FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Marin nu pricepe de ce Dinamo a apelat la măsuri halucinante: „Greșeli flagrante și decizii dubioase!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 20:36 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 22:58

Ion Marin, fost jucător și antrenor la Dinamo, analizează haosul de la clubul din „Ștefan cel Mare” și recunoaște că nu pricepe unele decizii ale șefilor.

- Domnule Ion Marin, ați câștigat trofee ca jucător și ca antrenor la Dinamo. Mai sunteți implicat în vreun fel în viața echipei dumneavoastră de suflet?
- Merg la meciuri, mă întâlnesc cu prietenii mei dinamoviști, dar nu sunt în anturajul actualilor jucători și nici al clubului. Acum un an, doi a fost o inițiativă a lui Bogdan Bălănescu și am avut mai multe discuții, să încercăm să echilibrăm un pic clubul. Adică să facem o Comisie Tehnică internă, care să ajute la deciziile luate la transferuri, la vânzări și-așa mai departe. Ideea a murit și de atunci am ieșit complet de lângă Dinamo.

- În ultimii ani au venit jucători pe zeci de mii de euro salarii...
- Eu am mai spus-o și o repet, că nu mi-e frică. Tocmai faptul că s-au adus jucători peste jucători cu salarii mari e unul dintre motivele pentru care nu s-a dorit acea Comisie Tehnică. Pentru că nu suntem niște ageamii ca să spui că nu ne pricepem. Nu poți să-mi spui că pleacă portarul care are 4.000 de euro și vine altul căruia îi dau 25.000 de euro, dar are și 37 de ani! Păi, cine ar fi acceptat asta? Noi? În niciun caz!

"Fără oameni cu bani, nu se va face nimic"

- Credeți că e vorba de un „parandărăt”?
- Noi așa am bănuit și bănuim și acum că așa a fost. Sunt greșeli flagrante făcute! Sunt luate multe decizii dubioase. Nu am nicio dovadă, nu am nicio probă, dar nu se poate să gândești așa. Este imposibil să gândești așa! N-ai cum... Adică mor de foame și îmi aduci jucători de 35.000 de euro pe lună? Nu se poate... Alooo! Undeva a sunat un clopoțel! S-au întâmplat niște lucruri...

- Spuneți-mi...
- O secundă! Cum să lași clubul fără departamente? Cum să-l lași doar pe Eftimescu să conducă clubul Dinamo? Unde sunt toate departamentele care aveau, fiecare, contribuția lui și responsabilitatea lui? Unde sunt toți oamenii care munceau pentru Dinamo?

Dinamo a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, foto: Cristi Preda/GSP
Dinamo a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, foto: Cristi Preda/GSP
Dinamo a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, foto: Cristi Preda/GSP
Dinamo a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, foto: Cristi Preda/GSP
Dinamo a pierdut cu CS Mioveni, scor 1-2, foto: Cristi Preda/GSP
+25 FOTO

- A demisionat și domnul Eftimescu între timp.
- Dinamo a avut la un moment dat 70 de angajați, fraților! Nu e așa ușor să ai un club atât de mare ca Dinamo, care a fost un brand! Și astăzi e un brand, chiar dacă e într-o situație extremă. Dacă se duce, aia e... Fără bani nu faci nimic! Dacă nu vor fi oameni cu bani, nu se va face nimic.

7 trofeea cucerit Ion Marin ca jucător la Dinamo, cinci titluri de campion ('75, '77, '82, '83, '84) și două Cupe ale României ('82, '84)

„Nu mai vine nimeni să-și bage banii la fotbal”

- Dumneavoastră ați fost mai apropiat de Nicolae Badea?
- Nu doar de el, ci de toți oamenii care au fost la conducerea clubului. Aveam un Comitet Director care la un moment dat a fost și de 21 de persoane, apoi au rămas vreo 7. Erau oameni cu care puteai să discuți. Orice problemă care se ivea la echipă, te duceai, vorbeai și împreună găseai soluțiile. La un moment dat poate erau și soluții extreme, dar tot ceea ce trebuia să facă un antrenor era să slujească interesele clubului. Nu alte lucruri! Un antrenor are obligația să pună în teren cel mai bun "11" fără să țină cont de orgolii și de alte lucruri.

- Apoi a venit perioada cu Borcea, cu Nețoiu...
- Și îmi pare foarte rău că s-a ajuns în situația cu arestări! Fotbalul a fost dat exemplu și scos în față de niște oameni care au vrut răul sportului în general și al fotbalului în special. Cu acțiunea aia, noi am pierdut foarte mult pentru fotbal. Oamenii nu mai vor să vină să-și bage banii la fotbal pentru că nu mai vor să fie anchetați.

- Au fost arestați pentru niște fraude.
- E adevărat că s-au făcut și greșeli, însă poți să găsești alte soluții. Nu să-l arestezi pe Gică Popescu cu o zi înainte de alegeri, nu să-i bagi p-ăștia în pușcărie. Ia-le banii de trei ori, de cinci ori, cei pe care să zicem că i-au furat! Dacă au furat, ia-le banii, nu-i băga în pușcărie! Fotbalul românesc a fost făcut praf!

CITEȘTE ȘI:

A avut un șoc în ușa casei lui Nicoliță: „Una dintre cele mai frumoase 10 femei pe care le-am văzut! Vine Bănel, direct mare sărut în fața mea!”

EXCLUSIV Istvan Kovacs a rupt tăcerea și a răspuns atacului lui Săpunaru, într-o reacție pentru GSP: „Nu aș vrea să-l fac de rușine, dar nu tolerez așa ceva!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
demolarii
demolarii  •  20 Decembrie 2021, 04:47

Dacă un fan bate vreun jucător, impresar sau arbitru se judecă ca e doar o greșeală? E alarmant ca un jurnal face propaganda la încălcarea legii. Ce sa înțeleagă un copil din articol? Ca lumea se împarte în două părți? Fotbalul și restul? Si ca cei din Fotbal au alte drepturi? Treziti-va ......

dragdim
dragdim  •  20 Decembrie 2021, 03:15

Alt prieten cu pușcăriașii! Sa vina oamenii cu bani sa câștige Dinamo campionatul? Sa dam șpăgi la arbitri și adversarilor? Dar ce facem cu juniorii, cu tinerii, pe ăștia cine îi învață fotbal? Ăștia care ați acceptat șpăgi și ați făcut echipe după cum săreau la cap părinții sunteți de vina pentru starea fotbalului in România. V-ați vândut pe bani putini și acum veniți sa spuneti ca Borcea a făcut pârnaie ca altcineva a vrut răul fotbalului? Vai mama voastră, v-ați pierdut și ultima fărâma de demnitate și de onoare pe care o aveați.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează