate mai multe decizii luate de noi, la Disciplină. Cazurile Vicenţiu Iorgulescu, Şiman şi Petrolul au pus capac. Voi rămîne un apropiat al lui Dumitru Dragomir". 

Ce zic cititorii:

Solomon Aurelian: "Vă mulţumesc din suflet domnule Ioaniţoaia pentru perseverenţa cu care urmăriţi cazul Craiovei. Aţi punctat perfect, s-a lovit un om şi suferă milioane. Semnat: Unul din suporterii bucuresteni, care suferă pentru Craiova".

Dinu Tg. Mureş: "Mulţumiri încă o dată d-lui IOANIŢOAIA pentru susţinerea cauzei U CRAIOVA. Sper să se facă dreptate, deşi am impresia că miroase tare de tot a politic, nu-mi vine a crede că vreunul din cei doi capi ai buboiului infect lpf& frf vor păţi ceva (tare as vrea să mă înşel!!!!), dar totuşi pote fi un început spre normalitate în fotbalul nostru…şi de ce nu…nu numai în fotbal.!!! HAI ŞTIINŢA".

Eddie: "Bravo d-le Ioaniţoaia, vei fi erou dacă continui această luptă şi după ce murim, tu şi cei care au susţinut Ştiinţa vor rămîne în istorie, învăţare deminte pentru cei ce se joacă cu un mit si milioane de oameni!!

Gypsanu: "Trăiască DNA! DNA ale, ale, ale! Mulţumim nea Traiane, eşti ultima speranţă!"

Lewandowski: "Regulamentele sunt mai puternice decât sentimentele. Craiova n-are nicio şansă. Câinii latră,  caravana trece. FC Sion nu s-a ales cu nimic, iar Craiova mai poate doar să joace în campionatul Olteniei - dacă îl înfiinţează Mititicul, la mititica".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (106)
varanga53
varanga53  •  29 Octombrie 2011, 12:15

Da , domnule, e un MARE adevar : Tov. Ioanitoaia e "ingerul"dreptatii,atoatestiutorul din fotbalul nostru,ADEVARATUL procuror al anchetei DNA!Numai si numai datorita curajului sau DNA a declansat ancheta din fotbal ! Nu are pic de jena fata de momentele in care ii pupa in toate partile pe cei incriminati,ii acoperea cu bale laudandu-i pentru toate ineptiile lor !E un cameleon care isi schimba culoarea dupa cum "bate vantul"!

argus112
argus112  •  29 Octombrie 2011, 11:52

Bre Tudorache...fii bun şi nu-ţi mai linge în cuuuur ,,tribunul", nu îi acorda merite care nu îi aparţin. Ioaniţ..oaia are doar meritul că ,,LATRĂ" precum Grivei la cei doi. Toată această nebunie este ,,opera" nevolnicului Mititelu care face şi el ce poate după ce Naşul şi Corleone l-au ,,RĂSPOPIT" de l-au lăsat in fundul gol.

adrian008
adrian008  •  29 Octombrie 2011, 09:06
Postat de sergiu47 pe 28 Octombrie 2011, 13:23

"Cei de la Curtea de Apel din Craiova au trimis o hârtie în care scrie clar că FRF şi LPF sunt pârâte, alături de Victor Piţurcă. Apoi, aceeaşi instituţie a trimis alte încrisuri oficiale care precizează că s-a făcut o eroare când FRF şi LPF au fost chemate în instanţă alături de Victor Piţurcă. Dacă au greşit cei de la Curtea de Apel din Craiova trimiţând hârtia după care s-a judecat dezafilierea Universităţii, atunci Mititelu ar trebui să le ceară despăgubiri lor pentru jucătorii pierduţi, nu celor de la FRF. N-am dovezi să susţin că s-au făcut aranjamente, dar la Curtea de Apel Craiova e cheia problemei", ne-a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, un important om de fotbal." V

stai un putin ca prea te repezi.asa sa zicem ca mititelu a dat frf in judecata.tot ilegalitate se numeste ce a facut frf.citeste in prosport ce spune avocatul celor de la gil vicente.ei au fost retrogradati,nu dezafiliati,si s-au adresat instantelor civile.cei de la frf nu inteleg,tot invoca statutul si regulamentul,, ca acesta este ilegal.intr-un stat de drept nu ai voie sa ingradesti accesul la justitie.noi plecam pe aici de la o premiza falsa. eu sunt de acord ca deciziile sportive trebuie luate de frf.dar aici e vorba de conflict de munca.si echipele sunt societati comerciale care se supun legilor statului roman.pt. ca platesc impozite la stat nu la frf.acum ai inteles?

Vezi toate comentariile (106)
Comentează